[]

Arı sokması alerjisi için çantada taşımalık ilaç

Var mıdır böyle bi ilaç?

Geçen gün benim valide köye gitmişken arı sokmuş, mazallah 10 dakika hastaneye geç gitse kaybediyormuşuz kendisini. Kalp romatizması da var diye ekstra tetikliyormuş.

O günden sonra yolda giderken bile arı çıkacak diye tedirgin hareket ettiğini gördüm. Bu yüzden en azından çantada taşımalık, hastaneye varana kadar kendisini iyi hissettirecek bi ilaç krem vs bi şey var mıdır ?

Arı sokunca sadece soktuğu yer değil tüm vücudu şişip morarıyor, sonra da bayılıyor.

Dediğim gibi bi ilaç varsa süper olur.

 
doktor değilim. ama anfilaktik şok deniyor. benim de var epinefrin( adrenalin) enjeksiyon kitleri var. insülin gibi kişinin kendi kendine yapabileceği ya da tıbbi bilgisi olmayan birisinin yapabileceği bu durumlar için doktora gidin önerirler


  • mr fusion  (08.08.14 00:25:24 ~ 00:25:33) 
Google'a sordum sizin için. Epipen diyorlar.
www.ilacpedia.com

  • ay nov kung fu  (08.08.14 00:25:31) 
Teşekkürler cevaplar için ama sanırım dediğiniz gibi bilindik sabit bir ilaç kullanılmıyor bunun için. ben anacımı doktora yönlendireyim öyleyse kalbi de var, riske girmeyelim.


  • akatreil  (08.08.14 00:28:01) 
tabi ki var olmaz olur mu. arı sokması ile ölüm zaten vucut sistigi için oluyor. dili şişiyor ve bogazını tıkıyor nefes alamıyorsun. yanında iğne taşıması lazım ve arı sokarsa kendisine yapması lazım. doktor'a danışın lütfen.


  • fallthepieces  (08.08.14 00:29:55) 
EpiPen, aynen çantada taşımalık acile gitmeye zaman kazandırmalık.


  • Lim5  (08.08.14 00:30:29) 
aynen epipen ama kalp hastası diyorsunuz. adrenalin tehlikeli olabilir. doktor a gidin


  • mr fusion  (08.08.14 00:34:46) 
Hicbisey yapamadin kan akisini yavaslatabilecegin ya da durdurabilecegin bir tampon yapabilirsin. Sokma yerine gore degisir elbette. Aklinda olsun yani... bence..


  • erty_ksk  (08.08.14 00:54:13) 
(bkz: amonyak)
iğneyi olabildiğince ucundan bastırmadan çıkartmak lazım. bunun sebebi de iğne içinde kalan artık zehirin de vücuda karışmasını mümkün mertebe engellemek. akabinde amonyak sürmek şişliği engeller.
kırsal yerlerde ilacın raf ömrünü düşünerek amonyak taşımanızda fayda var.
  • i need dolar  (11.08.14 10:08:52) 
adrenalin filan yapmayın doktor bile yaparken temkinli davranır kendiniz hele hiç bulaşmayın adrenaline.
adrenalin öyle basit , yadsınacak bir etkiye sahip değil sonra alerjiden değil kalpten gidersiniz.

zaman kazandırmak için arının soktuğu an, eğer solunum yolları henüz kapanmaya başlanmamışsa prednol ampül en güzelidir.

acile gidesiye kadar zaman kazandırır en azından.
  • neferkitty  (11.08.14 10:14:10 ~ 10:14:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.