[]

Yeni Mezun Olarak İş Bulmak

merhaba duyuru ahalisi

yaklaşık 1.5 ay önce önde gelen üniversitelerin birinin mimarlık bölümünden mezun oldum, bir diğerindeyse önümüzdeki ay yüksek lisansa başlayacağım.
asıl araştırma görevliliğindeydi gözüm, yüksek lisansa başlayacağım üniversiteye başvurdum ancak kabul alamadım. (tabii ki hayvani ortalamayla vakıf üniversitesinden mezun olan aldı)

kadroları takip etmeye devam edeceğim elbette ama, çalışıp para da kazanmam lazım. 3-4 hafta önce yavaştan cv/portfolyo göndermeye başladım kafama yatan ilanlara. yeni mezun alacak olan pek az olduğu için, 2-3 sene tecrübe isteyenlere de attım.

gel gelelim, bugüne kadar yaklaşık 20 yere mail attım, 1 yerden döndüler, onu da yeterince araştırmamışım başvurmadan maalesef, ofisin sahibi ideolojik olarak kabul edebileceğim biri değil. o yüzden görüşmeye hiç gitmeyeceğim. lisansın son senesinde, 6 ay boyunca bi ofiste çalıştım, tecrübesiz değilim yani. üstelik o işi çok kolay bulmuştum. bu yüzden de sanırım, şu an geri dönüş alamamış olmak özgüvenimi sarstı. portfolyomun başarılı olduğunu düşünüyorum, iki yabancı dili ileri seviyede biliyorum, daha ne yapayım yahu? sorun illa yüksek lisans öğrencisi olmam mı? ailemden de artık alacaksam da cüzi miktarda para almak istiyorum.

biraz iç dökmeye ihtiyacım vardı, biraz da belki yol gösterebilecek birileri vardır. motivasyonum çok düştü, göğsümde bir öküz oturuyor ve mutsuz mutsuz dolanıyorum etrafta.

 
100 yere başvuracaksın 2 yer döncek. alış bunlara.. Moralini bozma. Orada sana uygun bir iş var.. İlk işi iş olarak görme. İş hayatına geçiş stajı gibi düşün. Giyin kuşan traş ol sorumluluk al toplantı yap iş yetiştir vs. 6. ayın dolduğunda zaten o iş için fazla olduğunu düşünüp aranmaya başlıyacaksın sağda solda.


  • accorbite  (07.08.14 16:47:45) 
öncelikle sıkmayın canınızı. herkes aynı yollardan geçiyor. ben de yeni mezun oldum, aynı sıkıntıları yaşıyoruz.

ilk önce akademisyenliğe gelelim. açılan kadrolara girecek olanlar yüzde 90 bellidir. bir sürpriz olmazsa o girer yani. tabi bileğinin hakkı ile de giren vardır ama maalesef çok azınlıkta onlar. yani akademisyenlik istiyorsanız, ilk tercihiniz kendi okulunuzdaki hocalarla konuşmak ya da öyp ile bir yerlere atanmak. ya da aranızın iyi olduğu bir hocanız size referans olsun, bir yerlere koysun sizi. bu da bir seçenek.

ikinci olarak, ailenizle aranız iyise iş için en güzel çözümlerden biri amcalar ve dayılar. haber salsınlar. anladığım kadarıyla zaten boş bir adam değilsiniz yani size gönül rahatlığıyla referans olabilirler. elbet bir tanıdıkları vardır. oralardan yürüyebilirsiniz. nereden ne çıkacağı belli olmuyor :)

son olarak, aynı şeyi ben de yaptım. hem geç hem de az yere atınca, dımdızlak ortada kalıyor insan, özgüvenim son 2 ayda yerle bir oldu ama bir şekilde toparlıyorsunuz kendinizi. eylül gibi falan önceden attığınız yerler de dahil tekrardan atmaya başlayın, cv'inizi ve portföyünüzü. bu sefer 20 değil, abartı olacak ama 250 olsun. çünkü onların büyük çoğunluğu cevap vermeyecek. aynısını yaşadım bana da geri dönüş oranı 1-2 oldu. o yüzden gördüğünüz, istediğiniz her yere atın. içinize sinmese de atın. şu anda orada çalışmam demeyin bence, orayı atlama basamağı olarak kullanıp, daha çok istediğiniz yere girebilirsiniz.

şimdiden kolay gelsin.
  • dogyman  (07.08.14 17:00:20) 
gidebiliyorsan hemen askere git gel bence.
ciddiyim.

  • etna  (07.08.14 17:23:03) 
erkek olmadığım için askerlik gibi oyalanma durumum yok ama yine de fena fikir değil tabii.


  • gmzo  (07.08.14 17:32:40) 
5 yil tecrube (global top 10 firmalardan 1 i) 7/300 gibi bir orana sahiptim..
dont give up

  • slevinkelevra  (07.08.14 19:16:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.