[]

oy vermeyince oy akp'ye gidiyor mantigi

nasil boyle bir mantik kurulabiliyor? bana bir der misiniz?

oy verse kisi belki akp'ye verecek. onu da vermiyor. yani kac aday varsa akp'nin hissedine onun aritmetik ortalamasi kadar ihtimal dusuyor.

o zaman akplilerin bir kismi bosuna oy vermesin, oy vermeyince nasil olsa ona gidiyormus.

oy vermezsen oyun tayyip'e gider ne demek? teknik olarak mantigi nedir?

 
Parti seçimlerinde (yerel/genel) bu durum var da bildiğim kadarıyla bu seçimde böyle birşey yok. Kim ne kadar oy alırsa o. Kullanılmayan oyların kimseye bir faydası yok.


  • onexey  (04.08.14 12:06:37) 
sonuc, gecerli oylarin oranina gore hesaplandigi icin; verilmeyen her oy heriflerin isine geliyor.


  • x daemon  (04.08.14 12:07:06) 
Yok tabii ki böyle bir şey. "Oy verse Ekmel'e atar." önkabulüyle söyleniyor herhalde.


  • auroraaurora  (04.08.14 12:08:07) 
"oy vermeyenler/boykot edenler büyük oranda akp'ye vermeyecek olanlar" mantığıyla söyleniyor.


  • doxanikee  (04.08.14 12:49:32) 
Acream ve onexey doğru demiş. Ülkemizde uygulanan seçim sistemi dhont seçim sistemi. Bu sistemde verilmeyen oy yüzdesi sırasıyla en çok oy alan partiden daha az alanlara kadar dağıtılıyor. En çok oy alan parti, ki akp oluyor bu da, oy vermeyen yüzdeden en çok yararlanan parti oluyor. Sonra da diğer muhalefetlere daha küçük oranlar dağıtılıyor.
Ama cb seçiminde yine bu söyleniyorsa da ya diğer arkadaşların yorumu geçerli ya da bilmeden yine aynı şeyi söylüyorlar. Tam bilmemekle beraber cb seçiminde bu sistemin uygulanacağını sanmıyorum. Kim yüzde 51 alırsa o cb olacak.

  • okuyamıyom ben ya  (04.08.14 13:08:56) 
@want2die

e zaten temsili demokrasiye katilim saglamak istemeyenler boykot etmis de sayilmaz. boykot edenler temsili demokraside kendine gore bbir ifade alani bulamayanlardir. o sebeple oy vermeyenlerin bir kismini kimsenin sallamamasi onlar icin de pek onem arz etmez.
  • elxa  (04.08.14 15:57:53) 
boşver o diyenleri öyle bir saçmalık yok. akp karşıtı oy verecek birisi oy vermezse tabi ki akp kazançlı çıkar.

neyse ben oy vermicem kafam rahat oh
  • dafuq  (04.08.14 16:00:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.