[]

şirket, yurtdışı çalışma, seçimler

merhaba,

4 yaşında bir şirketim var. hizmet sektöründe. ortalama 7.000 tl cirosu var. geçen ay yurtdışından çok iyi koşullarda bir iş teklifi aldım. yurtdışında çalışma fikri aklıma düştüğü gibi şirket cirosu da 15.000tl oldu bu arada.

sanırım iş teklifini kabul edeceğim. ama bu şirketi ne yaparım hiç bilmiyorum. kapatıp gitmeyi hiç yapamam gibi geliyor.

sizce?

 
sirketi devredin veya tanidiginiz birine birakin.
ya da burada bir cok kisi var, is arayan/is kurmak isteyen.
isinizin detaylarini biraz verirseniz, belki onlar talip olabilirler.
  • for the record  (05.08.14 18:05:25) 
yurtdisi dedigimiz yer neresi? guvenebileceginiz birini ortak yapmak, sadece sirket adina kritik kararlarda rol almak bir cozum olabilir. tabi sirket ne sirketi o da var. bir de kapatip gitmektense satip gitmek daha mantikli tabi.


  • fortisvita  (05.08.14 18:10:20) 
sadece maddi olarak bakıyorsak ben olsam kalırım. yurt dışında masrafların iyi ihtimalle ikiye katlanacaktır.

ayrıca insanın kendi işini büyütmesinin verdiği manevi haz farklı.
  • redsvienas  (05.08.14 18:15:41) 
valla şirketi ya satcan ya da çok güvendiğin birine devretcen.

bu ikisini yapamazsan teklifi kabul etme. 15 000'i 30 000'e çıkardığını düşünsene? senin şirketin. patron sensin...

orda işçi olacaksın.
  • siradisi00  (05.08.14 18:21:56) 
@redsvienas gittiğim yerde burdakinden çok daha fazla kazanacağım.

kendi işini büyütmek mükemmel bir his ve çok zor. 5 yıldır tatil yapmadım.
  • kasik yok ulan  (05.08.14 18:23:06) 
gidecegin ulkeye gore degisir.

ben Istanbul, NYC ve Amsterdam'da farkli sirketlerde calistim. Su an Turkiye'ye donmek istemyirum. Bu saydigim sehirlerde hayat sartlari ve insanlarin yaklasimlari epey farkli. Istanbul'a tatil icin geldigimde oradaki stresi ve insanlarin hosgorusuzlugunu ve bencilligini buram buram hissediyorum.

Sirketi devredebilecegin cok guvendigin birini bulursan bir sure yurtdisini deneyebilirsin. 6 ay orada calisip sonra karar verebilirsin. 6 ay sonra geri donmeye karar verirsen sirketin bugunkunden cok daha kotu durumda olmaz muhtemelen? Ama en azindan deneyimleyip oyle karar vermis olursun.
  • perkele  (05.08.14 18:40:12) 
o zaman git. ileride kendi ülkende şirket kurmak senin elinde fakat yurt dışından iyi teklif almak senin elinde değil. pişman olursan dönersin, en fazla 1 adım geriden başlarsın.


  • redsvienas  (05.08.14 19:26:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.