[]

benden olmuyor hocam ya..

Amina koyim ne yapsam elimde kaliyor..

Sirkette bir bilgisayari tamir edeyim dedim. Ederimde fazlasini yaparim. Bilmedigim is degil.. ne kadar surer dediler (format)

2 saat civari dedim..

Dun formatlayacaktim. Cd surucusu bozuk cikti. Flash diskimi unutmusum. Tek flash diske yedek almistim. Hepsini d surucusune geri aldim. Formatladim.. kurdum.. yedekleri flash diske geri alip duzenledim.

Her sey mukemmel gidiyordu. Son rutuslari yaparken pc coktu..malca bir sebeple hemde.. isim bu gune sarkti.. adamin bir ton isi var. Amiri patronu var. Ayip oldu cok kotu.. utancimdan yerin dibine girdim. Simdi yeniden formata basladim.. isler yavas ilerliyor. Flash disk hizi cok yavas. Olmuyorsa birak denmeye baslandi. Cunku ofislerinde bulunmamam gerekiyor.

Dusunuyorum. Ne yapsam boyle elimde patliyor. Abi bikkinlik geldi.. usandim.. hep beni bulur durumu varya.. ona gore yasiyorum artik ama. Biktim ya..

Nasil duzeltebilirim bu "hep beni bulur" hayatimi?

 
başkasının bilgisayarını kurarken hep aynı şey benim de başıma gelir
kendi bilgisayarıma win98 zamanlarında haftada 1 format atarken, kuzenimin bilgisayarına 1 kere format atayım dedim, elimde kalmıştı, en son bozuk halde bırakıp kaçmıştım.

  • cruseo  (04.08.14 11:48:49) 
insanlık hali olabilir, kötü hissetme kendini. şanssızlık olmuş.


  • rock n roll  (04.08.14 11:51:25) 
abdessiz gezme şaka bi yana olur öyle format işi gerçekten cenabet bi şey başkasına yapayım deyince elinde kalıveriyor. sıkma canını olur öyle. izah et tatlı dille sürücünüz bozukmuş, flash diskten atıyorum o da ağır işliyor, benden kaynaklı değil falan diye. en azından duruma hakim olduğunu anlasınlar.


  • bana da mi lolo  (04.08.14 11:53:09) 
Ben genelde yapıyorsam öyle angarya bir iş, minimal kurulumu yapıp bırakıyorum, yedeği geri almasıdır, elzem olmayan programların kurulmasıdır sahibine bırakıyorum. İsterse kuruyorum. İşler ters gider uzarsa da meseleyi anlatıyorum.

Mırın kırın ettiğini sezersem, sen bilirsin ben sana yardım için yapıyorum bunu istemiyorsan bırakırım diyorum. Hem yardım edip hem de milletin tribini çekme, restini çek.
  • onexey  (04.08.14 12:01:56) 
sende bilisim isigi yok hafiz. yani 33,6k modemlerle surunmemissin yani 486dx ve oncesinin tozunu yemeyenlerden bi cacik olmuyor [: saka biryana sans isi bu. simdi flash bellek demissin, taktigin portta sikinti olabilir, bellegi manuel bicimlendirdiyse yanlis bir secenek secmis olabilirsin ki bu kurulum suresine yansir. sikma canini, kuruluma gideceksen onceden ayarlaman lazim herseyi. yoksa elinin altinda 100mbit nette olsa o gun iso da bulamayabilirsin bulsan bile key'de problem cikar. bu arada son rotus derken, pc'yi hizlandirayim dusuncesiyle antispyla tweak'e felan mi kalkistin?


  • rootfx  (04.08.14 12:30:51) 
@rootfx : 56k modemle basladim ben.. p166 tozundan olmadi demek..

Ya hep elle yapardim xp hizlandirma ayarlarini.. bu kez hazir halini buldum. Jetxp diye bir tweak olayi. Acilmadi kurtaramadim da. Onaramadim da icime sinmediginden.
  • ibomiu  (04.08.14 12:45:46) 
xp antispy bile bazi noktalarda patlatiyor. neyse gecmis olsun diyelim. kurduktan sonra basit bir iki tweak yapar birakirsin artik. duzeltme olayinda da; burdan soylenenlerle olacak birsey degil bu. seni bulur bir sekilde.


  • rootfx  (04.08.14 12:53:38) 
Canını sıkmaya değmez insanlık hali bunlar olağan şeyler, bende yeri geldi format atıp herşeyi kurduktan sonra sistemi tekrar açtığımda mavi ekran hatası aldım ama böyle şeyler için hiç canımı sıkmadım. Üstelik bazı eşşek yüküyle para alan sözde IT çalışanlarını bile yeri geldi cebimden çıkardım bilgilerimle, muhtemelen sen de böylesindir boşuna üzme kendini :)


  • EkimBebesi  (04.08.14 14:04:47) 
"hep beni bulur"

ben bunun üzerine bir kaç kelam etmek istiyorum. eskiden aynen bu kafada bir adamdım. "neden ben", "bir işim de düzgün gitsin" "niye kimse bir sorun yaşamazken hep ben yaşıyorum" der dururdum.

sende durum böyle mi bilmiyorum ama ben bu soruları sormaya başladığım zaman sorunların hep benim dışında geliştiği ve bunun kader olduğu önkabulu ile hareket ederdim. "zaten hep beni bulurdu böyle aksaklıklar"

sonra farkettim ki her şeyin bir sebebi var. mesela senin örneğinde zaman kaybının büyük bir kısmı flash diskini unutmandan kaynaklanıyor. insanlık hali, unutulur. bu mesela senin beceriksizliğin ile ilgili bir sorun değil, unutkanlığın ile ilgili. (sürekli yanında taşıman gerektiğini düşünerek söyledim, yoksa yanına alma ihtiyacı duymuyor olabilirsin de)

öbür taraftan dvd sürücüsünün bozuk olması da kader falan değil, o pc'nin gayet normal bir sorunu. milyonlarca dvd sürücüsü bozuk pc'den sadece bir tanesi oradaki pc. bu da senin işinin ters gitmesi için önüne konulmuş bir engel değil. son derece sıradan bir şey. ancak tamamen senin kontrolünde olmayan bir konu. önceden ne yapılabilirdi, telefonla sorulabilirdi belki. bu sayede yanına gerekli diskleri alır giderdin. ama spontane gelişen bir şeyse senin kontrolün yok, kafana takman anlamsız ve bir şeyi değiştirmeyecek.

bu iki sorun üzerine bir düşün; bir tanesi kontrol edebileceğin, diğeri edemeyeceğin problem. sen "her işim ters gidiyor" diyerek bu iki sorunun da çözümüne ya da tekrarlanmamasına bir katkı sağlamıyorsun. sadece kendi sorunlardaki kendi sorumluluğunu "belirsiz bir güce, kadere" atıp buna üzülmekle bir şeylerin değişmesini ümit ediyorsun.

hayatımızda gerçekleşen bir çok sorunun kaynağı kendimiziz. sorumluluk bizde. önce bunu kabullenmeden de bu sorunlar kesinlikle düzelmiyor. yıllarca bu şekilde yaşadıktan sonra 7-8 yıldır suçu başka şeylere atmayı bıraktım. inan tüm hayatım düzene girdi, verimim arttı ve hepsinden daha önemlisi mutlu olmaya başladım.

problemlerin bir çoğunu çok hızlı bir şekilde kafamdan siliyorum artık. şöyle gelişiyor olay;

1. sorunla karşılaştım.
2. sorunun neden oluştuğunu tespit ettim.
3. bu nedenler içinde kendi payımı bir kenara ayırdım.
4. benim payım dışında olan nedenlerin üzerinden geçip bunları kontrol etme gücüm olup olmadığına baktım. varsa bir dahaki sefere yapmak üzere notumu aldım.
5. benden kaynaklanan nedenlere geri döndüm, bunları neden yaptığımı düşündüm ve tekrarlanmaması için gerekenleri not aldım
6. bitti.

bunları yaptıktan sonra aklımda o sorunla ilgili canımı sıkacak hiçbir şey kalmıyor. hemen hayatıma devam ediyorum. gerekiyorsa özür diliyorum, gerekiyorsa düzeltiyorum, gerekiyorsa bırakıyorum.

çok uzattım, çok da dağınık anlattım. olayın özeti, her şeyin merkezinde ben yokum. hayat bana işlerimin ters gitmesi için bir komplo kurmuş falan değil. benim işleri batırmamın da gizemli, mistik ya da bilinmez bir sebebi yok. hepsi basit neden sonuç ilişkileri içinde gerçekleşiyor. bunları tespit edip düzeltmek gerekiyor, hepsi bu.

edit: bak son aşamada çıkan saçma sorunun da sebebini kendin söylemişsin. her zaman yaptığın ayarları hiç bilmediğin bir programa yaptırmaya kalkmışsın. denemek için uygun olmayan bir yerde yeni bir şey denemişsin. bu kadar basit.
  • jaaaccckkk  (04.08.14 14:08:35 ~ 14:12:28) 
merakli kofteci filmini izle:)


  • cok acim sucuk ekmek istiyorum  (04.08.14 17:20:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.