[]

fıstık ezmesi nasıl yapılır

çok farklı tarifler var. ben kilo vermek isteyen spora giden bir bireyim. tatlı isteğini bastırsın diye yemek istiyorum ama abartmadan tabii.
severim keretayı. şekersiz olanları da var piyasada ama kendim sağlıklısını yapmak istiyorum nasıl yapılır ?



 
Fıstıkları rondoya atıp ezme kıvamına gelene kadar çekiyorsunuz. Biraz bal ekleyebilirsiniz ama eklemeseniz daha iyi.

Spordan önce 1 çorba kaşığını aşmamak kaydıyla elma veya muzla tüketebilirsiniz. Öbür türlü pek iyi gelmez kilo vermenize.
edit: öbür türlü derken ekmek vs ile tüketmeyi kastettim. Bi' de fıstıklar kabuksuz olacak. :)
  • ay nov kung fu  (08.08.14 00:33:51 ~ 00:35:56) 
zeytinyağı ve tuz ekleyenini de okudum. sadece fıstıkları rondoya atıyoz düğmeye basıyoruz iş bitiyor yani ?


  • baris daima  (08.08.14 00:43:24) 
Ne zeytinyağı yahu kendisi zaten yağ içinde yüzüyor fıstığın. Yapıp kavanoza doldurduğunuzda biraz beklediğinde yüzeye bir parmak yağ çıkıyor nerdeyse. Tuzlu seviyorsanız biraz tuzlu fıstık ekleyin. Ekstra tuzla nasıl olur bilmiyorum.


  • ay nov kung fu  (08.08.14 00:45:54) 
yoğurt meyve bol tarçın

tatlı isteğinizi bununla bastırın. hergün bir öğün yiyebilirsiniz mesela.

ayda iki tane baklava ya da bir porsiyon kazandibi yemekten de bişey olmaz. kilo vermenize faydası olur.
  • compadrito  (08.08.14 03:38:46) 
Tatlı ihtiyacı uydurulmuş bir kavram. Bir süre karbonhidratı komple kesersen bir daha öyle bir ihtiyacın kalmaz. Direk tatlandırmadan tüket. Diğer şekerli çözümlerden çok daha faydalıdır.


  • arnold schwarzeneger  (08.08.14 08:41:12) 
sakın tuzlu fıstık falan alma yalnız. çiğ fıstık alıyorsun. bunu önce dışındaki kalın kabuktan ayırıp kavuruyorsun tavada veya fırında. çok değil ama tabi. sonra hafif kahverengi ince kabuklarını soyuyorsun.

sonra rondoya atıp püre haline gelene kadar çekiyorsun işte. bitti bu kadar.

ben stevia kullandım tatlandırsın diye. biraz da tarçın attım. muhteşem oldu.

yalnız bu arada arnold'un dediği doğru. öyle yapıyorum ben. sıfır carb. tatlı olsun diye değil yağlı bir şey yemiş olayım diye kullanıyorum. eğer ketojenik diyet yapmıyorsanız kilo vermene hiç faydası olmaz bu kadar yağlı bir şeyin.
  • esenboga  (08.08.14 09:27:44 ~ 09:29:11) 
  • baldur  (08.08.14 09:34:46) 
model bir abla oluyor bu

www.berrilla.com
  • shiranai  (08.08.14 09:37:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.