[]

Amazon.com'dan Alışveriş

Merhaba,

www.amazon.com

bu ürünü almak istiyorum. ülkemizde fiyatları 350-400 tl arası. burada 99 $ yani 210 tl civarı. Free shipping diye bir olay mevcut, bedava kargo anlamına mı geliyor. Kısacası burdan nasıl alışveriş yapacağım? Taksit imkanı var mıdır? Birde cihaz gümrüğe takılır mı?

 
büyük ihtimalle gelmez bu. gelse bile bedava kargo olmaz. sepete ekleyip ödeme sayfasına gelmeye çalışın. this item can't be dispatched diye bir şey çıkar. çıkmıyorsa gelir ama gümrüğü bilemem.

taksit yurtdışında olmuyor ama bazı kartlar kampanya yapıp peşin işlemi taksite bölüyor ama ücreti oluyor.
  • inheritance  (05.08.14 16:35:45) 
20 dolar yol parası istiyor, toplamda 120 dolar tutuyor istanbul için.

taksit işini ise kartınızın kampanyalar sayfasında görebilirsiniz, yapı kredinin 3 taksit kampanyası vardı galiba.

co.uk, 75 sterlin tutuyor, sanırım daha pahalı oluyor. Com iyidir.
  • atom karincanin torunu  (05.08.14 16:36:26 ~ 16:37:30) 
türkiyeye gönderim yapıyor. amerika içi kargo free türkiyeye kargo ile ürün toplamı 332 lira. bu da demek oluyor ki ürünün yüksek ihtimalle gümrüğe girecek ortalama %20 de orada üstüne ekleme yapılabilir


  • try again fail again fail better  (05.08.14 16:36:29 ~ 16:37:24) 
@try again fail again fail better
amazonun yazdığı kadarıyla gümrüğe takılmaması lazım, daha doğrusu amazon artık hesaplıyor gümrük işini falan ve sizi o işlerle alakadar etmiyor, yani daha alırken ödüyorsunuz.

  • atom karincanin torunu  (05.08.14 16:38:49) 
@atom
geçenlerde bi bot aldım amazondan, takıldı gümrüğe hala alamadım gidip uzak diye
(geçen dediğim kış işte)
  • try again fail again fail better  (05.08.14 16:51:11) 
amazon'dan yakın zamanda ps4'tü, oyundu, dualshock 4'tü derken artık uzmanlaştım. ürün türkiye'ye gönderiliyor. 100 dolar altındaki ürünler için gümrük vergisi ödemiyorsunuz. yani gümrüğe takılmaz. yalnız 15 veya 25 dolar da kargo parası ödemeniz gerekiyor. eğer elime hızlıca ulaşsın derseniz (2-3 gün) 25 dolar, acelem yok, 2 haftaya kadar beklerim derseniz de 15 dolarlık kargoyu seçersiniz. taksit imkanı maalesef amazon aracılığıyla yok, bankanız ile görüşüp ekstra komisyon ödeyerek taksit yaptırabilirsiniz.


  • kivanc1  (05.08.14 16:54:04) 
@try again fail again fail better

şimdi emin olamadım ama sözlükteki (bkz: amazon.com'dan playstation 4 satın almak) başlığından sonra benim de tanıdığım olan bir kaç kişinin yaptığı alışverişler takılmamıştı. ama arkadaş araştırsın o zaman, emin olsun.
  • atom karincanin torunu  (05.08.14 16:57:17) 
gümrük sınırı 75 euro sanırsam kurlara bakıp hesaplamanız lazım


  • paltar yuyan masin  (05.08.14 19:01:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.