[]

Eşcinsellik Neden Lanetlenmiş?

Hep merak ettiğim bir soru bu. Yani eşcinsellik dinen lanetlenmiş. Ama şöyle bir şey var, insan sonradan eşcinsel olmuyor. 3-5 yaşında biz cinsiyetimizi fark etmeye başlıyoruz. Hem cinsine ilgi duyma durumu da o yaşlarda zaten kendini gösteriyor. Yani bu duygu zaten insanda var olmuş oluyor. Bir kadına ilgi duymayan bir erkek, ileride nasıl bir kadına ilgi duyabilir? Eşcinsellik neden lanetlenmiş ? Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Mantıksız yorumlar değil de, bu konuda bir fikri olanlar yorum yaparsa konu da sapmamış olur teşekkürler.




 
üremeyi engellediği içindir diye tahmin ediyorum. neslin devamı adına.

tabi sağlık yönü de var. eşcinsel ilişkiler daha fazla sağlık riski içeriyor.
  • ya ben lan neyse  (07.08.14 17:38:26 ~ 17:39:00) 
ibnelik olsun diye.


  • titiraprap  (07.08.14 17:41:09) 
pislikten öteye gitmiyor. temizlik imandan geliyor.


  • fallthepieces  (07.08.14 17:41:51) 
dini uyduran kişinin hoşuna gitmemiştir.


  • oğlum çok zor lan  (07.08.14 17:41:52) 
Göt korkusu

olur mu olur!

Düt: oysa ki bu ciddili cevapti
  • cecilia  (07.08.14 17:44:56 ~ 18:16:30) 
Yani tamam üremeyi engelliyor hastalık riskleri vs ama bu duyguyu insana veren de Allah değil mi sonuçta ?


  • gossipgirl  (07.08.14 17:46:32) 
bilmeyip de sallayan o kadar çok olmuş ki. sorsan bir ateist islam'ı islamcılardan daha iyi bilir. neyse, cevap verelim.


mesela islam için konuşayım; bu dünya sadece imtihan dünyası. allah, kuran'da farklı surelerde her konuda imtihan edileceğimizi söylüyor. can, mal, evlat, fakirlik, zenginlik... bu konu içerisine cinsellik de giriyor. eşcinselsinizdir, bunun toplumca da normal karşılanmadığını bilirsiniz, sevdiğiniz hemcinsinize kavuşamazsınız, eşcinselliğin normal karşılandığı azınlık yerler bile çeşitli yollardan sizi tatmin etmeyebilir vs. işte, bunları bir imtihan gibi görmek gerekiyor; cinsle ilişkiden uzak durmak gerekiyor. ve bu kıstas da sadece eşcinsellere değil nikahsız bir şekilde cinsel ilişkiye giren herkes için geçerlidir. kısacası, eşcinsel bireyin kendisinin imtihan edildiğini düşünüp ona göre yaşaması gerekiyor.


bu arada, sanki islam/diğer dinler eşcinselliği normal görse toplumda eşcinselliğe bakışın normalleşeceğini düşünen salaklar da azımsanmayacak sayılarda. lan adamı "homo", "ibne", "top" diye isimlerle anın, "sen hastasın!" diye kendisine teşhis koyun ama sonra da "ama islam eşcinsellere kötü bakıyor :(" diye nefretinizi islam'a körükleyin.
böyle sığ bir muhalif olmanın dayanılmaz hafifliğinden ne zaman kurtulacak ki bu tipler?
  • m e b  (07.08.14 17:57:50 ~ 17:59:24) 
Yahu din dediğin olgunun zaten mantıkla bir alakası yok. Sorgulamaya başladığında böyle yüz elli bin tane soru çıkar karşına. Ona bakarsan ensest de yasak ama ensestle ürediğine inanıyor insanlar.


  • mutlusismankedi2015  (07.08.14 17:58:50) 
eşcinsellik hayvanlarda da var. insanlarda yasakanmış olmasının sebebi insanlardaki kural koyucuların homofobik olması, farklı olandan korkması ve insanları kendi çizgilerinde tutabilmek için korkutucu birtakım kurallar yığını oluşturmuş olmaları. yani eşcinselliğin lanetlenmesi gökten inme bir durum değil insanla ilgili.


  • passive aggressive  (07.08.14 18:01:48) 
beni böyle yaratan tanrı böyle olduğum için beni lanetleyemez. Kimse kusura bakmasın. Biseksüelim ve inanır mısın lanetlendiğimi düşünmüyorum hiç.


  • alaimisema  (07.08.14 18:02:59) 
ben doktor bi arkadaşımla konuşmuştum ki merak ediyordum sonuçta cinsel tercih değil yönelim diyoruz, hiç gay ya da trans, lezbiyen vs. arkadaşım olmadı sorayım kendilerine. duygusal olarak hissetme ya da vücudun bu şekilde yönelimi %50 istek - isteksizlik arasında oluyormuş. anlatabildim mi bilmiyorum belki de imtihandır denebilir ama bi erkeğin kesinlikle gözünün kadın görmeden başka erkeğe aşık olabileceğine inanmıyorum ben de bünye belki yönelim gösteriyor olabilir ama olay insanın kendisinde bitiyor.

sağlıksız, üremeyi engelliyor vb. sayılabilecek şeyler de eklenebilir. doktor arkadaşım ayrıca yönelimi olduğunu düşünen insan inanç sahibiyse dışa dönebilecek davranışların geçiştirilebileceğini falan izah etmişti. bilmiyorum duyduklarımı ifade etmeye çalıştım. sonuçta zina da haram.
  • bana da mi lolo  (07.08.14 18:16:16) 
Muhammedin hetero olmasından. Malum hetero biri eşcinsel bir ilişkiyi kabul etmez, reddeder.


  • filipis  (07.08.14 18:52:01) 
kadının köle, erkeğin efendi olduğu standart heteroseksist-ataerkil dünya düzenine karşı geliyor da o yüzden.


  • trachemys scripta elegans  (07.08.14 20:22:30) 
Bana en mantıklı gelen açıklama aslında insanın eş cinselliğe çok meyilli olması. Eğer böylesi meyilli olunursa o zaman üreme nasıl sağlanacak? Bunu sağlamak için en iyi yol dinen eş cinselliği yasaklamak olmalı.


  • Nocturne  (07.08.14 20:27:19) 
İslama göre lanetli olan eşcinsellik değil eşcinsel ilişkidir(3 semavi din için de geçerli)( en.wikipedia.org )
Kuran'dan :
Dediler ki: "Ey Lût, eğer (bu söylediklerine) bir son vermeyecek olursan, gerçekten (buradan) sürülüp çıkarılanlardan olacaksın." Dedi ki: "Gerçekten ben; sizin bu yaptığınıza, öfke ile karşı olanlardanım. (Şuarâ,167-168)

İslam için eş cinsel insanlar kendi cinsel yönelimini kararlaştırmalı (yada tedavi olarak) ve hayatını erkek veya kadın olarak devam ettirmelidir.
  • spektrum9000  (07.08.14 20:38:33) 
tanrı seni belli bi standartta yaratmış. bunun dışına çıktığın zaman zorluk yaşıyosun. bi de nefsinin mantığının önüne geçmemesi lazım. her konuda böyle. az dişini sık karşılığını çok güzel alacaksın diyor.

eşcinsellik haramken transeksüellik haram değil mesela -keyfi olmadığı sürece.

herkes biseksüel doğar, zamanla yönelimi değişir. seks üreme haricinde de bir ihtiyaç olduğu için Allah 'helal dairede istediğini yap, aşırıya gidersen sıkıntısını yine sen çekersin. haram daireye girmeden de hayatını sürdürebilirsin.' diyor. Allah rızasını, hesap gününü düşünen insan sadece seks değil tüm nefsi konularda dikkat eder zaten. inanmayan birine sen lanetlisin diyemezsin. hoş inanana da diyemezsin. dini onun için çok önemliyse başkalarını eleştirmek yerine insan kendi nefsini terbiye etmeli. inanmıyosa da insanların kutsal değerlerine bok atmak yerine yine kendi yolu neyse o yoldan gitmeli.
  • seksen9  (07.08.14 20:59:27) 
Dinen sadece üreme yani neslinin devamı için cinsel ilişkiye girebilirsin. O yüzden nikahlı karın hariç biriyle yaptığında zina oluyor.


  • kertenkelebek  (08.08.14 01:05:17) 
eşcinselliğin lanetlenmesinde genellikle istismar edilen erkek çocukları ve genç çocuklarının altı çiziliyor.
Yani dinen bakarsanız cinsel birlikteliğe zorlanmış olan köleler ve çocuklar var kıssalarda, güç sahibi zengin adamlar istismar ediyorlar, ve o adamlar uyarılıyor.

  • urasil  (08.08.14 01:08:44 ~ 01:09:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.