[]

CB Secimi Kampanyalari

selam,

son zamanlarda turlu turlu reklam kampanya var. mesela boy verme oy ver falan. bunlarda da soma, gezi olaylari falan hatirlatiliyor hep. hadi bunlarin sorumlusu simdiki hukumet diyelim. rte'de o hukumetin basi.

rte sorumlu diye onu secmecegimizi varsayalim (reklamlarda verilen mesaj bu). simdi rte'den farkli bir aday cb olsa, bu sorunlari mi cozecek, ya da bunlarin olmasini engelleyebilecek mi? cb'nin oyle bir yetkisi var mi ki zaten? neyin reklami yani bu? mantik ne?

tesekkurler

 
oncelikli biri basbakanlik biri cumhurbaskanligi. yani cumhurbaskani olmasi su an icin bir sey degistirmiyor. umarim da degistirmez. diger cbler gibi. sadece bu adam bu islerin sorumlusu demeye calisiyorlar reklamda. mantik.bu.

ama rte degil de herhangi bir x olsaydi bunlar olmayacakti demek zirvalik olur fakat;

gezi olaylarinda polise emri ben verdim gibi bir zirvalik yaparmiydi.
olen bir cocugun annesini yuhalatir miydi.
kulaklarimizdan tutulup s'kilirmiydik.
ya da
soma da hukumet icin calisan bir adam vatandasi tekmeler miydi.
rte degil de hukumetin basinda x olsaydi markette adam dovermiydi falan fismekan diye uzar gider bu.
  • kutsalbok  (08.08.14 10:07:21) 
Sıradaki cumhurbaskani en azından çankaya noterligi yapmayarak önüne gelen bazı şeyleri veto edebilir. Bu şeyler mesela (hala yapılmayan kaldıysa) rantı insan hayatının önüne geçirecek yasa tasarilari olabilir.


  • ron dennis  (08.08.14 10:08:16) 
gezi olaylarinin cikis nedeni neydi? bir kisinin (bu rte oluyor), bir yere (burasi da gezi parki oluyor), tamamen kendi dusuncesi dogrultusunda, bir rant cikarma cabasi (topcu kislasi adi altinda avm oluyor bu da). buna karsilik insanlar ne dedi? "yillardir istanbul'u ve ulkenin tum dogal guzelliklerini mahvetmet icin elinden geleni yaptin, yapiyorsun ama artik yeter". yani insanlar, bir diktatorun kendi diledigi gibi, kendi burnunun dikine gitmesine karsi koydular, koymaya calistilar. iste eger, rte cb olursa, kendi soylemine gore, tam bir fiili baskanlik sistemi ile hareket ederek, tum yetkileri (ki cb ayni zamanda baskomutandir ulkede) elinde toplayip, tek adam olacaktir.

mesela, cb kurumuyla ile koordineli calisan bir devlet denetleme kurumu var ki bu kurum sadece cb'ye bagli oldugundan, oldukca rahat hareket eden ve gerekirse, hukumeti bile etkileyebilecek kararlar alabilecek bir kurumdur. iste bu kurum mesela rte'nin elinde olacak.

mesela cb, meclisi fesh etme yetkisine sahip olacak, yani, istemedigi bir hukumet geldigi zaman bunu kabul etmeyerek, ulkeyi yeniden secime goturebilir.

mesela cb, meclisin gonderdigi yasalari onaylayan veya yeniden gorusulmek uzere, meclise gonderen bir makamdir. biz, ag'yi akp'nin noteri olarak gorurken, onun, aslinda anayasanin ruhuna aykiri olan maddeleri bile sirf rte istedigi icin onayladigini belirtmistik. simdi bu durum, rte cb oldugunda, sadece kendi istedigi yasalari onaylayacagi (yani hem yaptiracagi hem de bunlari onaylayacagi) bir hale gelecek.

anayasa degisiklikleri ile ilgili maddeleri halk oyuna sunmak ise bir diger cb gorevi. buna gore, cb'ligi tam bir baskanlik sistemine dondurmek icin akp tarafindan hazirlanacak bir yasa, eger halkta buyuk bir tepki gorurse (ki hic sanmam), o zaman bu yasayi/yasalari, halk oyuna sunabilecek yetkiye sahip olacak.

...ve daha bunun gibi tonla sey.

dolayisiyla, sadece talan ve rant dusunen bir kisinin, su ana kadar yaptiklari ortada iken, bundan sonra da ustelik daha da fazlasiyla yapmamasini isteyenler varsa, o zaman bu secimde mutlaka oy vermelidirler.

son soz olarak, cb olan kisi, niyetine bagli olarak, ulkeyi savasa sokup telef de edebilir, baris icinde rahat ve huzurlu da yasatabilir.

sizce rte hangi yondedir?
  • for the record  (08.08.14 10:22:54) 
mantık şu: böyle bir adam cumhurbaşkanı olmamalı diyorlar. şu zamana kadar yaptıklarını da kaynak, belge olarak gösteriyorlar. başka biri aday olsaydı da onun açıklarından bahsedilirdi.

bana göre kampanyalar falan boşa bu zamandan sonra. insanın 12 senede kime oy vermeyeceğini anlamış olması gerekir. insan derken de çıkar peşinde koşmayan veya birilerinin zoruyla oy kullanmayanlardan bahsediyorum.
  • ontheroad  (08.08.14 10:34:00 ~ 10:34:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.