[]

AT-11 belgesi için gerekli evraklar neler?

Bilmem kaç saattir ilgili bir SGK görevlisine ulaşmaya çalışıyorum ama başaramadım. İnternetteki bilgiler de çoğunlukla 2013 yılından. Yakın zamanda bu belgeyi alan var mı, neler istiyorlar? Teşekkürler.




 
Geçenlerde arayıp sormuştum ben.

Almanyadaki okulundan aldığın öğrenci belgesini annene/babana gönderiyorsun. O da kendi çalıştığı kuruma gidip çalışma belgesi alıyor ve bu ikisiyle birlikte herhangi bir SGK müdürlüğüne gidiyor.

Bana açıklanan ve notlarıma yazdığım şey tam olarak böyle.
  • letheavendangered  (06.08.14 15:05:46) 
Ama bu sigortayı vize işlemlerinde istiyor Almanya (ya da ben öyle anladım). O zaman ne yapacağım?


  • rivulet  (06.08.14 15:07:11) 
O noktada ben de takıldım ama onu da şöyle yapıyormuşuz, herhangi bir sigortda şirketinden normal seyahat sağlık sigortası yaptırıyorsun (min. 3 aylık diyorlar ama 1 aylık yaptırıp vize alan da olmuş) onunla vizeni alıp gidiyorsun. Gittiğin zaman AOK'ya gidip bana geçici sigorta belgesi verir misiniz okula kayıt için diyorsun (çünkü okula kayıtta da sigorta isteniyor) ve AOK'nın verdiği o geçici belgeyle - bu ücretsiz bu arada - okula kaydını yaptırıyorsun. Sonrası da işte öğrenci belgesi al-gönder şeklinde devam ediyor.

Dediğim gibi bana açıklanan bu ama ben dün kabul aldım, gelen emailde okula kaydımı oraya gitmeden, önce online birkaç işlemle ve sonra da bu işlemler sonucu elde ettiğim belgelerle posta yoluyla yapacağım yazıyor.
  • letheavendangered  (06.08.14 15:11:01) 
Bu cevap süper oldu, ben de tam 3 aylık özel sigortayla vize alınabiliyor mu diye soracaktım (türkiye'de halihazırda özel sigortam vardı) çünkü 3 ayın sonunda devam etmesi için Tükiye'ye giriş yapmak gerekiyormuş. Ben dediğiniz gibi yapayım öyleyse, çok teşekkürler.


  • rivulet  (06.08.14 15:23:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.