[]

Son zamanlarda gelen genel isteksizlik

selamlar,

bir sorunumla daha sizlerle birlikteyim sevgili duyuru ahalisi. bu sabah servise bindikten sonra telefonu açayım, biraz internette, biraz facebooktan gezeyim istedim. ama ne göreyim, 3G çekmiyor. neyse mobil veri'yi kapatıp açtım, aynı, telefonu kapatıp açtım, yine aynı. düzelir bir ara dedim cebe koydum telefonu geri. sonra işyerine gelince birini aramam gerekti, çevirdim numarayı, yeşil ahize resmine dokundum, karşıdan gelen anons "borcunuzu ödemediğiniz için hattınız kısıtlanmıştır!" oldu!!!.

telefon faturamı ödemeyi unuttuğumu farkettim. sonra düşündüm, lan ben bu ay hiçbir faturamı ödemedim! sonra biraz daha düşündüm, kredi kartı borcumu da ödemedim!! hayır, param da vardı/var hesabımda yani. ama girip internet bankacılığına, o ödemeleri yapmamışım 1 ay boyunca. bakın dikkat edin hala yapmıyorum bu işi...

ilk kez bu ay kiramı 2 gün geciktirdim, yine param olmadığından değil ama; artık üşengeçlik mi, isteksizlik mi anlamadığım bir sebepten. bu ay oldu sanırım hepsi de. işyerinde beni soktukları durumlardan dolayı bir sıkıntı, isteksizlik mevcuttu zaten içimde ofisteyken (yanımda çalışan eleman istifa etti, tüm iş başıma patladı, 2 kişilik çalışıyorum, üzerine ekstra problemler çıktı vs vs). ama şimdi sanırsam özel hayatıma da yansıdı.

nasıl çözüm üretebilirim buna ben? bazen hiçbir şey yapasım gelmiyor. boş vaktim de oluyor ama öylece yatmak istiyorum. tama yorgun da oluyorum çoğu zaman bu istek geldiğinde. ama artık sürekli yatar, dinlenir oldum.

he dışarı çıkmıyor muyum? çıkıyorum. sosyalleşmeye de çalışıyorum elimden geldiğince. arkadaşlarla da vakit geçiriyorum. yabancılar geliyor, gezdirmeye çıkıyorum. evde insanlar ağarlıyorum, küçük çaplı ev partileri düzenliyorum vs. ama bu isteksizlik kısmında ne yapacağımı bilemedim...

sizce ne yapsam?

 
olabiliyor böyle dönemler. önemli olan bu dönemleri iyi kontrol edebilmek bence. otomatik ödeme kolaylığı tam senlik bence. hiç ödedim, ödemedim derdine girmezsin. üstelik talimat verdiğin zaman senden hesap işletim ücreti vs. de kesmeyebilir bankan.

değişikliğe de ihtiyacın olabilir. rutin sosyal hayatından farklı bir şeyler yapmayı deneyebilirsin.
  • dessy  (04.08.14 09:00:12) 
gerçekten ne istiyorsun? bunu anlamak bir iş kabul etmek bir iş. sonrası daha ferah olabilir.


  • dahili meddah  (04.08.14 09:05:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.