[]

Gökyüzünü, uzayı çok sevmek

Siz de seviyor musunuz? Az önce uluslararası uzay istasyonunu gördüm çok küçük de olsa. Siteye girdim, baktım 5 dakikaya gözükecek, hemen koştum balkona baktım. Cidden orada gidiyordu. Bu tür şeyler beni çok heyecanlandırıyor. Rusya'nın üzerinde 422 km yukarıda, 27500 km/s hızla gidiyor. Kocaman bir şey, içinde insanlar var, çalışıyorlar, spor yapıyorlar, yerçekimsiz ortam. Müthiş.

Bir de flightradar var telefonumda, nerede uçak görsem hemen açıp bakıyorum nereye gidiyor, hızı, irtifası kaç diye.

Çocukluğumda celestia diye bir programla çok içli dışlıydım. Uzayda geziniyorsun, sana tüm bilgileri veriyor.

Bir de gta san andreas adlı oyunda görev yapmıyorum. Ne zaman sıkılsam uçan araç hilesi yazıp şehrin üstünde uçuyorum.

Güzel bir dürbün buldum, Ay'ın kraterlerini, dağlarını, çoğu ayrıntıyı görüntüleyebiliyormuş. Alsam iyi olur.
www.mediamarkt.com.tr

Var mı benim gibi olan? Siz neler yapıyorsunuz bunlarla ilgili?

edit: Aklıma birkaç şey daha geldi. İlkokulda uzay bilimleri araştırma merkezi kurma hayalim vardı. Defterime bir sürü şey yazıp çizmiştim. Arkadaşlarla gözlem yapardık, başkan bendim :)

Bir de köye giderdik eskiden. Işık kirliliğinin olmadığı bir yerde geceleri açık alanda uyurdum. Ay ve yıldızlar o kadar net gözükürdü ki. Hiç unutamıyorum o zamanları.

ISS ile ilgili şu videoyu da şiddetle öneriyorum, çok eğlendim ben: www.youtube.com

 
ben yanımda biri varken çok seviyorum da yalnızken korkuyorum gece gökyüzünden. ama çok çok çok çok isterdim bu işlerle ilgili olabilmeyi. hele ki dünyanın uzaydan çekilmiş fotoğraflarına bakınca gözlerim doluyor, ne kadar güzel ama aynı zamanda ne kadar bok diye.


  • letheavendangered  (08.08.14 21:37:14) 
ben de senin gibiyim. 1 yıldır da deli gibi microsoft flight simulator oynuyorum. flightradar bende de var :D


  • oğlum çok zor lan  (08.08.14 21:39:24) 
oğlum çok zor lan +1

ev tam ahl iniş sahasında oturup onları izleyip iststatus'ten konuşma takip ediyorum.

gökyüzü benim için kumsalda güzeldir.oturur izlerim.ama yıldızlara ve dolunaya büyük bir hayranlığım vardır.
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (08.08.14 21:43:01) 
Ayni. Cocukken goktasi yagmuru olacagi tarihi ogrenip gece sabaha kadar gokyuzunu seyretmisligim var bircok kez. Hala merakliyimdir gokyuzune.


  • delifaruk  (08.08.14 21:47:50) 
sebibini bilemicem de
uzaya, gezegenlere falan meraklı olanların genelde iq su yuksek oluyor sanki.

not: benim merakım yok
  • titiraprap  (08.08.14 21:48:07) 
bir on yıl önce falan mars dünyadan çok parlak bir biçimde görülüyordu. babamla birlikte stadyuma gitmiştik. oradan dürbünle bakmıştım marsa. 10 yaşında falandım. çocukluğumdan beri çok meraklıyım gökbilime. gözetleme yapmak isterdim ama teleskoplar çok pahalı. yaşadığım yerde de gözetlemek mümkün değil şehirden dolayı. makine mühendisliği okuyan biri olarak ileride nasa, esa gibi yerlerde çalışmak isterim. şu anlık sadece haber okuyorum ilginç olursa.


  • hohoya  (08.08.14 21:49:16) 
14-18'inde Perseidleri görmek istiyordum, her sene o tarihlerde İstanbul dışında olurdum ama bu sene İstanbul'da olup doğru düzgün bir şey göremeyeceğim sanırım. flightradar bende de var. Ev zaten Atatürk Havalimanı'na inen uçakları görüyor. Balkonda oturup hangi uçağın nereden geldiğini hem havadan hem flightradar'dan izlemek gibi bir hobim var. Bilinen en büyük yıldızlarında adını niyeyse ezberledim. Şurayı da seviyorum. htwins.net


  • aychovsky  (08.08.14 21:52:06) 
ilgimi çekiyor uzay ama çok korkuyorum aynı zamanda. şuan düşünürken bile korku geldi.


  • rock n roll  (08.08.14 21:58:32) 
ben de cok seviyorum gokyuzunu. ozellikle bulutsuz gecelerde dolunayi izlemek cok hosuma gidiyor. sokakta yururken denk gelirsem aya baka baka gyuruyorum kafam havada. millet salak bu diyor olabilir.

ama gokyuzu cok gizemli evet.
  • exlibris  (08.08.14 22:00:52) 
Benim de oldum olası ilgimi çekmiştir. Flightradar'dan takip etme olayı bende de var. Şu aralar oynamıyorum ama bir ara Kerbal Space Program'a bayağı sarmıştım.

Her fırsatta uzayla ilgili videolar izliyorum, Carl Sagan'dan çok şey öğrendim, öğrenmeye deevam ediyorum.

Çalışmak istediğim firmaların başında da Nasa ve Spacex geliyor.
  • elon  (08.08.14 23:00:33) 
o zamann sen de bendensin!! :) muhakkak tübitak'ın gökyüzü gözlem şenliğine katıl derim. dürbün yerine de teleskop almanı öneririm, celestron amatör gözlemci için iyidir.


  • lal u ask  (09.08.14 04:28:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.