[]

win 8.1 tamamen türkçe olamıyor mu?

Bilgisayarın üzerinde gelen win 8.1e türkçe dil paketi indirip kurdum ama böyle de yarı türkçe yarı ingilizce oldu asimile gibi. başlangıç ekranı türkçe, oyunlar, postalar vs şeklinde yazıyo ama sağ tarafta çıkan uyarılar, menü isimleri vs hala ingilizce. classic shell kurdum mesala başlat menüsü tamamen ingilizce. gönül tıklayınca denetim masası yazsın istiyo ama dil paketine rağmen control panel yazıyo orda ve diğer tüm menüler ingilizce.

böyle enayi gibi 2 dil bir arada yerine tamamen türkçe yapmak için bi program, yama vs var mıdır?


 
temiz turkce kurulum en iyisidir. tavsiyem turkce olarak kurmaniz.

suna bi bakin.

www.eightforums.com
  • rootfx  (04.08.14 13:18:27) 
@rootfx elimde cd yok pc üzerinde kurulu geldi windows. format atsam dil seçeneklerinde türkçe de var mıdır?

bi de verdiğin linkteki tüm adımları yapmıştım zaten hatta 1. dil türkçe f, ikincil dil türkçe q bende. ingilizce listede bile yok ama anlamadım neden hala değişmedi
  • kakamelsokoban  (04.08.14 13:23:22) 
denetim masası - bölgeden - yönetimsel ordan da sistem yerel ayarları değiştirden türkçeyi seç. tekrar denetim masasında dile tıklayın solda gelişmiş ayarlar var ordan dil listesi yerine türkçeyi seçin onaylayın.


  • edip  (04.08.14 13:24:40) 
Galiba olamıyor.
Ben de Türkçe dil paketi kurdum ama hala "welcome", "plese keep your pc on while downloading upgrades" gibi cümleler kuruyor yer yer.

  • m e b  (04.08.14 13:26:20) 
olmadiysa hala,

Son dönemlerde yeni bilgisayar alanların sıklıkla karşılaştığı bir sorun var; Windows 8.1 varsayılan sistem dili İngilizce olarak gelmesi ve bunun değiştirilememesi.

Bilgisayar kurulumu esnasında dili Türkçe olarak seçseniz bile dil değişmiyor ve İngilizce olarak kalıyor. Anladığım kadarıyla bu sorun Microsoft’un bir saçmalığını ucuza geldiği için bilgisayar üreticilerinin kullanması sonucu oluyor.



Bu saçmalık Microsoft’un çıkarmış olduğu “Windows 8.1 Single Language” sürümü. Bu sürümün ayrıntıları nedir bilmiyorum ama bildiğim tek şey; bu sürümde dil paketini kolay bir şekilde değiştiremediğimiz. Tahminim fabrika çıkışında bilgisayarın Türkiye’ye özel üretilmemiş olması ve varsayılan dilin İngilizce olarak lisanslanmış olması.

“Tek Dil Lisansı” ve varsayılan dilin “İngilizce” olmasından dolayı da Klasik Yöntem olan;

Denetim Masası “Control Panel“,
Dil Ekle “Add Language” kısmında Türkçeyi eklemek istediğimizde
“Unavailable in this edition” Windows’un bu sürümünde kullanılamıyor uyarısını görüyoruz.
Alternatif Yöntem olan;

Dil paketlerini edinip
Windows+R tuşlarına basarak “lpksetup.exe” üzerinden dil paketini elle yüklemeyi denemek. Ancak bu da aynı uyarı ile sonuçlanıyor.
Bundan sonra yapacaklarımız ya format atıp korsan Türkçe Windows yüklemek ya da teknik servisi arayıp bir sürü uğraşmak mı? Bir yöntem daha var.

EKSTRA YÖNTEM

Öncelikle Windows 8.1 için dil paketini edinmemiz gerekli;

32bit
64bit

İndirdiğimiz dosyayı arşivden çıkarıp içindeki “lp.cab” dosyasını C: sürücüsü içerisine kopyalıyoruz.

Daha sonra “Komut İstemi“ni yönetici olarak çalıştırıyoruz ve şu komutu yazıyoruz.

dism /Online /Add-Package /PackagePath:C:\lp.cab

İşlem 1-2 dakika sürüyor. Bu komut ile elimizdeki Türkçe dil paketini sisteme eklemiş olacağız. Ancak bitmedi, daha yapacaklarımız var. Şimdi sistemde bulunan İngilizce dil paketini kaldıracağız. Bunun için öncelikle şu komutu yazıyoruz;

dism /Online /Get-Packages

Bu yazdığımız komut ile sistemde yüklü olan dil paketlerini göreceğiz. Aşağıdaki örneğe benzer görülecek.

Package Identity : Microsoft-Windows-Client-LanguagePack-Package~31bf3856ad364e35~amd64~en-US~6.3.9600.16384
State : Installed
Release Type : Language Pack
Install Time : 15.02.2014 15:52

Genelde en üstte çıkan sonuç İngilizce dil paketinin bilgileri olacaktır. Şimdi bu paketi kaldırmak için aşağıdaki komutu yazacağız ancak üzeri çizili kısım olan “Microsoft-Windows-Client-LanguagePack-Package~31bf3856ad364e35~amd64~en-US~6.3.9600.16384” kısım sizde değişiklik gösterebilir. Bu yüzden komutun bu kısmını yukarıda elde ettiğiniz bilgilere göre, komuta ekleyin.

dism /Online /Remove-Package /PackageName:Microsoft-Windows-Client-LanguagePack-Package~31bf3856ad364e35~amd64~en-US~6.3.9600.16384

Bu işlem de 1-2 dakika sürecek bitiminde ise bilgisayarı yeniden başlatmak isteyip istemediğinizi soracak; “Y” tuşuna basarak bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra sistem diliniz Türkçe olacaktır.
  • rootfx  (04.08.14 13:30:19) 
@rootfx çok sağolasın eve gider gitmez halledicem


  • kakamelsokoban  (04.08.14 13:56:03) 
np, umarim ise yarar. kolay gelsin.


  • rootfx  (04.08.14 13:58:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.