[]

kahvaltıda krep yerine ne yenir?

kahvaltıda hep kızarmış, hamur işi şeyler yemek istiyorum.

simit, poğaça gibi.

bizimkiler de kolay diye krep yapıyorlar ama tadı çok yavan ya hiç sevmiyorum. bunun yerine ne yapılır kolayca?

 
devamli yenicek bisey degil ama pisi yapabilirsin.


  • yonge and bloor  (08.08.14 16:30:25) 
iki patates bir havuç rendeleyip robotta biraz çek. içine biraz un, beyaz peynir az tuz ekle bir yumurta kırıp karıştır. kaşıkla şekil verip yağda kızart.

şimdi aklıma geldi: (bkz: puf böreği)
  • inheritance  (08.08.14 16:32:12 ~ 16:37:52) 
yumurtali ekmek

ayrica annemin yaptigi ve isimlerini bilmedigim kahvaltiliklar var, ikisinde de bahsettigim yufka boreklik yufka degil pisirilmis yenebilir olan yufkalardan..
1. yufka yagda kizartilir, baska bir yufka arasinda parcalanarak kucuk parcalar haline getirilir, uzerine beyaz peynir konarak durum haline getirilir ve afiyetle yenir..
2. eksisozluk.com
  • buzzlightyear  (08.08.14 16:34:17 ~ 16:36:43) 
2 yumurta + 1 muz + blender + tava = hamursuz krep.

ben soruyu yanlış okumuşum da neyse bulunsun bu da.
  • i was me but now he s gone  (08.08.14 16:35:19 ~ 16:41:00) 
-kaşarlı ekmek. ekmek dilimlerinin üzerine kaşar rendesi, domates dilimleri, baharat, varsa sucuk/pastırma. fırına veriyorsun müthiş oluyor.
-gözleme. yufkayı ikiye böl. içine istediğini koy, katla, tavada arkalı önlü iki dakika pişir. oluyor.
-sigara böreği. artık marketlerde üçgen şeklinde yufka satılıyor. içlerine lor peyniri/beyaz peynir + maydanoz/dereotu koyup kızgın yağda pişir.
-yumurtalı ekmek. iki yumurtayı biraz sütle çırp. içine baharatını tuzunu ekle. ekmek dilimlerini bandırıp tavada pişir.
-kızarmış hamur. fırından ekmek hamuru al. parça parça koparıp içlerine kafana göre peynir, kaşar, salça vs koy, kapat. kızgın yağda pişir.
  • sir gawain  (08.08.14 16:38:02 ~ 16:41:40) 
www.droetker.com.tr

süper oluyor. en azından bir deneyin.
  • harmonikhakaret  (08.08.14 16:40:47) 
tuzlu kek olabilir. ben bazen bir dilim bundan yiyorum sabahları.

250 gr beyaz peynir (eriyenler ile güzel oluyor)
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
1/2 su bardağı zeytin yağı
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz(peynirin tuzuna göre..)
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı pul biber (severseniz)
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz (isterseniz)

üzeri için de bol çörek otu
  • kırmızıkaşekaban  (08.08.14 16:40:50) 
hocam krebin üstüne reçel dök, arasına peynir koy domates koy yavanlığını gider :D

fransız tostu var yumurta-süt

krebin bi farklısı pankek var

pişi, hamur kızartması var

mücver var

tava böreği var
  • neseranni  (08.08.14 16:46:55 ~ 16:47:51) 
Övelemeç de bu gruba girer bence. Hepsinden de daha lezzetlidir benim için.


  • burasi ne garip bir yer  (08.08.14 17:42:57) 
kaygana

www.uzmantv.com
  • trollmatik  (08.08.14 20:24:07) 
chapati yapılabilir. bizim katmere benziyor ama katmerden daha ince. un ve tuz sıcak su ile yoğuruup nispeten yumuşak bir hamur yoğurulur ve bezelere ayrılır. bu bezeler açılır ve içlerine sıvı yağ sürülür (katmerde tereyağ var burada süt ürünü kültürü olmadığı için sıvı yağ ile yapılıyor) ve yuvarlak hamur rulo yapılıp, ruloda spiral şeklinde katlanır. tüm bezeler bitince bu rulolar ilk tekrar açılır yuvarlak olarak. tercihen saç üzerinde yoksa teflon tavada her defasında birer kaşık olmak üzere yağ döke döke pişirilir. yani bir kaşık yağ koyup kızınca hauru koyup hamurun üstüne de bir kaşık yağ koyup pişirip alt üst ederken 1-2 kaşık daha yağ eklemek şeklinde. sonuçta maya kullanmadan kat kat ayrılan nefis bir hamur oluyor. bunu hindistan cevizi suyu ile pişmiş barbunya ile yemek nefis bir tat ama tabii beyaz peynirle şahane gider..

ben chapati ile uğraşmak istemediğimde, hemen un ve tuzu bir paket instant maya ile karıştırıp su ile bir hamur yapıyorum. mayalanması için beklettikten sonra büyükçe bezeler yapıp yine bekletiyorum ve kalınca açıyorum. içi sandviç ekmeği gibi açılan pof pof kabarmış bazlama/pita ekmekleri oluyor..

bazlama bile yapmayacak denli tembel olduğumda un, tuz ve varsa yoğurt yoksa su ile çabucak mayasız yumuşak bir hamur yapıp olabildiğince ince açarak yağsız tavada pişiriyorum. bu da lavaş oluyor. buna iç hazırlayıp yarım ay şeklinde kapatıp gözleme olarak da yapabiliyorum.

ayrıca kabartma tozu, yoğurt, un ve tuzla hamur yapıp incecik açarak çiğ börek de yapılabilir.
  • warrior princess  (08.08.14 21:16:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.