[]

Akrabalar

Akrabalarınızla görüşüyor musunuz? Ne kadar sıklıkla görüşüyorsunuz?

Bana hiç samimi gelmiyorlar küçükken bişey anlamıyorduk ama şuan sarılmaları nasılsın demeleri bana hiç samimi gelmiyor. Teyzemler geldi onların ardından da dayımın eşi geldi. Dayımın eşine hoşgeldin demedim o geldiğinde işim vardı sonrada kalabalıkta diyesim gelmedi o da giderken sadece annemle konuştu benide duymamazlıktan geldi. Lazım mı böyle akrabalar?


 
denizde kum bende akraba...ilişkilerim çeşit çeşit kimisi birlikte büyüdüğüm kardeşim gibi kimisini ailelerin soğuk olması sebebiyle ismen bile zor biliyorum.ancak biz Türkiye ortalamasına göre çok çok akraba ilişkileri olan bir ailyiz. senelerce kuzenlerimi okuttuk büyüttük meslek sahibi ettik.
anlattığınız durumda herhalde eve geliyorlar. eve gelen misafir kim olursa olsun hoşgeldiniz derim, bunun akrabalıkla alakası yok, normal misafir görgüsü bu.
onun dışında her akraba aynı olmaz, illa her akraba sevilecek sürekli görülecek diye bişey yok. bazen mecbur kalınabiliyor, ben de kalıyorum, idare ediyoruz. annemin-babamın hatrı var, o kadarını da yaparım, ölmem.
  • niye ama  (09.08.14 18:29:26) 
görüşmüyorum.

hiçbiriyle.
  • sen git ben geliyorum  (09.08.14 18:42:08) 
gorusuyorum. bir cogunu da cok severim. cok sik gorusme sansm olmuyor ama halam, dayim, teyzelerim, kuzenlerimi severim. hic bir zarrlarini gormedim. iyi ki varlar


  • exlibris  (09.08.14 18:45:53) 
çok geniş akraba olarak çevrem. dayılarımla çok görüşmem, halalarım varla yok arası amcaarım daha iyi, teyzelerim benim canlarım. kuzenlerin bir kısmı kardeşim gibi bir kısmı olmasalar da olur kıvamında.

üstte saydığım gibi bazıları yapmacık geliyor, pek sevdiğimi söyleyemem ama görüşmek zorunda kalıyorum. bazılarıyla da bir süre görüşmese özlüyorum görüşmek için can atıyorum.

yani şu an ne desem bilemedim çünkü destek olan kadar köstek olan da var akrabalarımda. düzgün olduğu sürece akraba lazım. benim için lazım seviyorum o ilişkiyi. misal gelecek yıl muhtemelen ayrılacağım olduğum yerden, şimdiden onun üzüntüsü baş gösteriyor bende.
  • uzunuzunilgi  (09.08.14 18:50:12 ~ 18:50:47) 
ben nikahıma bile davet etmeyeceğim, ne gerek var?:) bir süre sonra o yakınlık kayboluyor.


  • devorgilla the gunslinger  (09.08.14 18:51:54) 
evet. akrabalık önemlidir. en değer verdiğim şeylerin başında aile-akraba ilişkileri gelir.



ayrıca ayıp eden kişi sen olmuşsun. sonuçta senin evine geliyor ve sen bir "hoş geldin"i çok görüyorsun. bence hepsinden öte bunun akrabalıkla değil görgüyle ilgisi var. e, biz türkler de akrabalık kavramlarına önem veren bir millet olduğumuza göre, senin o önemsemeyişine içerlenmiş.
ve evet, akraba lazım.
  • m e b  (09.08.14 18:54:49) 
babamın kardeşleriyle ve onların aileleriyle görüşmüyorum. kafam rahat, hayat güzel.


  • instant crush  (09.08.14 19:15:03) 
abi akraba çokken sevmezsin falan da insan mutlu gününde/kötü gününde arar bana kalırsa.

kendimden örnek vereyim, halalarım-dayılarım akrabam olmasa hayatta görüşmeyeceğim insanlar. fazla gerikafalılar falan filan. ama sonuçta akraba işte, çok samimi olamasanda iyi günde-kötü günde, bayramda seyranda görüşülüyor.

seyirine bırak gitsin.
  • doxanikee  (09.08.14 19:17:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.