[]

tesadüfen karşılaştığınız ve çok sevdiğiniz şeyler neler?

soruyu açmak gerek. herhangi bir yerde, mesela filmde, kitapta, bir söyleşide adından bahsedilen bir şeyi merak edip de araştırdınız mı? araştırdınız ve de sevdiğiniz oldu mu? olduysa bunlar nelerdir?

örnek vereyim. mesela ben "rezervuar köpekleri"ni izliyordum. izleyenleriniz bilir, sırf eski şarkılar hakkında epey bir sohbet ediyordu adamlar. o bahsedilen şarkılardan biri de madonna'nın "true blue" şarkısıydı. merak ettim o şarkıyı ve dinledim. çok hoşuma gitti.

sonra, ahmet ümit'in "sultanı öldürmek" kitabını okurken içinde bolca tolstoy'un "kroyçer sonat" kitabının adı geçiyordu, onu da okudum. fena değildi.


neyse, sizin de var mı böyle karşılaştığınız eserler?

 
sevgilim :p

ciddi cevap vermek gerekirse, şu anda dinlediğim müzik gruplarının çoğu bu kategoriye giriyor.
  • oğlum çok zor lan  (08.08.14 22:04:54) 
ekşi sözlük
edith piaf

  • kuzey li  (08.08.14 22:07:36) 
Dizi ve film soundtrackleri sayesinde farklı farklı şeyler dinliyorum. Bir gün de kaymak birası ve balkabağı suyu yapacağım, seversem onları da eklerim buraya eheh


  • iste o kavunici balik  (08.08.14 22:11:15) 
misal böyle bi duyuru açtın ve ben de şöyle bi şarkı paylaştım, sen de beğendin.

www.youtube.com

(yıllar sonra bunu da anlatırsın bak ;)
  • brkylmz  (08.08.14 22:19:47) 
Katy Perry'i çok severim, geçen kış değil ondan önceki kış John mayer ile birlikteydi, ben de bir bakayım elemana dedim. Şimdi en sevdiğim müzisyen kendisi. Katy ile birlikte olmasa büyük olasılık şu anda da dinlemiyor olurdum.


  • i was made for you  (08.08.14 22:22:27) 
iki müzik grubunu tesadüfen keşfettim. biri bi pub'daydı diğeri de filmdeydi. the xx ve alt-j. hayatımın büyük bir parçasıdır.

bir uygulama: hornet :p öyle appstore'da gezinirken keşfetmiştim. iş görüyor ^^

dizi: downton abbey. dizimag'in rastgele düğmesine basıyordum amaçsızca. rastgelmiştim buna ve büyük hayranıyım şu an.
  • shyz0re  (08.08.14 22:22:47) 
annemin izlediği dizilerden birinde adam telefonda konuşurken sevdiği kadına "Telefonda yaşlanıyoruz" demişti. O kadar hoşuma gitmişti ki duyunca.

uzak ilişki falan mı yaşıyorlar dedim anneme, "karışık" dedi. çevreleri bilmiyormuş sevgili olduklarını falan. gizlemek zorundalarmış. az görüşüyorlarmış yüz yüze. annemin yalancısıyım. dizinin adını bilmiyorum.

yani cevap bu cümle. "telefonda yaşlanıyoruz."

uzak ilişki yaşayanlara selamlar.
  • sen git ben geliyorum  (08.08.14 22:37:32 ~ 22:50:16) 
Yılllaaaar önce Canterbury Tales hakkında Türkçe kaynak ararken ekşisözlüğü keşfetmiştim ilk önce bunu yazayım. :) Ondan önce haberim yoktu.

The Broken Circle Breakdown filmindeki müzik grubunu çok sevdim. Film sayesinde yeni bir tür dinlemiş oldum.

Şimdi adını hatırlamadığım bi kitapta adam sevgilisine ''my primavera'' diye hitap ediyordu. Yine tee kaç yıl sonra bilgi yarışmasında karşıma çıktı o kelime. (Bu arada merak edenler için primavera ilkbahar demek) Böyle kelimelerin kavramların karşıma çıkmasına bayılıyorum. Ek olarak dün duyuruda biri sedanter yaşıyorum gibi bir şey yazmıştı. Açtım anlamına baktım, bugün ingilizce bir blogda sedentary olarak karşıma çıktı.

Bu aralar sporla kafayı bozduğumdan before-after videoları izleyip duruyorum. Şu parçaya denk geldim çok sevdim. www.youtube.com
  • buzbebek  (08.08.14 22:46:36 ~ 22:47:25) 
  • iste o bendim  (08.08.14 22:47:35) 
Teoman Gönülçelen şarkısını yazarken Çavdar Tarlasındaki Çocuklar kitabından esinlendiğini yazmıştı.Onu okudum çok beğendim
Bir de duyurulardan birinde funny little frog şarkısı güzel diye yazmıştı birisi.Onun da müptelası oldum.O her kimdiyse sağ olsun

  • möldersgotinnue  (08.08.14 23:00:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.