[]

Neden, Selahattin Demirtas?

Oncelikle kime oy atacagim konusunda oldukca kararsizim. Bir tarafta fasizan partilerle ortaklik yapip, kendi cizgisinden oldukca uzak birini cb adayi gosteren bir chp, diger tarafta bahsettigi ilkeleriyle, dusuncelerime biraz daha yakin gordugum ama samimi bulmadigim hdp adayi Demirtas.

Neden Demirtas'i samimi bulmadigima gelirsek,

- Kadin haklari ve ozgurlugunden bahsederken cocuk gelinler hakkinda hic bir calismada bulunmamalari, parlamentoda bulunduklari yaklasik 10 senede bir kac soru onergesi disinda neden tek bir cozum onerisinde bulunmadiklarini merak ediyorum. Acikcasi daha cocuk haklarini savunma konusunda bir calismasi olmayan(partisinin) bir adayin, kadin haklarini surekli kamuoyuna tasimasi bana oy avciligindan ote gelmiyor.

- Gezi darbecileriyle aramiza mesafe koyduk soylemi. Simdi bazilariniz buna itiraz edicek ama buda bana gercekci gelmiyor. Demirtas'in “Gezi direnişiyle değil, bu halk hareketini askeri darbeye kadar götürebilir miyiz diyenlerle aramıza mesafe koyduk” sozleri mesela. Kurt arkadaslar ve onlarin bdp'li dostlariyla aileleriyle sohbetlerim sirasinda, Gezi'yi Kemalistler, ulusalcilar basmis ve Mustafa Kemal'in askerleriyiz naralari atmislar argumanlarini cok duydum cok tartistim. Biji serok apo naralarida atildi ama tek tuk kisiler disinda kimse boluculer basmis demedi(Benim gozlemledigim). Ataturk'u seven ona saygi gosteren deger veren goruslerini begenen insanlara Kemalistler, darbeciler, fasistler damgasi basilmasini anliyamiyorum. Imrali'yi onderi olarak gorup Ataturkculere darbeci, kemalist sifati yuklenmesini ve simdi Demirtas'in kemalistini, ulkucusunu kucaklayacagiz sozlerini hic samimi bulmuyorum.

- Bir diger samimi bulmadigim husussa ulusculuk, milliyetcilik hisleri uzerine olacak. Demirtas'in israrla uzerine bastigi Turkiye catisi altinda kardeslik, vermis oldugu "nar gibi olacagiz" ornegi. Ben hayatim boyunca barisi, kardesligi, esitliligi savunan biri olarak ne yazikki cok yakin bir kac Kurt arkadasim disinda ayni duygulari goremedim. Yurtdisinda bir Turk olarak bir cok nevruz kutlamalarina katildim, oralarda amatorce muzik caldik, soyledik. Şivan Perwer bizzat nota vermistir nasil calmam gerektigi soylemistir mesela bana o sahnelerden birinde. Ne yazikki ayni dusunceleri, ideolojiyi paylastigim bir Kurt arkadasim, kolumdaki Ataturk imzasini kapatmami soylemek zorunda kaldi nevruz kutlamalarinda. Sorun cikar, kavga cikar dedi. Cok uzuldum arkadas. Orda bulunanlarin hemen hemem hepsi baris isteyen insanlardi ama nasil olurda bir Ataturk imzasina tahamul edemiyorlardi? Gorenlerde zaten Kemalist damgasini basiyordu aninda. Disariya ciktim, tabiki herkesi kastetmiyorum ama genelde arabalarda Kurt bayraklari, boyunlarda Kurdistan kolyeleri, kollarda dovmeleri. Hani bir ulku ocagi toplantisina gitsem aynisinin Turk versiyonuyla karsilasirdim. Bu insanlarla sohbet ediyorum %90ni sosyalist oldugunu soyluyor. Simdi Demirtas'in mitinglerine bakiyorum, birtek Turk bayragi yok. Genel, yerel secimleri anlarimda bu adam CB adayi. Garip geliyor. Orda halbuki Kurt bayraginin yaninda Turk bayragi sallansa eminim bir cok kitle onyargilari olsa bile hoslanirdi. Sempatiyle bakardi.

Diyecegim sudurki tanidigim nekadar Turk, Kurt varsa hepsi ozunde iyi insanlar. Demirtas'ta, Ihsanoglu'da eminim oyledir. Lakin bu kardeslik, baris, etnik kimlige kulture saygi propagandalari bana hic samimi gelmiyor.

Oy vermesek kime yarayacagini cok iyi bildigimden, cok kararsizim duyuru hemde cok.

 
Tamamını okumadım da; faşizan partilerle ortaklık yapan CHP derken CHP'nin kendisinin ülkedeki en faşizan siyasete ve kitleye sahip olduğunu atladın gibime geldi.

PS: Oy kullanmıyorum.
  • godless frog  (08.08.14 21:10:51) 
"Ataturk'u seven ona saygi gosteren deger veren goruslerini begenen insanlara Kemalistler, darbeciler, fasistler damgasi basilmasini anliyamiyorum"

Su anda Tayyip, nasil biz herkese kucak aciyoruz ayagi yapip toplumun belli kesimlerini fiili olarak dislayip, ezip fisliyorsa erken cumuriyet doneminde de aynisi yapilmistir. Bu boyle kardesim. "Ya o Turkluk, Turkiye'de yasayan, Turk gibi hisseden herkes Turk'tur manasinda" yalanina ancak Turkler inaniyor. Azinliklar, bunun tam bir palavra oldugunun gayet farkinda. Agos birkac ay once 1920'lerde Ermeni ve Rum ailelere nufus sayiminda alenen fisleme yapildigini belgeledi. Yani demek ki neymis? Herkes turk tabi ama bazilari daha turk. Ayrica Dersim isyanini da hatirlatayim hazir fasizmden soz acilmisken.

Umarim anlamana yardimci olmusumdur. Demirtas bana da samimi gelmiyor, haklisin.

www.agos.com.tr
  • fortisvita  (08.08.14 21:24:50 ~ 21:35:28) 
vaat ve kuru laf dinlemek yerine 1-2 yıl geriden demeçleri okumak daha faydalı olabilir senin için. insanların olaylar karşısında nasıl tepkiler verdiğini yada görünmek istedikleri ile oldukları arasındaki farkı bu sayede anlayabilirsin.

bana göre örneğin: üstüne basa basa çoook özgürlükçü ayağına yatanlar damarına basılınca silah çekmekle tehdit ediyordu insanları. biri zaten hırsızın katilin yalancının önde gideni ona söyleyeceklerim duyuru formatına uymaz. üçüncüsü ise tepeden getirilen ve kime çalıştığı belli olmayan nötr görünmeye çalışan bi tip.

ps:oy kullanmayıp goygoy yapanlardan geçilmiyor ortalık.
  • angelofdeath  (08.08.14 21:38:46) 
Bi saçmalamayın ya. En kötü aday bile rte'den iyi değil midir? E Selehattin Demirtaş'ın şansı var mı? Yok! O zaman vereceksin Ekmeleddin'e. Mecburuz yani. Ben de mecburum. Sanki biz seve seve veriyoruz amk.

CHP ırkçıymış da falanmış da... Selehattin Demirtaş da Kürt milliyetçisi. Adamın 3 kelimesinden 5'i Kürt. Evet 3 kelimesinden 5'i.
  • otonom  (08.08.14 21:40:52 ~ 21:42:26) 
Demirtaş'ın diğer iki adayın yanında şansı yok. Hiç oy alamaz demiyorum ama %15 civarında oy alabilir en fazla. Bu durumda hiç beğenmeseniz bile kötünün iyisini seçme durumundasınız.


  • ontheroad  (08.08.14 23:20:38 ~ 23:20:58) 
ben eklemeleddin ihsanoğlu'na vereceğim.

söylemleri içerisinde en samimisi o çünkü.
bundan bir süre önce terörist ilan edilmiş bir insanı meşru kılmak, devletle görüştürmek benim doğrularımda yer almıyor.üzgünüm.
eğer demirtaş olursa net bir biçimde çıkacak adam. çıkmasını istemiyorum.
öte yandan, seçim 2. tura kalırsa. yine adadaki adamı oradan çıkartmak için masaya otururlar. evet, yaparlar bunu. ve böylece demirtaş çekilip yolu rtye bırakır...
ayrıca bir şekilde rtden kurtulmamız lazım. 12 sene yeter. tamam toplum olarak salağız da, bir yere kadar...

en samimisi, bu konjoktürde en mantıklısı ekmeleddin...

oy vermeyenlere artık saygı da duymuyorum. ben o oy vermeyenler için de gidip oy veriyorum çünkü. onların da hakları var doğru düzgün bir ülkede yaşamaya. haketmiyor olsalar bile...
  • jeanluc  (09.08.14 01:22:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.