[]

klarnet

abim tutturdu da klarnet çalcam diyor. aile de müzik mevzusundan azıcık da olsa çakan bir ben olduğum için alma görevini de bana yüklediler. yalnız anladığım kadarıyla farklı klarnet türleri var. mesele nasıl işliyor olay şimdi ? yeni başlamış birine bir kaç yıl yetecek (becerememe ihtimalini de varsayarsak) bir klarnet bize ne kadara patlar?




 
her fiyata var. ses rengine göre değişiyor boyu. si bemol klarinetleri araştırın bence onunla başlasın. ikinci el almakta fayda var.


  • nocturness  (03.08.14 12:56:34) 
mesela mi bemol varmış sol klarnet varmış. bunlardan hangisi daha çok çingene müziğinde hangisi daha çok klasik müzikte kullanılıyor?


  • soujiro  (03.08.14 13:23:35) 
si bemol ve mi bemol klasik müzikte kullanılır. mi bemol cazda sık kullanılır.
sol klarinet ise gırnata denilen şey. romanlar çalar genelde. daha uzun olur.

  • nocturness  (03.08.14 13:29:03) 
çok teşekkür ederim.


  • soujiro  (03.08.14 13:45:01) 
türk müziğiyle çalmak istiyorsa sol klarnetten başka bir şey almayın. sib klarnette daha zor olur o işler. ama batı müziğiyle ilgileniyorsa da sib olmalı tercih. çok net. bütçeye göre bir şeyler önerebilirim sol için. sib için de öğreniriz, sıkıntı değil.


  • skullsucker  (03.08.14 14:42:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.