[]

[ idefixe ] Aziz Nesin'i aratmayan site?

denk geldim idefixe'ten (severim kendilerini) "aziz nesin" araması yapayım dedim.. hata oluştu dedi.

"aziz mesin" ya da "azize nesin" diye arattım arama sonucu çıktı.. ama neden "aziz nesin" olarak arama yapamıyorum ben? sizde de aynı sorun var mı? teknik bir problem ise teknik problem isim ya da kelime mi seçiyor?

tenk yü.

www.ideefixe.com

 
ilginç bende de aynı hata oluştu. işin ilginci bugün 2 temmuz, komplo teorisyenleri iş başına:)


  • baldur2  (02.07.09 13:29:45) 
ben de denedim, evet aratmıyor hakikaten. kasıtlı mı, hata mı bilemedim.

herhangi bir kitabının adını ("deliler boşandı" yazdım ben) yazıp aratınca çıkıyor. çıkan sonuçtaki "aziz nesin" linkine tıklayınca da aziz nesin araması yapıyor. böyle çözdüm ben olayı. ama niye direkt aratmıyor anlamadım.
  • kibritsuyu  (02.07.09 13:30:49) 
hata da farklı bu arada. normalde olmayan bi şeyi aratınca şöyle bi uyarı çıkıyor:

Tüm dükkanlar içinde yaptığınız 'sdfdsf' aramasında herhangi bir sonuç bulunamadı.

ilginç gerçekten.
  • emrag  (02.07.09 13:37:44) 
tamam kasıt aramayalım ama bunun teknik sorun vs. açıklaması olamaz çünkü arkadaşların da dediği gibi "ahaha eheh" şeklinde yazarsan "kitap bulunamadı" şeklinde uyarı veriyor. sadece ama sadece "aziz nesin" için "hata oluştu" yazıyor..

idefixe i aradım durumu inceleyeceklerini söylediler, bakalım. insan meraklı ve her bi boku araştırma heveslisi olunca böyle oluyor demek ki.
  • enola gay  (02.07.09 13:51:28 ~ 13:53:54) 
@enola gay: hocam kasıt arıyosun demek istemedim, yanlış anlama:) arama kutusuna aziz yazınca altta "aziz nesin" çıkıyor. tıklayıp aratınca hata oluştu diyor. bu da bendeki "hata vardır" düşüncesini pekiştirdi. belki başka bazı yazarlar için de geçerlidir bu durum, hepsini tek tek aratıp denememiz olası değil malum...

not: bi de "aslkdhalksfh" yazınca bulunamadı demesi normal, çünkü yok. ama kayıtlarda olan bir yazarı aratınca bu hatayı vermesi normal geldi.

not-2: valla idefix amcamın oğlu değil:) ama ne bileyim, aziz nesin'e gıcıkları olsa kitaplarını satmamaları daha mantıklı bir tavır olurdu.

not-3: an itibariyle sorun ortadan kalkmış görünüyor:)
  • jangara  (02.07.09 13:54:25 ~ 14:00:44) 
2 temmuz sivas katliamının yıldönümü dolayısıyla insanlar aziz nesin aramasına yüklenmi$ olup siteyi bir süreliğine göçertmi$ olabilirler.


  • robinbook  (02.07.09 14:48:08) 
aradım ideefixe'i "teknik bir sorun varmış".. aziz kelimesi ile ilgili bir sıkıntıdan kaynaklanıyormuş.. akşama çözebilirlermiş falan? çok komik değil mi sizce de?

"aziz kedi" olarak arama yapabiliyorum evet..
  • enola gay  (02.07.09 15:26:49) 
düzelmiş.


  • boshi  (02.07.09 16:00:12) 
bir polyanna modeli olarak ben, hemen kotu anlama cekmenin anlamli olmadigini dusunuyorum. Sonucta Aziz Nesin uretken bir insan, dolayisiyla veritabininda kendisiyle ve kitaplariyla ilgili bir suru girdi olmasini beklerim. Atiyorum abudik gubudik bir yayinevinin bir kitabini veritabanindan cikarmislardir, baska bir tabloda artigi kalmistir; aratinca ona denk geliyordur, arama sonuclandirilamiyordur.

Sonucta debug edemedigimiz icin, "aziz mesin", "aziz kedi", "ahaha eheh" diye aratinca "aziz nesin"'den farkli neler oldugunu bilemiyoruz. Yani "aziz kedi"nin cikardigi 4 kitaba gore, Aziz Nesin"in 200 kusur sonucu pek hala sorunun baska bir seyle ilgili oldugunu gosterebilir.

Tabi, Aziz Nesin aranmasini elle de engellemis olabilirler, bilemeyiz; fakat sadece yukaridaki cevaplarda bulunan deney->sonuc->yorum cizgisi dogrultusunun her zaman dogru olmayacagini sey ettirmek istedim.
  • armish  (02.07.09 16:30:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.