[]

ebola virüsü

cidden yayılıyor ve yakında "the walking dead" esprisi yapanların da komikliği kalmayacak.

bu virüsü ciddi bir salgın olarak görüyor musunuz?
türkiye'ye gelir mi?

gelirse yayılır mı?

nasıl önlemler almayı düşünüyorsunuz? almayı düşündünüz mü?

 
hayır
hayır
hayır

kurutulmuş yarasa yemeyerek ve maymunla cinsel ilişkiye girmeyerek önlem almayı düşünüyorum.
  • bira sisesi kapagi  (05.08.14 16:39:39) 
türkiye'ye bir şekilde girerse önünü alamaz devlet diye düşünüyorum. böyle bir durumda, kişisel olarak, kimsenin vücut sıvısına dokunacak bir duruma sokmam kendimi. başka da ne yapabilir ki sıradan vatandaş?


  • inawen  (05.08.14 17:35:04) 
Hava yoluyla bulaşan bir virüs değil ve ölüm oranı %55 civarında. Ciddi bir küresel salgın tehtidi oluşturmuyor.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (05.08.14 17:50:50) 
ebola'nın görüldüğü ülkelerden direkt uçuş olan az sayıdaki ülkeden biriyiz. ve hala uçuşların iptali ile ilgili bir şey görmüyorum, ebola alaya alınacak bir virüs de değil. acilen o uçuşlar kaldırılmalı.


  • costa blanca  (05.08.14 17:51:03) 
bu sefer olanın ölüm oranı biraz daha yüksekmiş diyorlar. gelip de tehdit oluşturamayabilir. zira çok çabuk belirtilerini gösteren ve çabuk öldüren bir virüsmüş. o yüzden çılgınlar gibi yayılamıyormuş diye okumuştum açıkçası.


  • raikkonen  (05.08.14 18:07:41) 
biraz arastirma yapmani tavsiye ederim. daha once soylendigi gibi grip gibi hava yolu ile bulasan bir hastalik degil. dogrudan hastaya temas ve sivi degisimi ile bulasan, temizlik olanaklarinin kisitli oldugu ortamlarda yayilan bir hastalik. hastalarin cogu hasta olduklarini bilmediklerinden, batili doktorlara guvenmediklerinden ve ciddi ciddi hastalik konusundaki sehir efsanelerine inanip tedavi talep etmediklerinden yayiliyor.


  • shadayim  (05.08.14 18:42:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.