[]

internete veri depolamak, ubuntu ve xp ile ilgili bir soru (3'ü bir arada)

Duyuru insanları,

Dün gece XP'ye bir şey oldu, bir virüs dadandı galiba. Neyse XP çöktü ve çalışmıyor. Başlangıç ekranı bitiyor ve mavi ekran veriyor. Ben de Ubuntu 9 cd'sinden bu soruyu soruyorum.

* XP format yiyecek ancak veri kurtarma programlarıyla da uğraşmak istemiyorum. Verilerimi internette nasıl saklayabilirim? Çok önemli olanları diyelim ki 4 gb. Bunları nasıl halledeceğim? Yani upload müessesesinin en basit yolundan bahsediyorum. Dropbox ve Rapidshare dışında bir şey var mı? Çünkü Ubuntu uzmanı değilim, Ubuntu'yu Xp üzerine kurarken her şeyi yok edip Norton Partition Magic gibi programlara muhtaç kalmak istemiyorum.

* Format atmadan XP'yi düzeltmenin bir yolu yok mudur? Yani virüs temizlerken silinen dosyamı XP yerine koysun, her şey eskisi gibi olsun. Yok mu böyle bir seçenek?

* Ubuntu'da sıkıştırdığım bir veri XP'de açılabilecek mi?

 
1.msn live ın skydrive diye bir hizmeti var 500 MB yer veriyordu, burayı kullanabilirsiniz.
2.windowsu onarım modunda kurabilirsiniz. eski program ve ayarlarınız aynen kalacaktır.
3. zip ile sıkıştırırsanız açabilirsiniz, evet.
  • vampir akrep  (02.07.09 11:06:35) 
format atmadan xp'yi düzeltmek anlamında şunu yapabilirsin: xp cd'sini takarsın, bununla başlatırsın ve format atmadan xp'yi kurdurursun. eski sistemi bir klasöre koyup yenisini kurar. böylece sana ait dosyaları daha sonra buradan alır, yedeklersin ve sonra atarsın formatı tertemiz yapmak için (virüs falan var diyorsan).


  • laughtear  (02.07.09 11:23:45) 
@ laughtear,

Format atmadan, eski Xp zaten var uyarısı verecektir, o zaman yenisini mi kur dememiz gerekiyor?
  • gozupek  (02.07.09 11:27:53) 
humyo.com 10 gb depolayabilirsin. ücretsiz hemde.


  • eternal_soul  (02.07.09 12:40:32) 
windows xp cd sini takıp bilgisayarı başlattığında setup eski versiyonu algılıyor ve listeliyor. onarım mı, yoksa direkt kurulum mu yapmak istediğini bu noktada soruyor ve istersen ve seçtiğin windows un üstüne (diskinde birden fazla windows olabilir) kurulum yapıyor.


  • vampir akrep  (02.07.09 17:15:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.