[]

bu pisiciği sahipleneyim mi?

sahibindende şu ilanı gördüm de (git: www.sahibinden.com)

siyam kedisi istiyorum, nedeni çok uzun. merak ettiğim bu kedi 5 yaşında ve çok üzgün bir kediye benziyor. yavrucağın bakışlarına içim gitti çok üzüldüm yanıma almak istiyorum ama korkuyorum bana alışabilir mi diye? sahibinden ayrıldığında depresyona girmeye meyilli bir kedi türü çünkü siyam kedileri. hatta intihara da meyilliler. evde bize hiç alışamaz ve bizden korkarak yaşarsa çok üzülürüm.

daha önce yaşlı bir kediyi sahiplenip de kendisine alıştıran biri var mıdır acaba?

he bir de kediyi hiç görmeden sahiplenmek mantıklı mıdır acaba? adamlar ilanda kediciğin sağlığına dair iyi kötü hiçbir şey yazmamış. iyileşmeyecek bir hastalığı varsa bilimum kazıkçı veterinerlere para döktükten sonra hayvancağız ölsün istemem. biraz bencilce bir düşünce belki ama benim şu sıra sağlıklı bir kedicik bakacak maddi durumum var yani aşılarını mamasını kumunu falan karşılarım anca. veterinerler bi tüyleri kısaltmaya bile 70 tl istiyorlar. kendi gözetimim altındayken hastalansa tabi ki borç harç tedavi ettiririm, param olsa hiç düşünmem bunları ama şu durumda benim için de kedi için de en iyisi sağlıklı, normal bir kedi bulabilmem..

bu konuda deneyimli olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

 
alisir, benim rahmetli kedim de tahmini bes yaslarindaydi bana geldiginde. ikinci ayin sonunda kucagimdan inmedi olene kadar:(

ilanda saglik sorunu yok diyor...
  • no avalon  (01.08.14 22:57:39) 
aslına bakarsanız ilk kez kedi bakacak birisi için yavru kedi bakmak zordur. yavrular hiperaktif olurlar. bir sürü hikaye.

eğer iyi huyluysa sahiplenin bence. siyam kedisinin tüyleri ile bir sorunu yok. o iran kedileri. yani ekstra masrafları olmaz.

kedinin niye amansız bir hastalığı olsun ayrıca? bu nereden aklınıza geldi ki?
  • mea maxima culpa  (01.08.14 22:59:53) 
siyamların genel durusu böyle zaten. hep somurtuk duruyorlar oyun zamanları dısında. köpek özellikleri tasıdığını görüyorum her geçen sene. sahibine sadık, onu koruyan bir cins. bizim siyam 1 aylıkken falan bize gelmisti. simdi 3 yasında. ev değistirdikçe bunalıma giriyor zaman zaman. normalde ablam bakıyor ama su an annemlerin yanında. sahip karmasası yasıyor kimi zaman. sağlık sorunu dısında bir masrafı olmaz. alıstığı mamayı almaya özen gösterin, tırnaklarını kesmeye alıskınsa onları kesin düzenli olarak. gerisi gelir zaten.


  • ufukcel  (01.08.14 23:18:45) 
kusura bakmayın bilgisayarda değildim.

@no avalon, çok üzüldüm rahmetliye başın sağolsun :(

@mea ilk kez bakmıyorum bir iki haftalık kediye dahi bakmışlığım var ama yıllardır evimize annemin rahatsızlığından dolayı kedi giremedi. şimdi tamamen iyileştiği için kedi bakınmaya başladım.
işte iyi huylu olup olmadığını bilmiyorum. tüy benim için hiç sorun değil, aşırı yapıldığı sürece öper koklarım yemeğimden de çıksa tiksinmem. ekstra masraftan kastım şu, vakti zamanında ablamlar bir kedi sahiplendiğinde sonradan anlaşıldı ki hayvancağızı annesinden çok erken ayırmışlar ve az süt emebildiği için ağız yapısı gelişmemiş. ağzı yara bere içindeydi hayvanın ve tedavi ücreti olarak 700-800 tl isteniyordu. benim de başıma bu tarz bir olay gelsin istemedim çünkü malum kediciği görüp kontrol etme imkanım yok, olsa her tarafını incelerim ağzının içi de buna dahil :)

@sheisguilty, müthiş fikrin için çok teşekkür ediyorum hiç aklıma gelmedi bu :) kısırlaştırma ücreti sorun değil onu veririm ki elzem bir şey kısırlaştırmak. valla bana umut verdin anlattığınla, arıyorum sahibini yarın :)

@ufukcel, ya ben çok küçükken evimizde bir siyam vardı ama bu kadar hüzünlü durduğunu hiç hatırlamıyorum hayvanın. bilmiyorum bu kedinin bakışları üzdü beni nedense.
evet ben de siyamı sahibine sadık, duygusal, oyuncu vb özelliklerinin hepsini taşıdığından dolayı istiyorum zaten :)


tavsiyeler için teşekkürler herkese.
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (01.08.14 23:46:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.