[]

Çin'de kitap sektörü nasıldır, iyi bir kitapla para kazanılabilir mi?

Çin'in ünlü ve ilginç bir şahsiyetiyle tanıştım. Müzik alanında orada akla gelen ilk isimlerden. renkli ve fırtınalı bir hayat hikayesi var. ayrıca alanında son derece başarılı olmuş, adını sanat tarihine altın harflerle yazdırmış biri.

bu kişinin hayatını araştırıp, kendisiyle ve onunla ilişkili önemli insanlarla mülakatlar yapıp bir biyografi yazmak ve kitabı Çinceye aktartmak istiyorum.

Ancak bu iş çok zahmetli ve masraflı olacak. Çin'de bu kitap satarsa para kazanabilecek miyim? Acaba orda telif hakları ne durumda? İnsanlar telif hakkına saygılı mı?

Yoksa kitap basılır basılmaz, tarayıp e-kitap olarak ya da korsan baskılarla satışı durduracaklar mı?

Konu hakkında bilgisi, fikri olanlar yorum yaparsa sevinirim. Değer mi bu işe soyunmaya. Bana başka ne gibi getirileri olabilir?

 
kim acaba merak ettim?
hem çok ünlüyse hakkında bir biyografi illa yazılmıştır, yok mu?
orada büyük bir yayıneviyle konuşup kitabını bastırırsın ama dil sorunu yüzünden hakkının çiğnenmesi ihtimali var. yayınevi sözleşmesi imzalama sürecinde telif haklarını iyi bilen yerel bir avukatla görüşüp hukuki yardım alman iyi olur.

korsan e-kitabın önüne geçemezsin o her yerde var. çin'de kopya dvd'ciler dükkandan satış yapıyor yani. telif hakları açısından bizden bile kötü noktada olabilirler, henüz değişmediyse.
  • lily briscoe  (05.08.14 18:00:20) 
bence değmez


  • buzdagi  (05.08.14 18:42:37) 
bu düşünceni hayatını yazmayı düşündüğün kişiye aç.

öncelikle böyle bir kitabın yazılmasını ister mi, isterse senin yazmanı ister mi? sonuçta kendisi hayatta, bu konudaki fikri önemli.

daha sonra eğer onaylarsa ya da ilgilenirse ondan yardım iste bu konuda. madem bu kadar çok tanınmış ve başarılı bir insan yayın dünyasında da tanıdıkları vardır, ya da tanıdığı olan-bilgisi olan birisine yönlendirebilir seni.

böyle türkiye'den otururken, duyurudan filan çin yayın piyasası hakkında bilgi sahibi olunmaz.
  • mea maxima culpa  (05.08.14 18:49:36) 
çin'de telif hakları bayağı sallantılı. dünyayı pek takmıyorlar telif hakları söz konusu olunca.

bir şirketin youtube videolarını çalmıştı çin'den biri. çin'e özel bir video paylaşım sitesinde paylaşıyordu ve kaldırtamadılar videoları.
  • empati kuramayan psikolog  (05.08.14 18:52:51) 
çinde bir sürü avm tarzı yer gezdim. şimdi düşünüyorum tek bir kitapçı bile görmedim.

not şehir: shen zhen.
  • orpheus  (06.08.14 08:22:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.