[]

Kablosuz modem bağlantı sorunu

Direk konuya giriyorum. Geçenlerde quake diye kablosuz bir modem aldım. taktım bilgisayara dvd'sinden ayarlarını yaptım. herhangi bir program yüklemedi. sadece dvd'yi taktıktan sonra şu vpi vpo, ttnet şifren felan o kısımları doldurdum. tamam hacı dedi internet bağlantım geldi. ethernet kablosunu çıkarttım kablosuz bağlanayım diye. bağlandım. sorun işte tam burada. 2-3 dakika sonra çat diye bağlantı gidiyor ve rahat 5 dakika gelmiyor. yani kablosuz ağ listesinde bi benim modem yok anasını satayım. etherneti takınca net var ama kablosuz bağlanamıyorum. görünmüyor modemim listede. bilgisayarının wireless modeminde sorun var demeyin. eğer öyle olsaydı diğer komşuların modemlerinş göstermezdi herhalde değil mi ? bi yardımcı olun dostlar.




 
modemimin marka ve modeli farklı olmasına rağmen tıpatıp aynı şeyi ben de 2-3 hafta boyunca yaşadım. modemde de laptopta da sorun olmadığından emindim ve sabırla bekledim ve geçti. türk telekom'dan dolayı olabilir mi diyeceğim ama saçma olacak, bu sebeple demiyorum. çözüm olarak ise ben şahsen modemi restart etmiştim, fabrika ayarlarına geri dönmüştüm ve sabırla beklemiştim. bu arada bu sorun bende WEP şifreleme açıkken oluyordu ama hiçbir şifre koymamışken olmuyordu. sizde de öyle mi?


  • nesilsiz  (01.07.09 10:07:30 ~ 10:08:00) 
galiba ben de şifreleme kısmında sıçtım. wpa wep derken karıştı. kılavuzda bununla ilgili pek bişi yok. ben de şifreleme konusunda pek bişi bilemdiğim için saçmalamış olabilirm. fabrika ayarlarına dönüp tekrar düzgünce yapmayı deneyeceğim artık.


  • artikbenimdebirvolvomvar  (01.07.09 12:29:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.