[]

Yurtdışında bir kurs mu, burada mı?!

İngilizce kursuna gitmek istiyorum. Ankara'daki bir sürü yurtdışı danışmanlık şirketi ve ingilizce kursuyla görüştüm. Burda bi kurs yeterli olur mu, toefl sınavı için özellikle. Bazıları yurtdışında yaşamadan öğrenemezsin diyor. Ayrıca kaç ay yeterli olur en az dışarıda öğrenmek için? Teşekkürler...




 
Ingilizce seviyene gore degisir.

Hic bilmiyorsan iyi bir kursa gidip iyi bir temel almak dogru olur.

Eger orta seviyelerdeyseniz burada da rahatlikla ilerletebilirsiniz.

Yurtdisinda kisa sureli kursa gitmek ingilizcenizi ilerletmez. Bunu 3 kez yurtdisinda dil kursuna gitmis biri olarak soyleyebilirim. Ama konusma akiciligi konusunda tecrube edinirsiniz. Yine de bir aylik kurs cok etkilemez. Defalarca yabancilarla konusmaniz gerek. Zorlanmayacak bir seviyeye gelmek icin min 6 ay kadar yasamak gerekli. Dili iyi kullanmak ise 1-2 yildan once olmuyor zaten. (gerci ingilizce nispeten daha kolay.)

Toefl icin ise super ingilizce bilmek gerekmiyor. Sinav inceliklerini bilmek onemli.
  • goldentitan  (03.08.14 00:00:01) 
seviye int. sonu upper' int.'in giriş kısımlarında.


  • Gucci  (03.08.14 00:26:16) 
doğru ama bu kur seviyelerinde kurslar farklı davranıyor. mesela bi tanesi advanced olmadan toefl'a alamam dedi. bugün başka bitanesi b1 sertifikası gerekiyor dedi. istedikleri seviyeler arasında uçurum gibi fark var. ister istemez diğerinin fazladan kur satmaya çalıştığını düşündük. diğeri biraz daha kurumsaldı.


  • Gucci  (03.08.14 00:55:36) 
yurtdisi yalnizca konusma icin faydali olur onda da anadili ingilizce olanlarla konusman lazim sik sik. baska ulkelerden gelen arkadaslar oldu mu surekli onlarla muhabbet edince bu sefer onlarin aksani kapmaya baslayabilirsin. ama grameri yazmayi vs burdaki bi kursta da yeterince ogrenebilirsin. yurtdisi icin de seviyen fena degilmis zaten o yuzden 3 ay diyorum en az. toefl'dan kac alman lazim?


  • denizini arayan marti  (03.08.14 02:31:46) 
79 istiyor çoğu yer


  • Gucci  (03.08.14 11:10:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.