[]

Lizbon'da ne yapayım?

Nereyi gezip, nerede ne yiyeyim, kime ne alayım? Bi hafta kalıcam. Var mıdır önerileriniz?




 
night train to lisbon filmini izleyin giderken yolda mutlaka ya da orada. ancak orada ne yapmaniz gerekir bir fikrim yok.


  • sharon and hope  (07.08.14 10:11:59) 
benimkini ruhsal bir etkinlik olarak kabul edin.


  • sharon and hope  (07.08.14 10:12:52) 
www.lisbonwalker.com

Bu siteden gezip görecek yerleri bulabilirsin, yürüyüş yollarını izlemek iyi oluyor.

3 ana bölge var.
1. Merkez ya da tarihi bölge (la baixa, chiado ve kalenin alt tarafında kalan bölge)

2. Belén anıtların bulunduğu bölge.

3. Cascais ve Estoril plajların bulunduğu bölge.

İlk olarak meydanları gezmeni tavsiye ederim (marque del pombal ve yanındaki parka kadar, bu bölgede restoranlar, chiado ve plaza del comercio var) Bu şehrin merkez bölgesi sayılır. Öğleden sonra kaleye gidebilirsin (castillo de San Jorge) ve kale civarını gezebilirsin. Kilise görmek istiyorsan kaleye çıkarken Sé de Lisboa katedrali var. Kaleye giriş ücretli ancak manzarayı görmeye değer. Kaleden inerken iki noktaya uğramak gerek.
· Mirador de Santa Luzia. Şehrin ve nehrin çok güzel manzarası var bu noktadan.

· Daha sonra “Costa do Castelo” caddesi üzerinde Chapito isimli cafe/bara git. Burası aslında bir sirk okulu ancak barın balkon kısmında inanılmaz bir manzara var ve ızgarada yaptıkları yemekler şahane. Bir bira içip, bir şeyler atıştırmak için ideal. Yan tarafında roma döneminden kalıntılar var eğer bu tip şeyleri görmeyi seviyorsan.

Kaleye gitmek için 28 nolu tramvaya bin. Şehri yürümeden gezmek için tüm tramvay hattını baştan sonra gitmek keyifli ve turistik otobüslere göre fiyatı çok daha uygun.

Belen bölgesinde çok sayıda anıt var. Monasterio de los Jeronimos, Torre de Belen ve Padrão dos Descubrimentos bunlardan bazıları. Bunların hepsi nehir kenarında, o yüzden gezmesi keyifli. Belen'de pastel de nata (kremalı çörek) yemen lazım. Dükkanın önünde sıra olsa da en iyi yapan yer burası, anıtların hemen yan tarafında kalıyor. Merkezden gelmek için 15 nolu tramvayı kullanabilirsin. Tramvaylarda cüzdana, telefona dikkat et, kalabalıkta yankesiciler olabiliyor.

Cascais küçük bir köy, geçmişte balıkçı köyüyken şimdi Lizbon'un lüks bölgelerinden biri. Cais de Sodre bölgesinden kalkan trenle geliniyor. Şehrin denizle birleştiği noktada ve liman burada bulunuyor, ayrıca küçük bir plajı var. Arabayla gideceksen Gincho'ya gidip Boca do Infierno (cehennemin girişi/ağzı) bölgesine uğra mutlaka.

Sintra da yakında ve yağmur yoksa ziyaret etmeye değer bir bölge. Lizbon'dan Rossio treniyle ulaşmak mümkün. Dağın eteklerinde bir köy burası ve çokça kale var ziyaret edilecek.

Gece Hayatı & Restoran:

1. Barrio alto bölgesi en hareketli kısım. Caddelerde barlar var, insanlar sokakta içki içer genellikle. Ben Rua de Atalaia caddesini severim. 1ª de Maio adında bir restoran var ve orada yemeyi severim. Bica adında başka bir bölge daha var, yine Barrio alto bölgesi gibi barlar ve sokakta takılan insanların olduğu.

2. Alternatif bir plan Cais do Sodré bölgesinde gün batımını izledikten sonra istasyonun arka tarafındaki barlarda takılmak olabilir. Portugalia adındaki zincir restoranda yemek yedikten sonra Meninos do Rio adlı barda bir şeyler içebilirsin.

3. Las Docas de Alcántara bölgesi de alternatif olabilir restoran anlamında.

4. Santos adlı tren istasyonu civarında da barlar var ancak Barrio Alto yeterli olacaktır. Dans edip eğlenecek diskotek arıyorsan Lux iyi bir seçenek.

Lizbon'da yemek yemek çok kolay ve hemen her yerde lezzetli şeyler yemek mümkün. Bacalao (morina balığı) en tipik deniz ürünü ve çok farklı çeşitlerde yapılıyor. Yumurtayla çırpılmış olarak sunulan “a bráz” , fırında pişmiş "Gomés Sá" veya kızartılmış "a minhota" seçeneklerini deneyebilirsin. Yemekten önce atıştırmalık pastel de Bacalao (Bacalao böreği) deneyebilirsin. Denizci şehri olması itibariyle deniz ürünleri çok lezzetli, “arroz de tamboril” adlı pilavı tavsiye ederim. Domuz yiyorsan et ürünlerinden “carne de porco a alentejana” (midyeli domuz) tavsiye ederim. Arroz de pato (ördek pilavı) da güzeldir.

Vinho do Porto şarabını denemelisin. Yemekle beraber değil, aperatif ya da yemekten sonra likör niyetine içilir ve tatlı bir şaraptır. Ginjinha adlı likör de yemekten sonra güzel gider.
  • cakabo  (07.08.14 10:13:00 ~ 11:00:06) 
hahahahahha cakabo :D çok teşekkür ederim! :D


  • pandispanya  (07.08.14 10:14:37) 
@ cakabo
bize söylenecek pek bişey kalmamış :)

hard rock cafe ve akvaryum'a gidilebilir. bu mevsimde gideceksen Setubal'e uğrayıp karşındaki adada plaj keyfi yapabilirsin dönüşte, choco frito isimli sübye kızartmasından tadabilirsin. Setubal'e gidersen Marco Polo köprüsünden git 24 Eylül köprüsünden dön iki tarafıda görmüş olursun. Bol bol deniz ürünü ye şarap iç barrio alto'da eğlen işte. Ve fado tabii ki, fadosuz Lizbon olmaz.
  • zentiva  (07.08.14 12:37:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.