[]

farklı fiyatlar - hangi yayınevini tercih etmeli?

stok tükendi, 8-10 kitap birden almayı planlıyorum. kitapyurdu'na baktım da, martin eden kiminde 8 lira kiminde 25...

liste şuradan görülebiliyor sanırım,

www.kitapyurdu.com

ben çeviriye hatta kitabın fontuna bile takık bir adamım. jack london dayıtın eserini de dandik bir çeviriyle okumak istemem. ama can yayınlarınınki çok pahalı göründü gözüme.

diğer yayınevleri hakkında bilgisi olanlar karşılaştırma yapabilir mi acaba, fikir verebilir mi ya da? "pahalı kitap" kontenjanından bunu can yayınlarından alsam mesela, diğerlerini başka yayınevlerinden alsam, nasıl olur?

iletişim yayınlarınınki 5-6 lira daha ucuz örneğin. bu durumda ithaki'den mi, iletişim'den mi, can'dan mı alırsınız siz? böyle böyle sorular.

ayrıca hepsinin sayfa sayısı farklı. az buz da değil 20-30 sayfa oynuyor. çok sinir oldum.

 
bilgisayardan okuyamıyorum, rahatsız ediyor. "kitap kokusu mmmh" adamı değilim, e-book falan da okurum ama kindle ya da ona benzer bi' teknolojik aletim yok. zaten yeterince bilgisayara bakıyorum, kitap okurken hiç değilse kağıda falan bakiyim istiyorum.

bi gün dışardan yemeyip yine alırım ben 25 liraya problem değil ama hani 15 varken 10 lira fazladan vermiyim diyorum eğer aynı kalitede olacaksa. tek kitap alsam yine düşünmem. yüklü bi sipariş olacağı için kısabileceğim yerlerden kısmak istiyorum. 100 liraya gelecek şeye 170 lira vermeyeyim.
  • pescador  (07.08.14 14:04:27 ~ 14:04:45) 
yayınevinden ziyade çevirmenleri araştırın bence.


  • fosforlu cevriye  (07.08.14 14:13:40) 
iletişim yayınları'nın yiğit yavuz çevirisini almıştı kardeşim, beğenmişti. bunu referans alarak önerebilirim.
can yayınları'nda erhun yücesoy çevirmiş, onun çevirilerinin de iyi olduğunu duymuştum.
cem yayınevi'nin çevirmeni olan kaya ersoy'u daha önce hiç duymadım.

iletişim > cem > can (lakin çevirmeni tanısaydım ve iyi olduğunu bilseydim, cem yayınevi ilk tercihim olurdu.)
  • zebercetinbiyigi  (07.08.14 15:14:34) 
martin eden'i iletişim'den oku. kesinlikle oku. dino buzzati - tatar çölü'nü unutturur sana. harika ötesi bir kitap.

ben iletişim=can > cem, ithaki vs. diyorum. genel olarak söylüyorum bunu. martin eden için değil.

ayrıca genel olarak kitaplar sana pahalı geliyorsa şuraya üye ol; ukitap.com
üyeler kitapları etiket fiyatının %50 ucuzuna satmak zorundalar. kural. ayrıca takas seçeneği de mevcut. seç, beğen, al. üye olursan yardımcı olurum.
  • papillon7  (07.08.14 15:45:36) 
öneriler ve bilgiler için çok teşekkür ederim... diğer kitapları ucuza kapattığım için ben asilik yapıp martin eden'i can'dan sipariş ettim bu sefer. cem zaten bayağı alttaymış listede, onu görememiştim bile.

@papillon7, üye olmak isterim çok güzel bir siteymiş ama şu an üye alımları kapalıymış. martin eden'i çok ama çok merak ediyorum. konusu acayip güzel göründü gözüme, çok etkileneceğimden şimdiden eminim diyebilirim.
  • pescador  (07.08.14 15:50:55) 
beni az çok tanıyorsundur. ben sana fazlasıyla etkileneceksin, hatta kendinden birçok şey bulacaksın diyorum. var gerisini sen düşün. :)

benim yedek hesabım var, "şimdiden alışmak istiyorum, paslasana" dersen, üyelik açılana kadar paslayabilirim.
  • papillon7  (07.08.14 16:00:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.