[]

komşum balkonuma soğan atmış

uzun uğraşlar sonucu bulduğum ve yalnız yaşadığım bir ev var. 3 katlı binanın çatı katı şirin mi şirin. ev sahibimi de seviyorum, fazla cana yakın olsalar da iyi insanlar. alt katta oturan elazığlı yaşlı bi çift. taşınalı henüz 10 gün oldu.

hemen dibimizde de 6-7 katlı bir bina var. 4. kattaki teyze de sürekli pencerede.

geçen gün sevgilim arabayı onların binasının önüne koymuş, o kadının kocası gelmiş sileceklerini kaldırmış. bura bizim binanın önü demiş. neyse bi daha koymadı zaten oraya.

iki gün önce yağmur yağdı ikindi vakti. ben de evde değildim. bu kadın alt kattaki ev sahibime 'kızın balkonda halısı var ıslandı haber verin' demiş. halı da yok balkonda, minder vardı bi tane. bi kaç tane de plastik sandalye. ev sahibim de beni bulamamış evde, babamı aramış. babam bana ulaşamayınca annemi aramış, annem sevgilimi aradı. olay bu kadar büyüyünce de korktum acaba içeri su mu girdi parkeler kabardı diye.

neyse eve geldim baktım bi sorun yok. perdeler kapalı olduğu için sadece perde ıslanmış. ev sahibim geldi ben de biraz çıkıştım. 'babamın kayseriden ne yapmasını bekliyosunuz, gelsin de kendi mi kapatsın. en fazla parkeler ıslanırdı onu da yaptırırdım' dedim. kadın yeminler etti 'parkeleri düşünüyosam gözüm çıksın, gece hastanedeydim sabah geldim kadın halı var diyince korktuk bişey mi oldu diye' dedi. halıyı gösterdim içerde diye 'yıllardır yalnız yaşıyorum korkmayın kendim hallederim' dedim. ama biraz da vicdan yaptım kadını hastaneye bırakmayı teklif ettim.

neyse o komşu sevgilimi sormuş kim diye 'hiç kardeş gibi değiller' demiş. ev sahibim de erkek arkadaşı belki de evlilerdir ben bilmem demiş. ev sahibim 'sen merak etme kızım istediğin arkadaşını getir ben cevaplarını veririm' dedi ama onun samimiyetinden de emin olamadım.

gece balkonda ders çalışıyodum. 5 gibi yattım işte. sabah baktım sevgilim eve gitmiş. yine yağmur yağmış defterim ve leblebim ıslanmış. neyse içeri aldım onları, masayı katladım, sandalyelerin suyunu döktüm bi baktım yerde 2 tane soğan. sevgilime sordum sabah soğan yoktu dedi.

bi kaç saat sonra kadın pencereye çıktı bişeyler geveledi anlamadım. 'soğan attım niye uyanmıyosun' dediğini duydum ama. niye atıyosunuz dedim. kitabın ıslanıyodu uynadırmak için attım dedi. zaten yeni uyanmışım, sınav stresi de var iyice sinirlendim. 'kitabımı ben düşünmüyorum size noluyo? burayı gözetlemektense kendi işinize bakın siz. gerizekalı mıyım ben bilmiyo muyum sanki ne yapacağımı, ne hakla soğan atıyosunuz' dedim. 'tamam bi daha karışmam işine' dedi.

şimdi kahvaltımı yaptım sakinleştim ama soğanları alıp evini basasım, bi daha sevgilimin arabasına dokunursa ya da evimi gözetlerse savcılığa şikayet etmekle korkutasım geldi.

neyse sonuç olarak ben bu soğanla ne yapayım? (menemen cevap değil, o kadının soğanıyla menemen yapmam)

lok: maltepe/ist

 
bize de kivi atmışlardı. sizin semt fakir galiba biraz


  • false pretension  (09.08.14 17:00:40) 
şehir? semt?


  • labanon  (09.08.14 17:05:08) 
ben olsam götürür verir, "bu da soğanlarınız, bir daha uyarmayacağım. üzerinize vazife olmayan işlere karışmamanız en iyisi vs" gibi bir şeyler de sıkıştırır arkamı dönerdim. baş olunmaz yoksa bu tip insanlarla.


  • retronology  (09.08.14 17:05:28 ~ 17:06:00) 
Neden bu kadar sinirleniyorsun ki? kadın belli ki kötü niyetli değil ama tezcanlı işte. Sen bi daha karışma deyince mesajı da almış olmalı. Yarın bi gün uyanmıyorsun diye karpuz atarsa o zaman atom bombasını üzerinde deneyebilirsin. Ama benim anladığım kadarıyla sadece yakın olmaya çalışan ve fazla düşünen laubali bi komşu. Bi şey yapmana gerek yok.


  • ufukcel  (09.08.14 17:06:34) 
regl dönemi falan olsa gerek, manyak mısınız bişi yapmayın tabi. insanları sürekli kötü niyetli olarak değerlendirmeyin lütfen.


  • fallthepieces  (09.08.14 17:07:01) 
@ok by bi ekleme daha yapayım o zaman. eskiden ev sahibimin annesi otururmuş burda. şeker hastasıymış. yine aynı komşu 'şeker hastası ama her gün muz yiyo' demiş. yani kadın bildiğin meraklı teyzelerden. iyi niyetli olduğunu sanmıyorum. ama bu kadar sinirlenmem de yersiz geliyo. bilemedim.

ya sınav dönemi olduğu için çabuk gerildiğimi bildiğim için gitmekten vazgeçtim zaten. ama soğanlar da mal gibi bekliyo evde. versem dilimi tutamam vermesem içim rahat değil.

ev sahibine vereyim o mu versin?
  • seksen9  (09.08.14 17:07:16 ~ 17:09:46) 
Söylenmesi gerekeni söylemişsin zaten. Tekrar ederse kapısına dayanırsın, şimdilik lüzumu yok.

Soğanları da geri at :D
  • kadirgali huseyin olmayan adam  (09.08.14 17:08:15) 
Hahaha bence gotur ver kadinin soganlarini yarin oburgun balkonuna sogan attim geri getirmedi diye laf eder bu. Soğanları iade ederken de iyi niyetinizden suphem yok ama evime girene cikana balkonumdaki eşyaya ve bana karismayin de.


  • instant crush  (09.08.14 17:09:03) 
la bi soğan için bu kadar uzun yazılır mı? özet geçsene :D


  • secilmis uye  (09.08.14 17:12:30) 
instant crush +1
bence de soğanları vermeye gidince "biraz sert çıkıştım kusura bakmayın, iyi niyetli olduğunuzun farkındayım ancak siz böyle evin içine müdahale edince evim gözetlenmiş gibi hissediyorum, rahatsız oluyorum." deyin. kadın meraklı ama iyi niyetli gibi geldi bana da.

  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (09.08.14 17:22:37) 
anaa hakikaten bu ne sinir canısı? kadın meraklı teyze olabilir ama düşünmüş de söylemiş halı meselesini sonra da defterleri. yani güzel bişi yapmak istemiş aslında. sogan atması neyse de sogan attım niye uyanmıyonnn demesi beni de sinirlendirdi az buçuk.
sen yine de baska olayları baskalarına soyledıklerını fılan bosver sadece sana yapılanla değerlendir kadını. bence soganları götür bahane olsun ve sinirlendim biraz kusurabakmayın sınav dönemi bi de sureklı ızlendıgımı dusunmek hosuma gitmedi de. hem kontrol etmen kolay olur hem de kadını kendıne dusman etmemıs olursun :))

  • akare  (09.08.14 17:23:06 ~ 17:24:21) 
@akare politik olamıyom ben işte, kıvıramıyom düşüncelerimi. tam giyindim çıkıyodum sinirle iş yapmayayım sakinleşeyim öyle giderim diye vazgeçtim. o da açık açık bana sorsa hiç alınmam mesela, ama silecekleri kaldırmak-arkadan konuşmak sinirlerimi hoplattı.

halı malı da yoktu balkonda, onu abartmak için söyledi bence. hem halı olsa bile ıslanan halı içeri alınmaz. kontrol edilmeye çalışılınca gıcık oluyom.

zaten çok sert söylemedim, gidip özür dilemem kadından.
  • seksen9  (09.08.14 17:34:43 ~ 17:35:32) 
ev sahibine bence fazladan yüklenmişsiniz. ''halı bu çürür eder kızcağızın başına masraf çıkmasın'' diye düşündü bence. babanı araması da sana ulaşamadı diye. olurda görüşür veya konuşursunuz söylesin sana diye. ama büyümüş işte biraz. bence ev sahibinizin gönlünü alın.

komşu da haybeden iş üstlenmiş kendi kendine. işsiz insan hareketleri hep. çok yüz vermeyin ama yüzgöz olmaya da gerek yok bence.
  • air  (09.08.14 17:38:37) 
hacım okurken çok güldüm :)
karşıda teyze değil kamera sistemi var sanki.
bankaya falan güvenlik diye işe girsin ahahah.
git soğanları iade et ve nazikçe bir daha bu tarz bi şeyler için beni rahatsız etmeyin.
ev yansa bile beni değil itfaiyeyi arayın de.
  • seyduna6687  (09.08.14 17:40:08) 
@air ev sahibiyle direk konuştum zaten, ben içimde tutamam her şeyi söylerim siz de rahatsız olduğunuz bi konu olursa hiç çekinmeyin söyleyin alınmam dedim. o da aynen kızım hiç çekinme söyle dedi. kızarak söylemedim (yaşıtım olsa daha sert olurdum tabi) sitemvari olayı anlattım 'babam annemi annem sevgilimi aradı, ben hemen nasıl geleyim, babam mı gelsin kapatsın' diye. o da zaten anlayış gösterdi, 'biz balkonu görmüyoduk ki diğer kadın telaşlandırdı. evdesin sandık numaran yoktu' dedi. sonra o kadının neler söylediğini anlattı. sevgilimin çalıştığı hastaneye gidecekti biz bırakalım dedim. beraber kahve içtik. sorun yok yani onunla, hatta bu olayla daha iyi olduk.

bunu tekrar ediyorum ama ıslanan halı içeri alınmaz. hani halım ıslandı eve gideyim demezdim zaten.
  • seksen9  (09.08.14 17:54:04) 
ben de komşuyla kavga ettiniz, gıcıklık olsun diye soğan atmış zannettim.
Bence daha bişey yapmayın, açıkçası o kadar da sinirlenip ev basacak bir mevzu görmedim ben.
Eğer olur da bir işgüzarlık daha yaparsa o zaman kapısına gidersiniz.
  • innerbliss  (09.08.14 17:54:50) 
önünü baştan al onların, sonradan zıvanadan çıkabiliyorlar.

ama kibarca yap bunu. kalp kırma. dik dur eğilme yani :))
  • brkylmz  (09.08.14 17:56:06) 
kötü niyetli bişi yapmamış ben anlamadım tam sıkıntını. türk mahalle kültürü budur, herkes birbirinin evini gözetler eder. hoşlanmayabilirsiniz bu durumdan ama kötü niyetli bir durum değildir. hoşlanmıyorsanız mahalle değil, site ve rezidans tipi yerlerde eve çıkın bence.

komşuların birbirini kollamaya çalışıyor olması o kadar kötü bişi değil.
  • kamera motor  (09.08.14 18:01:22) 
kup! aha macera!..


  • trollmatik  (09.08.14 19:03:53) 
Soğanları paspasa bırak, koşarak uzaklaş.


  • ontheroad  (09.08.14 19:20:47) 
soğan caps'i koymanız iyi olmuş, yoksa inanmayacaktım.

şaka bi yana, aslında hiç sevmediğim halde, büyük sitelerde yaşamayı tercih etmemin bir sebebi de bu. insanlar içinde kaybolmak istiyorum. komşuluk ilişkileri adı altında "örf, adet, kültür" diye itelenen "başkasının mahremine merak" olayını bu milletten silmek imkansız.

iyi niyetmiş, sıçarım öyle iyi niyete. soğanı kafasında kırmamışsınız iyi.

edit: yine de böyle bir durumla karşılaşıldığında ignore etmek, olmamış gibi davranmak en temizi sizin açızından. yoksa iyice mimlenirsiniz, başkalarının da dikkatini üzerinize çekersiniz. canınız daha da sıkılır.
  • redsvienas  (09.08.14 19:41:54 ~ 19:44:12) 
@kamera motor 2 yıldır 2 sokak aşağıda oturuyorum daha bi kere bile komşularla muhatap olmadım. onlar da türktü.

bekar evi aramıyorum ben öğrenciyim ki yaşlı bi çiftin üst katına taşındım. gözetlenmemek için rezidanslara kiramı aidat olarak veremem. fakirsem rahatsız olmayı göze mi alayım?

ben dedikodu yapmada yada zile basmak dururken soğan atmada iyi niyet göremiyorum. alışık olmadığım bi durum olduğu için de hak geçmeden nasıl düzeltirim durumu diye soruyorum. dediğim gibi haklı olsam da sivri dilliyim. ama ev gözetlemek kesinlikle hak olan bir davranış değil.
  • seksen9  (09.08.14 19:54:23) 
soğanları iade et ve ederken bir daha böyle bir şey yapmaması konusunda tekrar uyar.

kesinlikle alttan alma, stresliydim vs diye açıklama yapma. bu tipler asla geri adım atmaz, sen kibarlık/insanlık gösterirsin, gözetlemelerine ve acayip hareketlerine devam etmek için bunu işaret olarak alır.

diğer arkadaşların tersine bunda bir düşüncelilik göremiyorum. halı neyse hadi, ama kitap için kimse kimsenin balkonuna öyle soğan vs atmaz.

allah kurtarsın ne diim. bir daha tekrarlanırsa yine sert çıkış. zamanla ancak vazgeçer.
  • ludmilla  (09.08.14 20:09:52) 
Seninkine benzer bir olayı ben de yaşamıştım. Benimki de en az seninki kadar uzun sürer şimdi yazmiim.

Tavsiyem iyi niyetten falan anlayan insanlar değil böyleleri.

İşgüzar, elalemin evini gözetleyen, saracak başka kimse bulamamış, mahalle teyzeleri. Dimdik dur ve alttan alma. Soğanları da bi kağıda not yazıp kapısının önüne bırakırdım ben olsam. Bi daha da selam sabah etmesin.
  • sadecece  (09.08.14 20:14:54) 
soğanları sakın götürüp verme o zaman. ya çöpe at ya da kucuk bi poşete koyup balkonuna fırlat.


  • akare  (09.08.14 21:31:47) 
öncelikle üşenmeden okudum. baya sapık komşun var. benim de jigsaw a benzer bir komşum vardı eskişehirde 70 yaşında bir amca geldi bir gün kapıya sabaha kadar sikişiyonuz gelen giden beli değil hedehödö dedi ev arakdaşım dalıyodu adama aman dedim ölür mölür başımıza iş almayalım iki bağrışma sonra 2 yıl gelen gidcen olmadı. bir diş göster samimi olma derim heveslerini alıyorlar. iyi kızı da oynama o bizim topraklarda geçmez.


  • the coolest dude  (09.08.14 23:04:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.