[]

Almanya vize başvurusu

Bir arkadaşım master yapmak için Almanya'ya gelecek ama vize için şöyle bir sıkıntısı var. Malum bunlar bir gelir görmek istiyor. Bu arkadaşın 25 yaşına kadar her ay hesabına 1200 tl yatıyor ( 400 Euro civarı bir şey oluyor). Bunu gösterse gelir olarak muhtemelen yetersiz görecekler.

Her ay yatacak para artı geliri olan bir akrabasından her ay hesabına şu kadar para yatırcam diye bir belge yapsa vize verirler mi sizce?

Şayet vermezler derseniz bu durumda tavsiye edebileceğiniz bir alternatif var mı?

 
sponsorluk isterler dediğiniz gibi noterden o kağıdı yaptır gel de diyebilirler ya da bloke hesap açtır gel diyebilirler.

edit: Türkiye'den sponsor ile 6 aylık oturum izni( d tipi aldım) işsiz , askerliğini yapmış üni bitmiş hiçbir bağım yokken. tam potansiyel orada kalıcı tipim vardı. ama güvendiler saolsunlar.
  • ykyt  (09.08.14 18:01:51 ~ 18:46:51) 
ne kadar dogru bilmiyorum ama bir yerde turkiye'den yapilan sponsorluga cok sicak bakmadiklarini okumustum.

almanya'da yasayan biri (vatandas olmak zorunda degil) sponsor olabilir, ya da bloke hesaba para yatiracaksiniz ykyt nin dedigi gibi.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (09.08.14 18:44:34) 
erasmusa başvururken anne ya da babadan noter onaylı bir taahhütname istiyorlar "her ay kızıma/oğluma xxx euro para göndereceğimi taahhüt ederim" şeklinde. ve bu belgenin almancaya yeminli tercümandan çevrilmesini istiyorlar. belge bu haliyle kabul oluyor ve oturma vizesi alabiliyorsunuz. tabi anne ve babanızın bunu yapacak güçte bir maaşları olduğunu da maaş bordrosu ile ispatlamanız gerekiyor. master için de aynı şeyler geçerlidir diye düşünüyorum neticede ikisi de eğitim için. okuyan insanın çalışmaması ve para kazanmaması çok da garip karşılanamaz.


  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (09.08.14 18:51:57) 
Benim de yasadigim en büyük problem buydu. Almanya hükümeti hesap yapmis demis ki bir ögrenciye aylik minimum 659Euro gerekli almanyada yasamak icin (benim düsüncem cok daha az miktar ile yasanabiliyor yaklasik 400 euro ile). Üc yöntem var bu konuda,

1.si Türk yada Alman bankasinda bloke hesap istiyorlar. Bunda söyle bir problem var, konsoloslukta calisan kisinin insiyatifine bagli olarak Türk bankasindaki blokeyi kabul etmiyor ve diyor ki alman bankasina yatir bu parayi. Türkiyedeyken alman bankasinda hesap acmak gercekten problemli bir is. Belki Deutsche bank üzerinden acliyordur.

2. Yöntem ise Türkiyede aileden teminat almak, Aile bir kagit dolduruyor oglu/kizim bilmemnenin master egitimi süresince her ay hesabina bu miktari yatiracagimi temin ederim felan. Bunu noterden onaylatiyor, ve ailenin maddi durumunu belgeleyen tapu, araba banka hesabi felan konsolosluga basvuruyor. Bunda da en büyük problem yine konsolosluk calisaninin ikna edilmesi. Ailenin gelir durumundan tatmin olmali, yani yine konsolosluk calisanin insiyatifinde ve bu nedenle ne var ne yok tüm belgeleri istiyorlar(hatta bazen kredi karti ekstrelerini bile).

3.Yöntem ise "Verpflichtungserklärung", en temiz yöntem bu. Almanyada bi akraba ya da tanidik (Soyadi beznzerligi varsa cok daha hizli olur) bulundugu Bürgeramt (yerel devlet dairesi) basvuruyor ve bu belgeyi hazirlattiriyor. Bu belge diyorki o tanidigin agzindan, benim adresim budur, ben bu kisiye master egitimi sirasinda maddi olarak kefilim, her ay su kadar parayi yatircam. Herhangi bi problemde de beni bulabilirsiniz. Cok kolay bi belge, birkac günde cikabiliyor. Bu belgenin orjinalin ile konsolosluga basvurunca vize büyük ihtimalle cikar. (Belgeyi imzalayan kisi gercekten her ay para göndermese de olur, denetlemiyorlar para akisini. ayrica kanuni yükümlülügü cok fazla da degil sonuca kanununen resit bi insana kefil oluyor. Sadece alman devleti bu kisi ile problem yasadiginda kimi bulacagini bilmek istiyor)

Yani kisaca en azindan aradaki fark 659-400 = 259euro icin bunlardan birini saglamali. Tabi bir de bu 400 euronun nereden geldigini. Devlet ayligi ise 400Euro saglanan belge cok güvenilir. Benim kisaca tavsiyem eger "Verpflichtungserklärung" saglanamiyorsa aradaki fark 259euro X 12ay miktari bankada bloke yapmak. Eger aylik 1200 geliri var ise zaten geri kalan miktari kredi cekip bankada bloke edebilir.
  • emrahday  (11.08.14 11:34:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.