[]

Kardiyo hareketi

ayak bileğimde bir sorun var o yüzden koşu vs yapamıyorum. ama aynı zamanda kilo vermek istiyorum. oturarak, yatarak falan yapabileceğim kardiyo egzersizleri var mı? (ayağımın üstüne çok yüklenmemem gerek ama yüzerken vs sorun yok)

ek soru: yüzme kilo vermede işe yarar mı yoksa vücudun kalın kalmasına mı sebep olur? bel ve göbekte yağlanma baya var çünkü, yüzerek üstüne kat çıkmayayım?


 
yüzme de kardiyo. yani öyle kenarda camış gibi suya çimmek değil, ama kulvarda belli bir ritimle aralıksız yüzmek en risksiz ve bütün kasları, eklemleri rahatlatan ve güçlendiren bir kardiyo. sakatlanma ihtimalin yok. anca ıslak ayakla kayar düşersin falan öyle. :D


  • trachemys scripta elegans  (05.08.14 00:13:04) 
Ayak bileginizdeki sorun uzerine bastiginizda mi meydana geliyor? Pedal cevirmek ya da kürek cekmek size rahatsizk vermezse iyi olabilir. Eliptik bisiklette de fazla yük binmez ama yine de rahatsiz edebilir. Neyse yüzme en guzelidir tabi.


  • karacigerim vur kadehlere  (05.08.14 00:17:49) 
@karacigerim

aynen, üzerine basmadığımda hiçbir sorun yok. gerçi bastığımda da çok ağrı sızım yok ama doktor fazla yüklenmememi ve ağır sporlar yapmamamı söyledi.
  • qwertyali  (05.08.14 00:33:07) 
Bazal metabolizmanızın 300 kalori eksiğiyle beslenir karbonhidrat alımını da minimum ölçüde (50 gr.) tutarsanız yağ yakımı sağlayabilirsiniz. Bileğinizdeki sorun düzelince de kardiyoya geçersiniz. Aksi durumda problem daha da büyür, iyileşme süreciniz uzar.


  • angelus  (05.08.14 00:34:20) 
@angelus

peki bu süreçte yüzmeyeyim mi? (bileğimle ilgili bir soruna yol açmıyor yüzme)
  • qwertyali  (05.08.14 00:37:51) 
Engel olmuyorsa yüzün tabii, neticede yüzme de kalp sistemini çalıştırır. Bununla birlikte beslenmenize de daha büyük önem gösterin.


  • angelus  (05.08.14 00:45:20) 
Angelus' un dedigi gibi ilk asamada yuzmenin dışında(yuzmeyi zaten yapın her zaman yapin) fazla bilekleri zorlamayacak uzerine basmayacak egzersizlerle baslayin. Doktorunuz size egzersizler verdiyse yapin guclendirin hatta fizyoterapiye bile gonderebilir. Neyse bu arada yuzun bol bol. Bileginiz kuvvetlendikce bisiklet kürek daha iyilesince eliptik bisiklet ve ileriki asamalrda spin bike kullanabilirsiniz.


  • karacigerim vur kadehlere  (05.08.14 00:57:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.