[]

Surekli tuylerini yalayan kedi

2.5 yasinda bir kedim var, tasindigimdan beri (1 senedir) surekli sirtini karnini yaliyor usanmadan, birkac ay once karnindaki tuyler dokuldu simdi de sirtinda ufak ufak bosluklar olusmaya basladi, ne yaptiysam durduramadim. veterinerim korkulacak birsey yok dedi stres diyerek ilac verdi ancak buna ragmen bir degisiklik yok. pire ilaclarinin hepsini kullandim ustelik de hergun bakiyorum pire var mi diye sonuc sifir. birkac gundur boynunun cevresine plastik taktim yalamasini engellemek icin ancak gecici bir cozum, cikarinda tekrar baslayacak.

kedinin bu sorununa bir cozum var mi zira veteriner sakinlestirici veriyor ancak o da pek bir ise yaramiyor.


 
veterinerini değiştir... bizimki de kulağını kelleştirirdi streslenince ama karnını sırtını yoluyorsa mantar vesair tarzı bir şey olabilir.

1 senede yeni eve alışmış olması lazım sanki:/ neyin stresi?
  • no avalon  (04.08.14 15:33:09) 
Duyuruyu görürse kendi yazar zaten ama eğer görmezse, mutevazi ile iletişim kurun bi, onun kedisinde de aynı problem vardı. Son durum nedir bilmiyorum. Eğer nedenini ya da çözümünü bulduysa size yardımcı olabilir.


  • istinyede bekle  (04.08.14 15:45:59) 
Yalamaya başlayınca kuyruğunu çek.


  • labanon  (04.08.14 16:28:50) 
iki ihtimal var:
hormonlar
stres

kediler manyak hayvanlar, hic dusunmeyecegimiz seylere kafayi takabiliyorlar. evde sevmedigi sinir oldugu bir sey varsa kaldirin, bir de eger yoksa kedi cimi ekin, stresi azaltir. eger ki ise yaramazsa stres secenegini neredeyse elemis olursunuz. hormonlar icin test yaptirin, eger sebep hormonlarsa uzun bir tedavi sureci olacak hormon igneleri vs, ama iyilesecek, deger.

@istinyede bekle, benimki hala yoluyor kendini. kisirlastirna yapildiktan sonra (hala yapamadik) biraz daha takip edicem, sonra hormon testleri bize de... kel kaldi cocuum resmen!
  • mutevazi  (04.08.14 16:39:09) 
kedim zaten kisirlastirildi son 1 aydir dogal sakinlestirici veriyorum stres konusu hemen hemen yoluna girdi, bir de pire vs. icin hem evi hem de kediyi guzelce tedavi ettim. simdilik yalama sorunu bitti ancak tuyler hala kisa, karin bolgesi kel kaldi.


  • don mike  (24.08.14 01:03:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.