[]

Adwords + Facebook reklam maliyetleri

Selamlar,



Türkiye'den Google ve Facebook reklamlarında etkin bir şekilde yer alan internet sitelerinin tahmini reklam maliyetleri hakkında bilgi bulmaya çalışıyorum; kafasında fikir olanlar varsa bilgilendirebilir mi acaba?

Yani, "internetten alışveriş" diye arattığınızda google reklamlarında ilk sıralarda kangurum, hepsiburada ve gittigidiyor çıkıyor. Bunların o sıralarda çıkabilmek için aylık / yıllık ne kadar harcama yapmaları gerekir yaklaşık olarak?

 
o kadar çok kritere bağlı bir durum ki bu, ortalama bir butce soylemek pek mumkun degıl sanırım. rekabet cok onemlı, kelımelerın reklam metnı ıle ne kadar alakalı olduguna baglı, tıklanma oranına baglı vs vs. pek yardımcı olamadım sanırım:)


  • think martini  (02.07.09 10:08:02) 
Yani kaç milyarlar dönüyor onu çözmeye çalışıyordum; mesela bir internet sitesi 6000 - 30.000 arası ziyaretçi getirecek bir reklam paketi için 2000 TL + KDV diyor; bu mantıklı mıdır, çok daha yukarıya çıkılabilir mi; miktarın ciddi anlamda artırılması her şeyi değiştirir mi yoksa bir noktadan sonra etkilemez mi vs.


Çok fazla kriter var ama belki bir fikir alabilirim diye umuyorum=)
  • zaugnakhaldun  (02.07.09 10:19:51) 
6.000-30.000 arası cok buyuk bır aralık. zaten su kadar butceverın su kadar zıyaretcınız olsun mantıgı google ıcın yanlıs bır yaklasım. google boyle bır taahhutte bulunmaz mesela, sız sureklı kampanyayı kontrol edersınız, butce ıle, kelıme bası maalıyetle oynarsınız. sadece butceyı arttırmak en basta ıse yarayabılır belkı ama tek basına bununla en ustte olmanın garantısı yok.


  • think martini  (02.07.09 12:11:13) 
bir ara kurcalamıştım.google sizin bütçenize göre ziyaretçi getiriyor.
diyelim 100 lira günlük bütçe 100 ziyaretçi getiricem diyor.getiremezse diyelim o gün 80 getirdi, 80 lira kesiyor.
biraz dengesiz anlattım ama öyleydi benim bildiğim. :)
  • ercu  (02.07.09 13:14:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.