[]

YDS ve nüfus cüzdanı

Merhaba! Belki saçma bir soru olacak ama: Şimdi ben sonbahar dönemi YDS için kayıt oldum. Bir de tarihi 1 yıl kadar geçen bir nüfus cüzdanım var. Artık yeniletmem lazım, zira bankada bununla işlem yapamayız (artık götünü kaldır da yenilet şunu) dediler. Seri numarası bok püsür falan değişecek doğal olarak. YDS'ye girerken bu problem olur mu? Teşekkürler!




 
tarihi bir yıl kadar geçen nufüs cüzdanı nasıl oluyormuş? kullanım süresi mi var kimliklerin anlamadım?


  • copy paste  (03.08.14 12:13:44) 
@copy paste: Bildiğim kadarıyla 10 yıl geçerli nüfus cüzdanları.


  • peki madem  (03.08.14 13:33:45) 
tarih olayını hiç duymadım, zannetmiyorum da.


  • prodeq  (03.08.14 15:19:21) 
nufus cuzdanlari sureli mi gecerli. son kullanma tarihi mi varmis. alla alla ilk defa duyuyorum.

cok yipranmis oldugu icin degistirin diyor olmasinlar?

bence az biraz daha beklein, nufus cuzdanlari komple degisecek, cipli sisteme gecilcek diyolar. o zaman degistirirsiniz. hem iki kere gotunuzu kaldirmamis olursunuz hem de iki kere para vermmes olursunuz.

cok cok cok yipranddiysa sinava giriste sorun cikarabilir yalniz, ehliyetiniz de yaninda bulunsun.

yok illa degistircm diyosaniz seri numarasi falan bakilmaz zaten sinavda. rahatlikla degistirebilirsiniz.

edit: www.nvi.gov.tr
kendi sitelerinde bile son gecerlilik tarihi diye bisey yok.
  • nicki martin  (03.08.14 15:50:35 ~ 16:08:23) 
bu arada;

süresi olmasa da yeniletmek ucuz ve basit bir iş. yani toplam 10dk almıyordu kaymakamlıkta nüfus müdürlüğünde. yani isterseniz de yaptırın. kütük önemsiz bulunduğunuz yerdeki nüfus müd yapar. aklınıza takılmasın. seri no vs takibi yok zaten sınavda. girersiniz öyle.
  • prodeq  (03.08.14 18:37:37) 
Cevaplar için çok teşekkür ederim! Sanırım kritik nokta fotoğraf çünkü 14 yaşındaki halim var nüfus cüzdanında şimdi 25 yaşındayım, resmi benzetemedikleri için problem çıkıyor genelde.


  • peki madem  (05.08.14 11:27:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.