[]

zayıf olan kediye kilo aldırmak ve bir iki soru

kediyle ilgili duyuruları tek tek okudum 1 saate yakın suredir.. ancak tam saglıklı bir sonuca ulasamadım, benim derdime benzeyenler olsa da bire bir ortuseni yok.. neyse gelelim konuya biz..

peri isimli bu arkadası 2.5 ay kadar once aldım, aldıgımda da 5 haftalık kadardı.. yani 3.5 ay oldu yası.. kendisi asırı zayıf, yani bana oyle geliyor en azından, kedi dedigini tuttun muydu azıcık tombis olur eti budu gelir insanın eline.. bizimkini alan veya goren cok zayıfmıs diyor.. saglam da besleniyor serefsiz, az da yemiyor.. gecen hafta 1.5 tane cipura yedi, nerden baksanız 20 gram saf balık eti.. bunu ufak cocuk yemiyor, yarısında kesiliyor normal sartlarda.. neyse, gecelim yorumları, kediye donelim.. mama olarak hill's kullanıyorum, gayet severek yiyor.. ara sıra miglior gatto diye bir mama veriyorum ama 3 hafta kadar oldu vermeyeli.. kutusundan tanıyor o yas mamayı, konserve kutuyu actıgım zaman da etin kokusunu aldıgı anda deliriyor bagıra bagıra inletiyor evi hemen vereyim diye.. ama miglior gatto isimli mamanın da saglıklı olup olmadıgını bilmedigim icin vermeye cekiniyorum.. 2 hafta vermistim, sonra kestim, son kutuyu 3 hafta once verip bir daha hic vermedim..

kedi sadece hill's ile de sınırlı kalmıyor ara sıra peynir, yogurt, sut veriyorum.. sutu suyla karıstırarak veriyorum tabii ki.. bunun dısında yumurta yiyor, tavuk yiyor.. cigeri ızgarada yememisti, haslayıp vermedim hic, oyle denerim onu da.. bir de et yemiyor nedense, haslanmıs olsun ızgara olsun yemegin icinde olsun yemiyor hic.. ama sosis ve salam olursa yiyor itiraz etmeden.. bir de pogaca ve kuru pasta yiyor, cigneyip verince deliriyor ozellikle.. buna da bebekken alıstı kucagımda durup agzımdakine bakıp yemek istiyordu, biraz ezip cigneyip veriyordum yiyordu, hala yiyor vazgecmedi bu huyundan..

biraz uzadı ama kedinin beslenme alıskanlıgı bu.. balıgı, tavugu, sut ve sut urunlerini, yumurtayı ve hill's mamayı deli gibi severek yiyor, bir de o miglior gatto denen mama iste..

3.5-4 aylık olması 5-6 yasındaki bir cocuk gibi enerjik olması demek.. haliyle zayıf olması normal bu enerjiyle hiperaktiviyeyle ama bu kadar beslenmeye bu kadar zayıf kalmamalı yine de.. veya abartıyorum bilmiyorum ama yine de olabildigince fazla tavsiye alsam iyi olacak bu kilo aldırma konusunda.. cocuktur buyuyunce gecer denebilir de yine de lazım bilgiler bana..

bir de ara sıra sevdiriyor kendini ama asırı agresiflesiyor yorgun olmadıgı zamanlar, ozellikle de el gordugu zaman hemen ısırıyor, yorgun degilse sevdirmiyor.. oynar gibi yapıp birden ısırmaya baslıyor elimi kolumu.. zayıflıgı gibi bu da tam oyun ve eglence doneminde olmasından kaynaklı olabilir.. bu gereksiz hiperaktivite ne kadar surecektir tahmini olarak ? ne zaman ısırmayı bırakıp kucagıma aldıgımda veya bir yerde oturdugunda basını oksayıp sevdirecek ? cok yorulursa, uyumaya hazırlanıyorsa veya uykudan hemen yeni uyanmıssa sevdiriyor.. daha once buyuk kedilerle icli dıslı olmustum da bebekliginden beri ilk kez bir kediye bakıyorum.. baktıgım ve bir sure yasadıgım kediler en az 1 yasındalardı.. bu kedi oyle bir noktaya geldi ki delirtiyor beni donem donem, ama en cok da benden korkuyor ve benim sozumu dinliyor oyle de bir durum var.. yine de boyle olmasına ragmen saydıgım 3 durum haricinde kesinlikle sevdirmiyor oyle evin icinde gezinirken alayım da seveyim diye bir durum yok benim kedide, ya kacıyor ya tırmalıyor ya da ısırıyor.. bu deli ve sacma donemi ne zaman atlatacagı konusunda pek muhterem eski duyuru sakinlerinden sinsi sinsi cevaplar ve bu durumda kediyle anlasmak icin kritik taktikler bekliyorum..

soruyu da burada bitiriyorum, asırı uzadı dertlerimi anlatayım derken..

 
yediği sürece sorun yok, gerektiği kadar yiyecektir.. yine de içiniz rahat etmiyorsa bir veterinere danışın, gelişiminin cinsine ve yaşına göre normal olup olmadığını öğrenin..


  • sharpenter  (02.07.09 02:39:11) 
ısırması gayet normal şu an. 5-6 ayı gecince bırakacaktır o huyunu. mama konusunda ise, kendine yetecek kadar yer o merak etmeyin. ama illa da kilo alsın diyorsanız kedi sütü yapıp verebilirsiniz, taurin denen bir madde var içinde bol miktarda ve kilo aldırır. ama ağzınızdan bir şey çıkarıp vermeyin bence.


  • likeinme  (02.07.09 02:47:17 ~ 02:47:43) 
kedi sütü derken pet shoplarda satılan anne sütü tozları var, onu kastediyorsunuz sanırım.. alma planım vardı bu ara, zaten ara sıra patisinin iç tarafını veya ben yatarken gelip dudagımı emmeye calısıyor.. acıktıgında bunu yapıyor kos git mama ye dedigimde gidip yemeye baslıyor.. sut de vereyim icim rahat etsin, belki biraz toparlar benim gozumde..


  • frtslck  (02.07.09 03:39:50) 
1 kedilere kesinlikle süt vermiyoruz
2 kedilere kesinlikle sosis salam vermiyoruz, çiğ hiç vermiyoruz bağırsaklarda parait yapıyor ve hayvanların baharatlı şeyler yemesi onları öldürüyor.
3 yoğurt süper..
benim kedilere kilo aldırma tekniğim açken mamayı dayamak (veya işte ton balığı veriyorum yağlı suyuyla) sonra daha çok sevdiği bir şey veriyorum toksa bile sızana kadar yiyor ödül maması kırmızı et falan
ve kediniz o durumu atlatmayabilir, annemlerde bi kedimiz var dokunsan parçalıyor vahşi bebeğim...
sana zarar vermiycem konseptli yavaş yavaş yaklaşmayı deneyin yatarken falan sadece başını okşayın sizden korktuğu için kaçıyor muhtemelen.

el hususuna gelince, kedilere dair kural no 1: kediniz için bi el hareketi seçin sadece o zaman oynatın diğerlerinde tutup patileri falan yapma hayır falan diyin... yoksa hep elinize atlar hep saldırır...
çorap geçirip falan oynatın elinize direkt elle ayakla bacakla oynamasın alışırsa asla bırakmaz.
1 yaşından sonra uslanıyorlar... ben süper haylaz kedimi üzerimde uyumaya bayılmasıyla valla dururdum. kudurunca yakalayıp göğsüme yatırıyordum, elleri de üstüne koyuyordum işte bi on dakika tutuyorsun öyle, sonra sızıyor zaten.
  • ilse  (02.07.09 03:49:57) 
salam sosisi yagsız sekilde ısıtıp da yediriyorum zaten, cig olarak vermiyorum pek..

bu ısırıp saldırma olayı icin bir cozum olmalı ama simdiki gibi giderse buyudugu zaman cok zorluk cıkarır.. gerci dedigim gibi benim lafımı dinliyor genelde ama belli olmuyor huyu suyu, tam sevdirirken aniden ısırıp deliriyor.. yapma etme dedigimde anlıyor duraksıyor ama 30 saniye bile gecmeden tekrar baslıyor.. umarım kalıcı olmaz bu, 4 ayı doldurmadan boyleyse 1 yasına geldi mi oldurur bu beni..

cunku tırnakları bıcak gibi oldu artık, oynarken parmagımda ciddi kesikler bırakabiliyor.. dun yardı mesela parmagımı, sol el yuzuk parmagımda 2 cm uzunlugunda kesik oldu.. ısırma bir nebze katlanılıyor da ısırırken ellerle de saldırması kotu yapıyor..
  • frtslck  (02.07.09 04:26:42) 
oynarken diş / tırnak kullanması içgüdüsel bir şey ama asgariye indirebilirsiniz.. ben oynarken tırnak ya da diş kullandığında ilgilenmeyi kesiyordum.. öylece alıştı tırnak çıkarmadan oynamaya, bugüne kadar da bir kişi haricinde ben dahil kimseyi tırmalamadı (o da kulağını ısırmıştı)..

çok rahatsız ediyorsa tırnaklarını kesebilirsiniz ama fazla hareketliyse zor olabilir.. iyice oynayıp mayışmasını sağlamak ya da uykuluyken kesmek kısmi çözüm olabilir, patileri birer birer elden geçirirsiniz en azından.. ama dipten kesmemek lazım, onun için evcil hayvan sitelerini araştırırsanız kafanızda net bir fikir oluşacaktır.. ya da cesaret edemezseniz veterinere kestirin..
  • sharpenter  (02.07.09 05:30:13) 
kilosu konusunda endişeleriniz varsa veterinere danışın derim. genel olarak bol bol yiyorsa sağlıklıdır ve sorunu yoktur diye düşünülür aslında.

küçük kediler ilk aylarda oynarken tırnakları ile çizebiliyorlar, tırnaklarını çekmeyi ve sizi incitmemeyi zamanla öğreniyorlar. tırnaklarını kesin bence.

sevdirme ve ısırma gibi konular kediden kediye değişiyor. kimisi kucaktan inmez ve kendini sevdirirken, kimisi istemiyor. zamanla alışabilir ama.

ısırma konusuna gelince inşallah düzelir. istemediğinizi belirtin, kızın ona. benim küçük kedim 1 yaşında hal bırakmadı ısırmayı. (bırakmıcak sanırım. ühüüü.)
  • mea maxima culpa  (02.07.09 13:19:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.