[]

şekerli şey yiyince nasıl doyuyosunuz ya?

yıllardır bunu hep merak etmişimdir. mesela çikolata yedim, üstüne yemek isteyince hemen "yuh daha yeni çikolata yedin!!" tepkisiyle karşılaşıyorum.

ulan bunlar beni daha çok acıktırıyo. zaten olması gereken bu değil mi? kana çok çabuk mu karışıyodu napıyodu bu şekerli şeyler, o yüzden acıktırıyodu?

ne bileyim siz de karnı acıkınca bisküvi, kraker, çikolata yiyebilen ve böylelikle açlığını dindirebilen biri misiniz? e çok acayipsiniz??

karnı acıkınca iki tane baklava yuvarlayıp "idare eder bi süre" diyen insan tanıdım lan. bu bu bu nasıl mümkün oluyo ki yani, şekerli şey nasıl tok tutabilir insanı?

 
Aksine ne zaman şekerli bir sey yesem ustune mutlaka biseyler (tuzlu) biseyler gotururum cunku aciktiriyo


  • diss0640  (04.08.14 19:23:01) 
Sekerli sey aciktirir. Rast geldikleriniz garipmis. Biskuvi cikolata yemek deli gibi aciktirir beni.

(ama baklava yiyince ben de tikanip bi sure doygunluk hissederim)
  • mukrime  (04.08.14 19:33:10) 
şekerli şeyler kan şekerini yükselttiği için sanırım bir doygunluk hissi veriyor. öyle olmayadabilir ama tamamen kulaktan dolma bilgiler :))


  • benim de soyleyeceklerim var  (04.08.14 19:38:33) 
içerisinde glikoz barındıran ürünler kısa süreliğine tokluk hissi yaratsa daha asla tok tutmaz.


  • air  (04.08.14 19:49:46) 
pis şeker temiz şeker diye bir şey yok.

bütün şeker içeren yiyecekler kan şekerinizi hızla yükseltir, bu açlığınızı geçirir.

daha sonra yine hızlı bir şekilde şekerinizi düşürür. yani şekerli yiyecek yedikten sonra çabucak tekrar acıkırsınız.

kan şekerini çabuk yükseltmelerine göre yiyecekler düşük glisemik indeksli yiyecekler, yüksek glisemik indeksli yiyecekler olarak ayrılıyor.

blog.milliyet.com.tr
  • mea maxima culpa  (04.08.14 20:02:46) 
Hayatımda hiç duymadım böyle bir şey.

Şekerli şey acıktırır. Ve çikolatayla doyulur mu?

Bisküvi falan ayrı onlar olabilir de çikolata olmaz.
  • secilmis uye  (04.08.14 20:05:31) 
yalnız arada ben de rastlıyorum böyle insanlara işte öğleden sonra çikileta, şeker, pasta vb yemiştim akşam bişi yemicem filan diyorlar.

error veriyorum.
  • mea maxima culpa  (04.08.14 20:09:18) 
Şeker insülin salınımı nedeniyle kan şekerini aniden yükseltip aynı hızda tekrar düşürür. Birkaç dakikalık doygunluk hissetseniz de kısa sürede eskisinden daha çok ihtiyaç duyarsınız şekere. Bu his uyuşturucunun beyinde yarattığı hisle aynıdır.


  • angelus  (04.08.14 20:26:50) 
Doymuyoruz. Kan şekerimiz yükseldiği için açlık duygumuz bir süre yatışıyor. Sonra tekrar açlık hissediyoruz. O akşam yemek yemem artık diyenlere de inanmayın hiç gözünüzle görmediğiniz sürece. Bunca senedir beslenmesinin temelleri çikolata ve dondurma üzerine kurulu bir insan olarak söylüyorum bunu. İt gibi acıkıyorlar, hiç şüpheniz olmasın. Yıl boyu rejime başlayan müzmin diyetçiler onlar. Size akşam yemem deyip, eve gidince iki lokma ondan üç lokma bundan atıştırıyorlar.

Acayip falan deyip böyle yargılamayın bizi :p 6 gün sadece ve sadece çikolata ve dondurma yiyerek yaşamış bir insanım. 6 günün sonunda "lan bi acayiplik var, niye benim canım yemek istemiyor" diye doktor olan bi arkadaşımı aradım. Çikolatayı dondurmayı kes, birkaç saate duvarları yiyecek kıvama gelirsin demişti. Olay yaz mevsiminde sabahtan akşama kadar klima karşısında sağımda dondurma, solumda çikolatayla yaşadığım döneme denk gelir.
  • istinyede bekle  (04.08.14 20:49:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.