[]

Akşama yemekte ne var?

Akşama misafir var. Ama yemekte bişi yok. Hayatımda pişirdiğim en komplike yemek zeytinyağlı fasulye. Gelen kişi bu ara rejimle kafasını bozdu ama yine de tatsız tuzsuz bişi yapmak istemiyorum. Evde tavuk, balık pek çok şey mevcut ama ne pişirsem, napsam? Nasıl yapsam? Teşekkürler...

Edit: Benim pişirmem şart. Bir kendini ispatlama hadisesi oldu bu.


 
hmmm.. rejimle kafasını bozan kişilere salata dayatması güzel olur aslında? salata için uygun malzemelerin olduğunu varsayıyorum?


  • enola gay  (02.07.09 17:11:05) 
Ama yemek olcak... Salata dediğin şey zaten masanın ortasında her daim olur :)


  • luin 41  (02.07.09 17:14:49) 
fırına patates + tavuk ve işte kafanıza göre baharatlar filan..


  • dambil  (02.07.09 17:20:12) 
o zaman tavuk göğüs bonfilelerden al, yoğurt, zeytinyağı, salça ve isteğe bağlı baharat karışımlı bir sos yap, tavukları buna bulayıp fırın tepsisine diz, artan sosu da üstüne dök. koy fırına pişsin. mis gibi yemek.


  • kibritsuyu  (02.07.09 17:20:54) 
fırında patates, tavuk sote, şehriyeli pirinç pilav.


  • zgrydn  (02.07.09 17:31:23) 
fırın poşetinin içinde aşağıdaki sebzelerden hepsini veya bazılarını büyük parçalar halinde doğrar;

domates/soğan/patates/patlıcan/kırmızı biber/yeşil biber/havuç

herhangi bir et (balık/tavuk gillerden löp et olursa harika olur) ile birlikte az biraz zeytinyağı, salça, tuz, kekik, az kimyon, isteğe bağlı köri, kırmızı biber ve karabiber ekleyerek enfes bişiye dönüşmesini sağlayabilirsin.

buharda piştiği için besin değerini kaybetmiyor ve son derece hafif bir yemek oluyor.
  • yedek ruh  (02.07.09 17:46:46) 
büyük bir markete gidiliyor. "iglo" marka bahçe bezelyesi ve/veya streamfresh sebzelerden alınıyor. bezelyeleri kapaklı bir borcam tencereye koyuyorsunuz, mikrodalgada 900 e getirip, yarım çay bardağı da su ekleyip 10 dakika pişiriyorsunuz. sonra bu bezelyeleri tavaya alın. biraz tuz ve tereyağı ile çevirin. mis gibi.


  • mea maxima culpa  (02.07.09 18:09:33) 
bence en basiti biftek yap. yaninada patates puresi veya pilav yaparsan canavar olur.Biraz daha zenginlestiricem dersen sebze sotede yapabilirsin yanina.(renkli biberler,kabak falan dograyip tavada kavur)


  • bluewhale  (02.07.09 19:05:11) 
pisirdin mi kac saatdir sesin solugun cikmiyor. merak ettik burda ailecek. eger pisirmediysen, bulgur pilavi cacik salata tursu super olur.


  • tm 100 series  (02.07.09 20:07:01) 
kaç saattir mutfaktayım, bulaşık falan. :) tavuk, yanında da sebze sote yaptık, salata falan. doyurduk misafiri, evine gönderdik. fikirlerin ,için teşekkürler :))


  • luin 41  (03.07.09 03:47:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.