[]

Sahte para tiradı

i.imgur.com




Bugüne kadar elime ciddi oranlarda hiç sahte para geçmedi. Para kaybettiğim çok oldu ama sahte para yüzünden para kaybettiğimi hatırlamıyorum.

Sizin başınıza gelen sahte para olayları var mıdır?

Düşünsenize markette alışverişinizi yapmışsınız kasaya gidiyorsunuz, arkanızda sıra birikmiş. Parayı veriyorsunuz kasiyer sahte bu diyor. Arkanızda o kadar insan önünüzde o kadar ürün. Kötü hissederdim doğrusu

 
uzun zaman önce minibüse biner binmez eski bir arkadaşımı gördüm, heyecanla konuşurken paramı uzattım. gelen para üstüne de hiç bakmadan cebime koydum. daha sonra fark ettim ki, kağıt paralardan bir tanesi, bildiğin printerdan basılmış kağıttı. aptallık :(


  • violetsky  (02.08.14 20:49:28) 
Küçükken, benim bir kuzen, kağıt paraları ikiye bölüp katlayarak esnafa verirdi. Sonra eve polisle geldiler, paralarını ödedik de şikayetçi olmadılar. Böyle insanlar büyüyünce para basıyor işte.


  • [silinmiş]  (02.08.14 21:25:15) 
Bize de 50 lira kitlemis biri, benzinlikte anladılar hem de karanlıktı.

Bir de balıkçı 20 lira mi ne vermişti onu da aynı balikciya zorla geri verip orijinalini aldık.
  • Lim5  (02.08.14 21:48:51) 
7-8 yıl önceydi, o zamanın en büyük parasıydı sanırım 20 TL.
Benzinciye verdim, abi bu sahte dedi.

Bayağı utandım, çok da kötü hissettim kandırılmış olduğum için, nereden aldığımı da bulamadım.
Kuzenim "bana ver ben yuttururum" dedi dedi ama yırtıp attım parayı. (içim yırtıldı yırtarken, şu anda 100-200 TL yırtan bir öğrenciyi düşünün)
  • michael_knight  (02.08.14 23:26:20) 
en iğrenci de benim başıma gelmiştir heralde.2004 sonbahar ayları akşam saat 20 sularında geçmektedir olayımız.
karaköy iskelesi batmadan önce iskelenin çıkış istikametine göre hemen sağında vakıfbank atm vardı hatırlarsanız.o atmden 10 tl çektim çekerken elime bir gariplik geldi ama ulan bankamatikten sahte para çıkacak hali yok ya dedim attım cüzdana.ağaçlar kesilmesin hesabı makbuz da istememiştim.
eminönüne kadar yürüdüm çapaya geleceğim akbilimde bakiye vardı.seyyar meyve satan bi amcadan meyve alayım dedim aldım 3 lira dedi o ara hafiften hava çiselemeye başlamıştı.
abi eline aldı parayı hiç incelemeden sahte bu dedi abi dedim daha yeni çektim bankamatikten bak yeğenim dedi bunun kağıdı ince ve renkleri soluk dedi o ara yağmur damlası geldi üzerine ve o paranın üzerindeki boya elime yapıştı.inceden bi küfür döküldü dudaklarımdan.
işçi çocuğuyum ve öğrenci halimle öğrenim kredisinin 60 tl olduğu zamanlarda 10 tl benim büyük para.o arada etrafıma baktım bir tane polis şemsiyesiyle ilerliyor.koştum yetiştim durumu anlattım adam demesin mi ya kardeşim allah seni inandırsın ben de geçen hafta vakıfbanktan 20 tl çektim sahte çıktı bankaya gittim hala soruşturuyorlar dedi.dedim vay aq olaylara bak.ee dedim ben napcam ? itele gitsin birine dedi başıma ilk kez böyle bir şey gelmiş olmasının verdiği panikle gerizekalı gibi şark kurnazlığı yapasım tuttu.gittim akbil doldurmaya.ulan adam zaten akşama kadar para ile uğraşıyor verdiğim an yüzüme bi baktı sahte bu dedi akbili kurtarıp kaçtım parayı da önüme göstermek için uzatmıştı zaten.neyse otobüs geldi eve geldim 4 arkadaş kalıyoruz kahkahalar atarak dinlediler başımdan geçenleri.biri dedi bana ver ben itelerim birine dedim 5 liranı alırım kabul etti.her gece bi internet kafeye silkroad oynamak için gider sabah ezanında çıkardı.adamlar zabıta ya da polis gelip ceza yazmasın diye kepenk kapatır yan apartmandan özel kapıdan içeri alırlardı ışıkları da kapatır pc ışığı olurdu sadece.işte o gece kasadaki elemana itelemişti gözümün önünde sahte 10 lirayı.

anlattığım ve yaptığım bu olaydan şu an utanç duyuyorum keşke durumu kabullenip vakıfbanka başvurup hakkımı arasaydım ama ispatlayamacağımı bildiğim ve öğrenci halimle sınavlar yaklaşmışken zaman ayıramayacağım diye hak hukuk aramadan başkasını mağdur etmiştim.karakterime atılmış bir çizgi gözüyle baktım bu olaya daha sonra hep.
keşke hiç olmasaydı.
  • arafa  (03.08.14 10:08:58 ~ 10:14:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.