[]

kpss a ve kpss b arasındaki farklar nelerdir?

duyuru ve internet ortamını araştırdım ama sadece kafamı karıştırmış oldum ve bu konuya tam anlamıyla hakim değilim hala.

şimdi birkaç sorum var.

1. kpss a nedir? hangi üniversite bölümlerinden girilebiliyor?
2. kpss b nedir? hangi bölüm mezunları girebiliyor?
3. kpss a ile kpss b'nin sınav konuları farklı mı?
4. kpss a/b'daki memurlukların derecesi (maaşı, statüsü vs.) kpss b/a'den daha mı üstün? yani, birbirlerine göre üstünlükleri var mı?
5. bir iibf öğrencisiyim (uluslararası ilişkiler okuyorum). bölümün %100 ingilizce. şimdi ben kpss'de diğerlerinden daha mı fazla çabalamak zorundayım?
6. kpss a ve b ile kazanılabilen meslekleri/memurlukları nereden görebilirim, doğrudan bir site var mı?

 
(bkz: #44346676)


  • jaaaccckkk  (02.08.14 15:38:18) 
1. kpss a lisans mezunlarının girdiği sınavdır. öğretmenler ve iibfiler için genel kültür ve genel yeteneğin yanında alan bilgisi de sorulur.
2. kpss b lise ve önlisans mezunlarının girdiği sınav. böüm farketmez.
3. genel kültür-genel yetenek konuları aynı.
4. kpss a memurluları kpss b memurluklarına göre daha üstün. uzmanlık mğfettişlik gibi kadrolar kpss a kadroları. doğal olarak maaşı daha yüksek.
5. her durumda diğerlerinden daha fazla çabalamak zorundasın. bu soru pek anlamlı gelmedi bana.
6. bunları da netten aratıcaksın işte. memurlar.nete falan bakabilirsin.
  • elorelia  (02.08.14 15:38:37) 
a- sen girebiliyorsun
b-sen girebiliyorsun
c-kpss a = Kpss b+ pazar günkü sınavlar
d-kpss a'nın maaşları daha yüksektir örn bi mühendis doğrudan atanırsa 2300 maaşla başlar ama bir bakanlığa kpss a ile girerse 3300 gibi bir maaşla başlar
e-hayır sen diğer uluslararası ilişkiler ve iibf'lilerle yarışacaksın. her zaman diğer insanlardan daha fazla çabalamak gerekir
f-www memurlar net
  • accorbite  (02.08.14 15:39:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.