[]

hukuk veya siyasete ilgisi olanlar-eğitim alanlar bakabilir mi?

merhaba, uluslararası hukuk sınavım için soyle bir sey bulmaya ihtiyacım var. iki devlet arasında var olan uluslararası bir pproblemden bahsedip buna bir çözüm önerisi getirmem gerekiyor.israil-filistin dısında aklınıza gelen örnekler varsa çok güzel olur.




 
Mavi marmara cok mu klişe olur?? Ya da bi ülkede de facto hükümet kurulsun baska bi ülke defacto hükümete yardım etsin(Bilgilerim cok eski,dpgru olmayabilir)..diger Hukuk fakyltelerinin devletler hukuku sınav sorularından yararlanabilirsin ya da pratiklerden


  • bes  (04.08.14 17:42:53) 
@bes ikinci söylediğin ilgi çekici geliyor.ama bu dersle ilgili pek bilgim olmadığı için örnek düşünemiyorum hiç işte :(


  • lampetia  (04.08.14 17:48:15) 
İrlanda-İngiltere arasında Kuzey İrlanda'ya ilişkin yaşanan sıkıntılar ilk aklıma geldi. Keşmir bölgesi'ndeki sıkıntılar ya da yakinen bildiğimiz Kıbrıs sorunu bu açıdan değerlendirilebilir.


  • candanag  (04.08.14 17:49:45) 
pakistan-hindistan,
yunanistan-türkiye (kıta sahanlığı ve kıbrıs)
kuzey kore- güney kore
  • vartuhi  (04.08.14 17:54:25) 
şöyle bir sorun bulamaz mıyız; diyelim ki kürtlerle türkiye cum.savaş halinde.x devlet veya uluslararası hukuk organları sırf devlet statüsü olmadığı için, bizimle çeşitli ilişkileri olduğu için bizi tutuyor, oradaki insanların hakları-istekleri-talepleri gözardı ediliyor yani bir şekilde "devlet" olma durumu diğer bireysel hakların, kişi haklarınının önüne geçiyor.bunun gibi bi sorun vs. bulabilir miyim? sırbistanla ilgili boyle bişeyler duymustum sanki :/


  • lampetia  (04.08.14 18:06:54) 
mevcut bir olay mi istiyorsunuz yoksa farazi bir olay mi kurgulayacaksiniz.

eger cok kolay kaynak bulmak istiyorsaniz turk-yunan iliskilerine bakabilirsiniz, adalar, karasulari vs vs. hem olay cok hem kaynak cok. en cok isinize geleni secebilirsiniz.
daha guncel olarak turkiye-kibris rum kesimi arasindaki kitasahanligi tartismasi olabilir. gecen sene olan hani su son petrol arama mevzusundan cikan.
sicak takip olabilir, turkiyenin teror eylemleri sonrasinda irak ve suriye ulkesinde askeri operasyonlara devam etmesi. bu konuda da kaynak coktur.

gene turkiye-irak-sutiye arasinda sinir asan sular olabilir. firat ve diclenin sularinin paylasilmasi gibi.

Gabcíkovo-Nagymaros Projesi var hollanda ve slovakya arasinda.

trail semelter olayi var kanada ve abd arasinda

farazi bir olay yaratacaksaniz hayal gucunuzu iyi calistirmaniz lazim cunku o farazilerin hepsi az ya da cok benzer sekilde gerceklesmistir. dolayisiyla o ornek olaylarin hepsine atifta bulunmaniz beklenir.
de facto devlet kurmak olabilir ama tartisma alaniniz cok sinirli kalir. kktc cok fazla bir ornek yok, kaynak bulabileceginiz. zaten de facto devlet taninmasi da basli basina bi olay.
bi elciyi sinirdisi edebilirsiniz ya da bir suctan gozaltina alip tutuklayabilirsiniz. sonra da bunu diplomatik iliskiler sozlesmesi ve teamuller geregi tartisin.
karasularina girmis bir gemide islenen bir cinayet ya da baska bir suc olabilir. hem bayrak devleti hem karasulari devleti olayda hukuki yargilama yetkisinin kendisinde oldugunu iddia eder vs vs.
  • halanne  (04.08.14 18:07:57) 
@halanne hayır gerçek bi olay olması lazım.çok bilinen sorunlar değil de daha çok insan haklarıyla ilgili bi uluslararası hukuk sorunu bulabilir miyim acaba :/ veya bi üstte yazdığım seyle ilgili


  • lampetia  (04.08.14 18:10:03) 
yukarda bahsettiginiz turkiye-kurt catismalari, iki devlet arasinda degil yalniz. devlet ici birimlerle devlet arasindaki iliskileri uluslararasi hukuk cok sinirli bir sekilde ele alir. eger illa iki devlet arasindaki sorun ele almaniz isteniyorsa bu ornek cok yanlis olur. ancak insan haklari hukuku acisindan degerlendirebilirsiniz. hadi olmadi savas hukuku/insancil hukuk bakimindan ki o da cok riskli. bu durumda kurtlere ayaklanan statusu tanimis olursunuz. bunun icinde de gerekli kriterleri tasiyip tasimadiklari tartismali. karsi gorusten bir hocaniz varsa sizin degerlendirmenizi objektif degerlendirmeyebilir.


  • halanne  (04.08.14 18:13:16) 
hem iki devlet arasinda olacak hem de insan haklari mi olacak yani?


  • halanne  (04.08.14 18:14:04) 
al bakalım benden sana buyuk kıyak, arkadasimin sitesi olur. www.kureselcatismalar.com


  • jangbogo  (04.08.14 18:53:25) 
ermenistan ile azerbaycan arasındaki dağlık karabağ sorununu ele alabilirsin.


  • i'm a dreamer  (04.08.14 18:58:12) 
Ermenistan - azerbeycan +1


  • kya  (04.08.14 19:15:17) 
@jangbogo cidden büyük kıyak oldu bu.sadece sınavla ilgili değil normalde de takip edicem burayı.teşekkürler :)


  • lampetia  (04.08.14 19:37:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.