[]

şu game of thrones'u mükemmel yapan nedir?

ya izlemiyorum ama sağda solda duya duya illallah dedirti.
bir de "breaking bad" vardı bir ara.
hayır, bir de o kadar da mükemmel değiller ki bence.
benim göremediğim ama sizin açınızdan bu dizileri dehşet yapan şey nedir?

 
Mukemmel bi dizi ornegi alalim once


  • she was my baby  (06.08.14 22:37:06) 
valla bana gore game of thrones icindeki seks sahneleri yuzunden bu kadar populer oldu. daha ilk bolunde ciril ciplak kadinlar vardi. bunun reyting icin oldugu cok acik.

breaking bad de bence cok gercekci bir dizi. oyunculuklar, senaryo, diyaloglar on numera bes yildiz. breaking bad'i izle bence.
  • cok gec kalmisim lan ben  (06.08.14 22:38:41) 
got iyidir, güzeldir ama sıkıntıdan patlarsın bazen. 3. sezonda bırakmayı bile düşündüm. ama tyrion başganı izlemek için devam ettim. bana göre de abartı. imdb 9,5 puanı var mesela, yuh! kesinlikle 9,5'luk bir dizi değil bana göre ama piyasadaki en iyi dizilerden olduğu gerçeğini değiştirmez bu. ama dostum breaking bad dedin mi orda durucan işte. o kadar mükemmel değil demişsin ama o kadar mükemmel. 1-2 bölüm izleyip sıkıcı diye bırakırsan hata edersin. ki az daha yapıyordum bu hatayı. ilk sezon nispeten sıkıcı. 2'de artan bi aksiyon. 3'te olmuş bu dizi diyorsun. 4 ve 5. sezonlarda midene ağrılar giriyor. öyle muhteşem işte. benim top 5 sıralamamda olan bi dizi bb. özellikle 4 ve 5. sezonlar tek kelimeyle olağanüstü.


  • lionel andres  (06.08.14 22:43:27) 
@she was my baby: ya allah aşkına, illa örnek mi vermek gerekiyor? ajdar'ın iyi şarkı söylemediğini dile getirmek için illa "ama sezen aksu mükemmeldir." diye not düşmek ne kadar gereksizse, burada da öyle.

@cok gec kalmisim lan ben: onu izliyorum, 4. sezona geldim. ama ben hala da abartılacak bir ley göremiyorum ki. güzel ama "breaking bad izlemeyen ölsün" diyecek kadar değil bence.
  • m e b  (06.08.14 22:44:02) 
gerçekçiliğidir.

çıplak karı meşhur olmaya yetse ne diziler var amk bu diziyi izleyip de sikiş bekleyen bir kişi bile de tanımıyorum zaten. herkes bir sonraki hamleyi merak ediyor. bazıları ejderhaları, bazıları ak gezenleri merak ediyor. bazıları da kendisiyle özdeşleştirdiği karakterin gidişatını.

bu diziyi sex meşhur etti diyen bi boktan çakmıyordur.
  • kamera motor  (06.08.14 22:48:28) 
Senaryo güzel, kostümler, mekanlar daha doğrusu efektler harika, oyuncuların hepsi süper oynuyorlar, açılış müziği dahi efsane. Başka da bir şey olmaz zaten bir yapımda, tüm unsurlar çok iyi. Breaking Bad ile karşılaştırmak saçmalıktan başka bir şey değil, kel alaka. Onu da izledim, o da çok güzel. Ama gidip Legend of the Seekers ile falan karşılaştırsın isteyen. Fantezi dizi ile dram dizisinin karşılaştırılmasının mantığı yok. Bu Prison Break izleyip niye gülmüyorum lan ben demek gibi bir şey.

Ayrıca olay çıplaklıkla olsa Game of Thrones'tan yüz kat fazla çıplaklığı olan diziler var.
  • i was made for you  (06.08.14 22:48:46 ~ 22:50:59) 
Game of Thrones'u o kadar mükemmel yapan şeyin başında, bütçe geliyor öncelikle. Para harcayarak da güzel dizi yapılabilir, gerçekçi olmayan ama hayal ettiğine çok yakın dünyalar kurulabilir, ejderhaların varlığına seni inandırabiliyorsa o dizi de gerçekçidir gayet. Birilerine hitap etmez o ayrı, bazı insanların bazı renkleri sevmemesi gibi.
8 ayrı ekip tarafından 8 ayda izlenmeye hazır hale getirilen bir diziden bahsediyoruz. O kadar kalabalık kadrosuna ve olay örgüsüne rağmen kendini izletiyorsa ve beklettiriyorsa o güzel dizidir. Oyunculukların muhteşemliğinden filan bahsetmek istemiyorum çünkü o zaten asıl temelde olması gereken şey, senaryo gibi.

breaking bad ise, tam bir karakter dramasıdır ve sen bu iki dizinin altındaki metinlerin farkına varmıyorsan izlerken, sıkılmak ve öeeh bu ne demek çok kolaydır. Herkes de bunları görmek zorunda mı değil elbette ama bu dizileri muhteşem yapan şeyler bunlar işte, biri son derece gerçeküstü iken seni kendine inandırması, diğeri son derece gerçekken gösterdiği gelişim.

Allah onların yaratıcılarından razı olsun ^_^
  • amelie poulain  (06.08.14 22:50:15) 
Merak ettim, bu soruyu soran biri ne begeniyor diye. Cidden soylersen sevinirim :]


  • she was my baby  (06.08.14 23:31:00) 
@she was my baby: valla ben her şeyi genelde severim ama abartılıyorsa maalesef dizilere bakış açım da değişiyor. ama dizileri takip etmem öyle.
genel olarak sevdiklerim olurdu ama ne zamanki abartılar, izlemeyi bıraktım ister istemez. :)

  • m e b  (06.08.14 23:38:16) 
Benim icin GoT'un en guzel yani açılar ve renkler. Dizinin inanilmaz bir kurgusu var ve gorsel efektleri vok iyi. Hakeza cok buyuk bir ekip isi olmadina ragmen icine sicip batirmadan yonetiliyor olmasi ayri maharet. Oyunculuklar konusunda soyleyecek cok sozum yok, zira o kisim bu butcedeki ve bu kadar genis zaman ayrilan dizilerde kotu olmayan bir yonetmenle halledilebilir bir sekilde.

Ancak kitaplar ile karsilastirinca dizideki farkliliklar biraz goze batiyor ve tabii gorselin gucuyle kitapta 5 sayfada anlatilan bi brosun iki saniyede kadrajdan cikmasi can sikiyor. Ancak mekanlar ve olaylarda kitabin betimleri cok guzel yansitilmis. 10 uzerinden 9 hakeder uyarlama bir dizi olarak.
  • klassno  (07.08.14 00:05:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.