[]

2 alakasız soru (biri yemek biri dijital)

1. tavuk aldım şimdi, bugün yapmayacam ama büüyk ihtimalle yarın akşam yapıcam. bunu buzluğa değil de, dolabın normal tarafında tutarsam bozulur mu? bozulmazsa kaç gün dayanır?

2. bi de az önce uydu sorusu sormuştum. şimdi öğrendim bizim apartmanda uydu varmış. direkt ona bağlanıcam merkezi sistemden. normal bi anten kablosu yeterli oluyor dimi ekstra bişiye gerek yok? (ekstra bişi var mı onu da bilmiyorum zate amk tek tiptir herhalde kablo)


 
1-yarın akşam yapacaksan at buzluğa sabahtan aşağı indirirsin. yani tam bir süreyi geçince çat diye anında bozulmuyor sonuçta, yavaş yavaş bozuluyor. bu sıcaklarda da çok durmaz yani.


  • neseranni  (09.08.14 19:34:46) 
1. soru için buzluğa atmanı önermem alt kısımda (+4 derece veya aşağısı ise) 24-36 saat durmasında bir sıkıntı olmaz diyebilirim.


  • candanag  (09.08.14 19:39:58) 
2. soru, bir uydu alıcısı alacaksın, hd olanları 100 lira civarında, al geç.


  • yalnux  (09.08.14 20:00:23) 
tavuk zaten son kullanma tarihine kadar dolabın alt tarafındaki soğukta muhafaza ediliyor. 1 gün aşağıda durabilir. içine sinmiyorsa dondur gitsin, sabah çözülmesi için indirirsin.

uydu alıcısı alacaksın, dandik bi tane ufaklardan al gitsin, çok para verme.
  • osurdum  (09.08.14 20:04:59) 
valla şimdi kablo aldım geldim. salondaki anten kutusunnu açılması ve içindeki bakır telin aldığım dalgaya takılması gerekiyormuş, öteki türlü kötü olurmuş falan.

da çözemedim ben bu dalgayı. aldım bağladım, televizyona da taktım.
samsung smart tv var bende, uydu alıcılı falan. şimdi kabloyla bağladım ayarlarını falan nasıl yapıcam ki takıp takıştırmak için?

ya da bu kabloyu doğru bağalyıp bağlayamadığımı nasıl test ederim?
  • kamera motor  (09.08.14 20:17:40 ~ 20:20:01) 
tv'nin uydu alıcısında kanal arayacaksın, kanal geliyorsa olmuştur.


  • yalnux  (09.08.14 20:24:34) 
4 tane seçenek var: uydu, kablo bilmem ne bilmem ne diye.
gerçi hepsinde aradım bi bok sonuç da gelmedi demek bağlayamamışım. (aslında bağladım ya problem olmaması gerekiyordu.

  • kamera motor  (09.08.14 20:27:28) 
static.squarespace.com

şuradaki gibi bir giriş olacak oraya takman lazım. sonra ayarlardan kanal aramaya geleceksin. turksatın otomatik kanal arama frekansı var onu bulup eklersen tüm kanalları ekler.
  • sutlu nescafe  (09.08.14 20:27:51) 
@sutlu nescafe, tamam o zaman doğru yere takmışım.

ben otomatik ara falan diyorum kabloluyu seçip, burda mhz'ler akıp geçiyo ekranda ve 0 kanal buluyor. otomatik değil de manuel mi aratayım frekans falan girip (nerden girileceğini de bilmiom gerçi :D)
  • kamera motor  (09.08.14 20:30:50) 
orada uydu listesi olması lazım. turksat 3a'yı seçip ara bir. uyduyla kulanmadığım için şöyle şöyle yap diyemiyorum.


  • sutlu nescafe  (09.08.14 20:36:40) 
şimdi manuel ayarları buldum. orda sadece astra 19.2e uydusu gözüküyor

edit: aha turksat'ı da buldum. uğraşırsam 1 saate çözerim galiba :D
  • kamera motor  (09.08.14 20:42:15 ~ 20:44:08) 
1. büyük ihtimalle yarın akşam yapıcam diyorsun, yani yapmama olasılığın da var. bence buzluğa at. hava sıcak, tavuk reyonda ne kadar bekledi bilmiyorsun. hiç riske girme.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (09.08.14 20:42:16) 
1- pas

2- abi uydu merkezi sistemse, merkezi sistemden gelen kablo vardır veya evde bir giriş vardır. çok katlı binalarda giriş vardır normal tv anteni gibi ama ucu farklı şekilde. karadüzen dediğimiz şekildeyse yukardan kabloyu sallarlar. hülasa, o kablo cihaza bağlanmalı. konnektörler bağlı değilse güzelce bağlayıp bantlaman lazım, kısa devre olursa düzgün sinyal alamazsın. bunları yaptığını varsayarak, arama olayına gelirsek eğer receiver mantığındaysa şebeke frekansı dediğimiz frekansı girmen lazım. internette vardır. yıllar yıllar önce yaptım güncel olanı bilmiyorum. smart tv'lerde de hiç kurulum yapmadım. eğer receiver mantığında değilse de yine şebeke frekansı girmen gerekir muhtemelen. manuel arama yaparsın türksat üzerinden.
  • icim urperiyor  (09.08.14 20:52:01) 
galiba problem kabloda ya.
dediğin gibi, kutunun içini açtım, bana elektrikçi tarif etmişti, dediği gibi bağladım daha iyi sinyal alsın diye. ama anladığım kadarıyla herhangi bişi gelmedi.

çünkü turksat uydusunu seçiyorum, frekansları falan giriyorum. ara diyorum bir salisede "bişi bulunamadı" diyor. demek ki hiç bilgi almıyor (internetin olmaması gibi)

hay alalh
  • kamera motor  (09.08.14 20:57:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.