[]

android'den müthiş derecede anlayan biri var mı?

ciddi anlamda anlayanlar için iki sorum var, biri rom-root, diğeri ise şarj ile ilgili.

1- galaxy note telefona uzun uğraşlar sonucu kitkat rom attım yalnız root yetkisi veremiyorum. one-click ve framaroot tarzı yöntemler işe yaramadı. hazır rootlu kitkat romda yok, şuan bende yüklü olan en stabili zaten. denemediğim yöntem kalmadı ama her defasında hata veriyor. son olarak bir recovery dosyası buldum, clockworkmod ama hangi sürüm olduğunu bilmiyorum. bu recovery dosyası hazır rootluymuş ama bunu yüklemek istemiyorum çünkü şöyle bir risk var (bence);

- galaxy note'larda kitkat rom yükleyebilmek için clockworkmod'un en son sürüm olması gerekiyor, sondan bir önceki sürüm dahi olsa kesinlikle kabul etmiyor. onlarca kez deneyerek tecrübe ettim. şimdi bu bulduğum rootlu clockworkmod dosyasını telefona flashlarsam ve bu da cwm'in eski bir sürümü ise telefonda yüklü olan kitkat'la çakışır ve tekrardan yeni cwm, rom ve rootla yüklemek zorunda kalırım diye düşünüyorum, doğru mu?

2- diğer soru ise, arka planda çalışan bütün uygulamalar kapalı, wi-fi, gps ve data gibi zımbırtılar devre dışı, parlaklık en düşük seviyede, arka planda çalışan bir uygulama kesinlikle yok, batarya orjinal ve yeni, buna rağmen telefon durduk yere şarj tüketiyor. mesela yatarken %15 olan telefon, 4-5 saat sonra uyanıyorum kapanmış. normalde %13'le falan bulmam gerekir. 1 aydır aynı romu kullanıyorum ve son birkaç gündür şarj problemi yaşamaya başladım. telefonun şarjını aşırı derecede emen bir şey var ama ne olduğunu çözemedim. batarya kullanımına baktım ve şarjı en çok yiyen "işletim sistemi" diyor. problem ne olabilir ki? son günlerde birkaç uygulama yükledim ama arka planda çalışmadıkları için problem yaratmaz sanırım.

evet derdim bu, çözülebilir bir şey mi?

 
forum.pittech.net
Kitkat Root & Busybox Yükleme [CWM] - By Orochi

bizim discoveryde böyle
  • kablelvuku  (09.08.14 20:09:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.