[]

50k bütçe ile alınacak araç

eveeet. işimi de oturttuğuma göre sırada dizel otomatiğinden bir araç almak var. 50.000 lira maksimum bütçem ama 40-45 aralığını geçmek istemiyorum.

dizel ve otomatik olacak, tercihen hatchback olacak. km açısından da motoru deli gibi yorulmuş bir araç istemiyorum, taş çatlasa 50000 km olsun hadi.

benim aklımda megane coupe var. tercihen en azından spor görünüşlü olmalı, az yakmalı. tavsiyelerinizi alayım?

edit: tavsiye edenler kısaca nedenlerini de özetlerse süper olur. görünüş, yol tutuş, konfor, vs. :)

 
Opel astra hp kasa


  • goodyes  (05.08.14 02:05:07) 
astra j


  • kibrit kutusu  (05.08.14 02:13:34) 
iyi diyorsunuz hoş diyorsunuz da abi 50k'ya bulsanıza bir tane mesela j kasa? :)


  • ozzpwnz  (05.08.14 02:20:11) 
  • godless frog  (05.08.14 02:52:29) 
Seat Leon

1.4 motor yeterli denirse, Auris de iyi bir tercih olur..
  • pollyx  (05.08.14 04:28:44 ~ 04:35:30) 
yeni kasa jetta


  • buzdagi  (05.08.14 09:25:44) 
volvo da bakabilirsin


  • diggity  (05.08.14 14:45:36) 
adam dizel otomatik demiş yeni kasa jetta denilmiş volvo denilmiş 45 bin tl denilmiş. enteresan.
c4 ve megane aradığınız kriterler içinde en sorunsuzlardan. 50 üzerine çıkarsan 2010-2011 golf ama tavsiye etmem çünkü şanzımanı tam bir piyango. vw grup bir dizel otomatik alacaksan bence 2012 alınmalı çünkü ilk seriye oranla biraz daha sorunsuz şanzımanları. şu an en sıkıntısız ve dsgden sonra en konforlu şanzıman edc renault'un. 1.5 dci motorları da iyi hatta mercedes a serisinde kullanıyor.
psa grubunun 1.6 dizel motoru da acayip az yakıyor şanzımanı da çift kavramalılara göre daha konforsuz ama yine de problemi yok. piyasası da fena değil. kullananlar memnun.
diğer seçenekler 1.4 dizel mmt şanzıman auris iyidir ama ağır kalır. bir de bravo var fiat. bu bahsedilen modellerden daha ucuz ve bence fiyat performans aracı ikinci eli daha durgun ama 1.6 dizel 300 tork dynamic plus dualogic alınabilir. fiat multijetler dayanıklıdır sizi yarı yolda bırakmaz ki bu motor astraların yeni 1.6 dizel motoru. 2010-2011 kia ceed ya da hyundai i30lar da güzel araçlar fakat tam otomatik şanzıman olduklarından 8-10 lt arası tüketimleri var.
yol tutuş ve konfor olarak megane ile c4 kafa kafaya diyebilirim ikisi de daha çok konfor amaçlı kısmen yumuşak araçlar ama yol tutuştan da taviz vermiyorlar. edc konfor olarak citroen şanzımandan bi tık önde.iç tasarım olarak kesinlikle c4 derim. ikinci el piyasası megane.
açıkcası ben de 50-55 bin tlye kadar rahat çıkabilecekken arabaya bu kadar para bağlamayı doğru bulmayarak o işi yapabilecek fiat bravo bakıyorum kullananlardan hiçbir kötü yorum almadım. 15bin tl de cebimde kalır gibi bi düşüncem var ama değişebilir. megane cuopeler benim de aklımı çeliyor ama.
  • karacigerim vur kadehlere  (05.08.14 15:05:08) 
karaciger anlamış halden. :)

8-10 lt tüketimli araç istemiyorum taş çatlasa 6-7 olmalı.

benim birinci tercihim megane coupe, yine aklımda olan başka bir araçtı fiat bravo. fiyatı yüzünden 2. tercihim bile diyebilirim.

auris/leon/c4 ise diğer düşündüklerim.

hyundai i20 eski aracım. hyundai'ler yakıt konusunda düz vitesi bilemem ama otomatikte hiç cimri değil. o yüzden kesinlikle düşünmüyorum i30 falan. ama gerek performansı gerek konforundan ben memnundum. o fiyat için gayet iyiydi. ama tüketimi düşük olmak zorunda.

jetta düşünmüyorum, sedan istemiyorum.

volvo c40 düşünebilirdim ama fiyat aralığımın üstünde. 50 maksimum dedik abi. abartmayalım.

istediğim tarzda bir yorum gelmiş, sağolasın karaciğerim vur kadehlere.

1 ay falan araştırıp parayı toparlarken iyice ölçüp biçmeye devam edeceğim. bu arada megane/c4/auris/bravo/leon kullananlar yakıt tüketimleri konusunda özellikle deneyimlerini aktarırsa süper olur. keza alternatif fikirlere de açığım.
  • ozzpwnz  (05.08.14 17:17:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.