[]

kadınlarda ego, ilgi, iltifat (özellikle hanımlar bakabilirse)

yannış anlaşılmasın "kadınlar ilgi delisidir" demiyorum. ben erkek olduğum ve bu soruyu bir kadın hakkında sorduğum için kadınlar diye giriş yaptım. o yüzden kadınlardan, kadınlar hakkında fikirlerini alırsam daha iyi olacağını düşünüyorum.

ne kadar garipsiniz. sürekli etrafınızda olmasından, sürekli sizi ne kadar sevdiğinden ve önemsediğinden bahseden biri olmasından çok hoşlanıyor ve bunu önemsiyorsunuz ama aynı zamanda müthiş bir kayıtsızlık sergileyebiliyorsunuz. nasıl oluyor bu?

mesela barzo kılıklı denyo bir herifin iltifat etmesi hoşunuza gidiyor mu? bir şeyin iltifat sayılabilmesi, egonuzu şişirmesi, hoşunuza gidebilmesi için karşıdaki tarafın "değerli" olması gerekmiyor mu?

benim aklım durdu artık. 1 ay kaldı şunun şurasında ama o kadar durabilecek miyim, kafayı yemeden DİREN PESCADOR diyebilecek miyim bilemiyorum.

siz bir "stalker"ınız olsa bir yerden sonra "yeter artık rahatsız etme" demez misiniz? sıkılmaz mısınız, bunalmaz mısınız? hadi bunalmadınız diyelim... ilgisi, peşinizde olması hoşunuza gidiyor. hiç mi yüz vermezsiniz? hiç ama? koca sene?

ben hiç anlamıyorum bu işleri. biliyorum, herkes egosunun şişirilmesinden hoşlanır da... taciz boyutuna varmasına rağmen hoşa giden ancak tamamen karşılıksız bırakılan bir ilgi falan... ne bileyim. anlamakta güçlük çekiyorum.

hangimiz manyağız?

lütfen "beyefendiye karı gönderelim" bakınızı vermeyelim sjfhjksl

 
@zetahead, sevgililik geçmişimiz yok. ben 20'yim, o 25. beni ya hiç mi hiç sklemiyor (ki öyle olsa "yeter allahın cezası rahat bırak" derdi diye tahmin ediyorum, her gün 10 sayfa şey yazıyorum. okumadan silmeye bile üşenirsin bir yerden sonra) ya da çok önemsiyor ama hiçbir şekilde yanaşmıyor.

ben anlamadım. istanbul'a döndüğümde buluşacağız ama ümidim yok. yine soğuk davranacak, yine hiçbir şey söylemeyecek, yine delirmemi izlemekten keyif alacak.

sevgilisi var. beni de biliyor. orası çok uzun hikaye, hiç girmeyeyim. yani ilgi orospusu diyeceğim ama bir insan bu kadar ilgi delisi olamaz. imkanı yok. hiçbir şey hissetmediği, yazmaya değer görmediği bir adamın yazdığı 200 sayfa şeyi okumazsın. yok eğer okuyorsan, o kişi senin için az da olsa önemlidir.

e önemliyse niye it yerine koyuyo hala?

son olarak ekliyim, sevgilisi olmak gibi bir fikrim ya da planım asla olmadı. istemiyorum zaten böyle bir manyağın sevgilisi olmayı. tek isteğim aramızda en başta anlaştığımız şekilde bir iletişim olması. sadece bu. gerisi artık gidişata bağlı. sevişiyo muyuz dövüşüyo muyuz birbirimizi mi öldürüyoruz... oraya çok var.

ben anlamıyorum yani nasıl mümkün olabilir böyle bir şey? diyorum ya, eğer benimle ilgilenmiyorsa neden bu kadar dikkatle takip ediyor benim ona yazdıklarımı? e ilgileniyorsa, niye odun gibi...

ulan helal olsun gerçekten. bana 1 sene boyunca birisi böyle mektuplar, hikayeler, saykodelik şeyler yazsa ya aşık olurdum ya da siktir git rahat bırak artık deyip engellerdim. bu hem hepsini ezberliyo, hem de kayıtsız kalıyo. çok kudurursam, kafayı yersem sakinleştirmek için kemik gibi 2 cümle atıyo önüme o kadar.

takıntı haline geldi iyice. "amaan sikerler" deyip yoluma devam edemiyorum. en sonunda birimiz pıçaklanıcaz ama ben mi o mu kocası mı bilmiyom.
  • pescador  (01.08.14 18:43:37 ~ 18:47:07) 
sen olayı biraz yanlış anlamışın. yaptığımız işin farkedilmesi elbette hoşumuza gider. saçımız olur, düşüncemiz olur, seçimlerimiz olur. illa gönül işine bağlamaya gerek yok. yolda beni durdurup saçıma iltifat edince, rimelimin markasını sorunca onore oluyom tabi ki. ya da biri kıyafetime yakışmış dese hoşuma gider ama barzonun biri oyş yavrum dese hoş gelmez. hiç biriyle de gönül işim olamaz. değerli değildir o kişi insan olma dışında.

twitterda-blogumda yazdıklarımı, düşüncelerimi, paylaşımlarımı beğenen olunca illa ki hoşuma gidiyor. bana yazdıklarını okuyup nazik bi şekilde konuşuyorum ama profillerine girip okumuyorum misal, merak etmiyorum ki. tabi garsonluk yaptığım kafeye gelip en sevdiğim kek ve kahveden isteyenler, bilmem hangi şehirden atlayıp istanbula gelenler, bana ulaşamayınca arkadaşlarıma ulaşanlar, istanbula taşınanlar(oha o çocuk naptı acaba? uzun zamandır aklıma gelmediydi) olunca korkar oldum. onların yüzünden insanlara daha sert tavır aldım, belki de güzel arkadaşlıkları/sohbetleri kaçırdım. hatta kezbanlığa bi adımım kaldı :D

senin hatunun da gayet nazik biri ki seni başından savmıyor. yaşına verip geçer diyodur belki.
yok eğer sadece ego tatmini olarak kullanıyosa seni yapman gereken ilginden mahrum bırakmak. o arada seni yoklar hatta.

ama tek çıkardığım sonuç sana karşı bi duygusu yok. hatta onunla ilgilenen baya kişi olduğunu, yokluğunu hiç farketmeyeceğini düşünüyorum.

ağır oldu ama öyle. o sana umut vermemiş, sen sadece görmek istediğin gibi görüyosun, çünkü sana bi açıklama yapmıyo. önerimi istersen; uzak durman senin için çok daha iyi olacak.
  • seksen9  (01.08.14 20:53:48) 
@seksen9, neyin kibarlığı bu yahu? ne kadar canımın sıkıldığını biliyor. görüyor. neden buradakiler gibi karşısına alıp "olm küçüksün, siktir git başka işlerle uğraş niye peşimde geziyosun" demiyor? ben 100 tane kendimden büyük kadına asıldım, hepsi bir şekilde karşılık verdi. olumsuz da olsa söylediler, dediler bunu.

bu manyak tepki vermiyor. her gün varım onun hayatında. yani aslında yokum da işte... kendimi hatırlatıyorum sürekli. ilgileniyor. ama ilgilenmiyor da. çok garip.

@bigl0rd, abi görmüyo musun nelerle uğraşıyorum daha... var memeye okşamaya, ona da gelirim inşallah, ömrüm uzun. gelemezsem de hayırlısı olsun.
  • pescador  (01.08.14 21:13:21) 
sallamıyor demek ki bilemedim. kadın manyak da olabilir. ama bana anormal gelmedi durum.

kafaya taktıkça olayı büyütürsün.
  • seksen9  (01.08.14 21:57:04) 
@seksen9, "buluşalım gelince" deyince pat diye tamam dedi ama... normalde yazmıyor. konuşmuyor. sadece benim yazdıklarımı okuyor. okuduğundan eminim. hem ağır stalker'lık yapıp programla takip ediyorum hem de bana verdiği tek tük cevaplardan anlıyorum okuduğunu. "cnm seni çok özledim" falan yazmıyorum ben ona. sabah akşam, bir sürü şey... kendi iç dünyam olsun, onunla olayazan ilişkim olsun, benimle iletişim kurduğu dönemdeki muhabbetlerimiz olsun... düzenlesem falan roman diye bastırırım ben onları. çok fazla şey var.

sıkılan, bunalan birisi "yeter sus" demez mi yahu? aklım almıyor. derdim onu anlamak değil. sadece kendimi düzlüğe çıkarabilmek. ama bunun için de önce onu anlamam gerektiğini düşünüyorum.

kadın manyak, orası kesin. ama ne kadar ve ne çeşit bir manyak... bunu anlayamıyorum. ayrıca cepte tutma durumu söz konusu değil. koca sene boyunca tepkisi değişmez mi bir insanın? cepte tutuyor olsa terk edilince, boşlukta hissedince falan gelip yanaşmaz mı? başka biriyle alakası olduğunu sanmıyorum tavrının... öyle olsa, değişiklik olurdu herhalde.

hayır benim adım atmamı bekledi desem, gülüyorum kendime. 1 sene boyunca adım atmamı bekleyecek kadar sabırlı ve deli değildir herhalde. ama öte yandan, niye buluşalım deyince pat diye tamam dedi? yalvardım ben ona, konuşalım dedim kafayı yicem dedim tek bi cümle söyle yeter, siktir git de gidicem zaten anlıycam dedim ama yok, yazmadı. sakin ol falan dedi.

uf. aşırı dozda aptallıktan ölücem. nerden düştüm bu hale bilmiyorum. eskiden de salaktım ama hiç değilse terk eden sevgilimin falan peşinde koşuyodum. bu ne lan böyle.
  • pescador  (01.08.14 22:01:25) 
böyle yazınca sana acıyomuş gibi geldi :/

ay bilemedim ki, bir sürü nedeni olabilir bu yaptıklarının. önemli olan onun amacı değil senin mutlu olman. yazık değil mi sana da?
  • seksen9  (01.08.14 22:09:12) 
beni çok çok iyi tanıyor. üzülmemi istemiyorsa ne yapması gerektiğini bilir. şu an yaptığı şey beni delirtiyor. sadece acıyorsa, hani "yazık la kimin çocuğuysa" diyorsa bilemeyeceğim... ama "üzülmesin ya" deseydi çok daha farklı olurdu.

ayrıca zetahead benden zarar gelmeyeceğini düşündüğünü söylemiş ama üzülerek söyleyeyim ki tehdit etmişliğim, ciddi anlamda korkutmuşluğum, kavga etmişliğimiz de var. ama buna rağmen hala aynı tavrını sürdürüyor. kafayı yicem. buluştuğumda duvarla konuşmaktan korkuyorum. o kadar tepkisiz, o kadar soğuk ve uzak ki, karşımda gerçek bir insan göreceğimden emin değilim. böyle böyle kafayı kırıcam, gerçekle hayal ayrımını yapamıcam diye korkuyorum. az buz değil koca 1 sene. kendimi kurtaramadım bir türlü. ne bok yediğimin farkındayım ama işin içinden çıkamıyorum. çok rahatsız ediyor.

"kafayı yicem" düşüncesi ekstra korkutuyor beni. bunu zaten pek kişiyle paylaşmadım ama bilenler, hani normalde klasik ilişki tavsiyeleri vardır ya, onları vermek yerine "kendine dikkat et olm, yolun yol değil" diyerek iyice korkutuyorlar. uyuşturucu mu kullanıyom, adam mı bıçaklıyom niye bu kadar geriyosunuz ki insanı :(
  • pescador  (01.08.14 22:38:07 ~ 22:39:19) 
e yaptıkların normal bi delikanlı? sinir oldum sana. bunlara rağmen hala seninle görüşüyosa hasta olduğunu ve ilginin başka bişeye kaymasını bekliyodur. umarım kayar da..


  • seksen9  (01.08.14 22:52:48) 
kadın normal. sen de normalsin.
ciddiyim. hiç mi rus edebiyatı okumadınız.
bazı türden insanlara az rastlanması normal olmadıklarını göstermez.
seni seviyor, ama bunu asla göstermeyecek. sen de tam bir kesinlikle göstermesini isteyemeyeceksin zaten.
  • yalnux  (01.08.14 23:53:06) 
@yalnux, rus edebiyatı okuya okuya böyle oldum zaten...

evet, tam olarak göstersin istemiyorum. yani hiçbir zaman AYYYY CANIM NEYDİ O ÖYLE YAAA :)) deyip birbirimize sarılmayalım. ama böyle de olmasın. aramızda soğuk ve uzak da olsa bir iletişim olsun.

lan tanıştığımız zaman ne kadar güzeldi ya. aynen rus edebiyatındaki gibiydi işte. kibar konuşurduk, mesafeliydik falan ama çok tatlıydık be. gerçi ben neden uzaklaştığını da biliyorum ama neyse, geri dönmesini sağlama konusunda yardımı olacak bir konu değil.
  • pescador  (02.08.14 00:13:16) 
mayster bence sen herşeyi kafanda kuruyosun, kadının da dünyadan haberi yok.

yok bana siktiri çeksin de bilmemne de demişsin. kadının demesine ne gerek var senin aklın yokmu? oynatıldığını düşünüyosan siktir git işte, illa kadının mı kovalaması lazım.

senin bi ukraynalı mı ne vardı ne oldu ona.
  • shiranai  (04.08.14 15:07:43) 
-kadin seni degil ama senin ona karsi olan duygularini seviyordur. (bir sevgilim vardi sevemedigim ama bana yazdigi mektubu okumayi hala cok severim.)
-cevap vermemesinin nedeni belki vazgecer dusuncesi olabilir. gormezden gelmek bazen en iyi vazgecirme yontemidir.
-konusmak icin bulusalim istegine tamam demis olabilir. ya da sana karsi ilgisi olmadigi gostermek icin.

ozetle, kadin manyak falan degil. sana ilgisi yok.
  • 65 derece  (05.08.14 22:54:57) 
bilmiyorum. ben bu kadar ilgisiz birinin buluşma isteğine anında "olur" demesini daha farklı yorumlamıştım. yani siz şimdi abla gibi karşısına alır, ensemden yakalar ve "bak usta yannış işler yapıyon. benden sana ekmek çıkmaz ;))" der, götüme tekmeyi basar mı diyonuz?

ÖLDÜRÜN LAN BENİ. GAFAMA SIKIN.

@shiranai, onu hiç hatırlatma, hala atlatamadım hehee
  • pescador  (05.08.14 23:02:56) 
hocam hiçbir şey anlamadım, genel bir durumdan mı bahsediyorsun yoksa özel mi onu bile çözemedim ama sana tavsiyem spor yap.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (06.08.14 00:29:00) 
her seyin altinda cok fazla anlam arama. hemen olur demesinin altinda senin dusunmedigin pek cok farkli sey olabilir. belki sadece oturup sohbet edtmek istemistir. ama bu gene sana ilgisi oldugunu gostermez. sevgilisi olmasa hadi derim bir nebze ilgisi vardir, tamam falan diyecektir. ama o da yok. kafanda cok kurmussun bence. bazen daha basit dusunmek gerekiyor.
genelde cevap vermeyip bazen vermesi ise belki guzel guzel ilgisizligimi belirtirsem, soruya cevao seklinde davranirsam, kendiliginden biter dusuncesi de olabilir. ya da en basitinden o an cevap vermek istemistir. yeniden, cok fazla anlam arama, basit dusun.
iletisimde olmak istedigini soylemissin, belki onun da iletisim sekli budur?
(pek olmadi sanki bu ama bilemedim)
  • 65 derece  (06.08.14 18:15:11) 
sanırım buluşma işini erkene alıcam ben, eylüle kadar falan dayanamam. umarım çirkin salak barzo bi şey çıkar da en azından "bunun peşinde mi vakit öldürmüşüm, piii" olur tek pişmanlığım... görünce daha da güzel görünürse gözüme o zaman sçtım işte.


  • pescador  (06.08.14 18:27:46) 
siz tanimiyor musunuz birbirinizi?


  • 65 derece  (06.08.14 19:45:54) 
pek değil. yani aslında bazı garip tesadüfler var... mesela benim taşındığım evde, benden önce onun sevgilisi vardı. yani ev arkadaşlarım hem kendisini hem de sevgilisini tanıyordu falan. tanıyorum dersem doğru olmaz. tanımıyorum dersem de doğru olmaz. buluşma fırsatımız olmadığı için ben "tanışıyoruz" dememeyi tercih ederim ama 3-4 ay konuşmuştuk sözlükten, whatsapp'ten, telefondan falan.

ilgimden hoşlandığının, benden hoşlanmadığının farkındayım. istediğim tek şey... ortadan kayboluşunun, kaybolmasına rağmen beni uzaklaştırmak istemeyişinin sebebini öğrenmek ve sonrasında kendisinden kurtulmak.

"ulan 3 ayda bir yazıyor, daha nasıl uzaklaşsın senden?" diyebilirsiniz ancak ilgimin azaldığını hissettiği zamanlarda birkaç cümle daha fazla yazıp beni tekrar gaza getirmeye çalıştı hep, bunu net olarak görebildim.

yaptığı şeyin, koca yıllık saçma kovalamacanın basit bir ilgi orospuluğu örneği olmasını istemiyorum. bunu kabullenemiyorum daha doğrusu. bir şeyler olmalı, bir şeyler olmalı ki bana bir kez olsun "siktir git artık yeter" diyemedi demek istiyorum. bugün her şey netleşse ve ben arkamı tamamen dönecek olsam bile, üzülürüm. öyle sapıkça takıntılıyım kendisine.

***

bir yanım diyor ki, oğlum sen onun kişiye özel roman karakterisin. ama o sana asla yanaşmayacak çünkü sen onun için sadece okunacak, izlenecek bir "karakter"sin. sonra diğer yanım kızıyor, "sen malsın oğlum, kafayı yemişsin iyice, sktimin salağı. devam et, bu seneni de ye, diplomayı da ondan alırsın" diyor. sigaraya başlıycam yakında.
  • pescador  (06.08.14 19:53:18 ~ 19:58:07) 
uzgunum ama bence ikinci yanin hakli. sen uzaklastiginda ozellikle yeniden durtuyorsa ilgini istiyordur. (basit dusunursek)
birak gitsin.

  • 65 derece  (07.08.14 19:23:47) 
varlığın onda bir rahatsızlık yaratmadığı için yeter rahatsız etme vs demiyor. ama sana özel bir ilgi duymadığı için de daha fazla yaklaşmıyor. yani varlığın yokluğun bir. bugün yok olsan bi pescador vardı noldu ona demez, ama aynı şekilde devam edersen de bu niye böyle demez.

velhasıl olumlu olumsuz bir şey hissetmediğimiz insanların ilgisine karşı kayıtsız kalıp bir şey yokmuş gibi görüşmeye devam edebiliyoruz, rahatsız olduğumuz insanların ilgisine olumsuz tepki verip iletişimi kesiyoruz, hoşlandığımız insanların ilgisine karşılık veriyoruz kadınlar olarak çok karışık değil.
  • passive aggressive  (07.08.14 19:43:43 ~ 19:45:51) 
@passive aggressive, tamam haklısın ama benim yazdıklarım 2-3 satırlık şeyler değildi. "olsa da olur olmasa da" insanının yazdığı şeyleri bir sene boyunca dönüp dönüp okursa ben de haliyle düşünürüm... ayrıca, "yanlıştır o, 2-3 kez okumuyordur" demeyin. öyle bir ihtimal yok. 3 kere okumuşsa 2 yazabilir ama 4 yazmaz. eminim. defalarca açıyor.

bunu destekleyecek şöyle de bir şey var: öyle laf olsun diye, "canım çok sıkıldı" tarzı amaçsız, dandik içerikli yazılarıma sadece bir kez bakıyor. ama derinlikli, efendime söyliyim 4-5 sayfa süren özel şeyleri 7-8 kez açtığı oluyor. dakikasına kadar kaydı var bende. belgelerim var.

beni bu manyaklığa sürükleyen yine kendisinin tepkisizliği oldu. ben hayatımda hiçbir zaman kimse yazdığımı okumuş mu etmiş mi diye takip etmedim. etmem de. ama yazdıklarımın boşa gitmesini istemediğim için baktım. ve gördüm ki hiçbir şey yazmasa bile, ayıla bayıla okuyor.

yani okumaya bu kadar hevesliyken benden böyle uzak kalmayı başarabilmesi... bilmiyorum ya. olay basitleştirilebilir ama bilemiyorum, belki de ben kendime yediremiyor ve basitleştirmek istemiyorum. bana çok ama çok garip geliyor. ben bir sene boyunca yazan bir sapığım olsaydı ondan iki kelimelik bir açıklamayı esirgemezdim.

sormayacağım. buluştuğumuzda da sormayacağım. konuşacak konumuz da olmasın, mal mal bakışalım öyle. şaşırsın göt. sormayacağım neden öyle yaptığını falan. ne hali varsa görsün. kızlar ekleyin eğlenmeye gidiyoruz, demet akalın şarkısı yapıcaz seni unuttum skimde değilsin temalı, hadi lütfen.
  • pescador  (07.08.14 19:59:51) 
öyle olmuyor işte. insan davranışlarını bu x ise y olmalı diye normal beklentiler ile genelleyemezsin.


  • passive aggressive  (07.08.14 20:16:24) 
Peki ben sana sorayım, erkekler neden önemsenmediğini gördüğü halde bu şekilde direnme konusunda ısrarcı? Niye bu hırs?

Kadın okuyor, cevap yazmıyor. Hepsini biliyorsun ama inatla kendine hırs etmişsin durumu. Bence bu "ne kadar garipsiniz, neden size ilgi gösteren birinden çok hoşlanıyor ve aynı zamanda ona kayıtsızlık gösteriyorsunuz?" sorusu, senin bunu bildiğin halde üstünde durmandan daha az garip.

Barzo kılıklı denyo birinin bana iltifat etmesi hoşuma gider. Bence her insanın hoşuna gider, beğenilmek ya da iltifat almak. Tabii bu iltifat, rahatsız olmayacağım bir boyuttaysa. Bu durumdan istifade edip, kendi egomu şişirmeye de asla yer aramam. Sağlıklı bir kişi de yer aramaz zaten. Stalker meselesine gelince de, kesinlikle "yeter artık rahatsız etme" demem. Direk basarım engeli. Korkarım öyle insandan zaten. Daha yeni; ki başıma hiç gelmezdi sürekli gizli numaradan arayıp sesimi dinleyen biri vardı, kapattım gizli no.lara rahat ettim. Açıkçası benim hoşuma gitmez, gitmiyor da.

Ek olarak, senin şu söylenmesini istediğin "yeter artık rahatsız etme" uyarı cümlen bile yaptıklarının karşı tarafı rahatsız edecek boyutta olduğunu gösterir. Karşı taraf bence bunu deme zahmetine bile girmeyebilir. Sonuçta vazgeçmek için; "yeter beni artık rahatsız etme" gibi bir cümleyi duymayı bekliyorsa, zaten kendisi de illallah dedirtecek kadar rahatsız ettiğinin farkındadır. Karşı taraf kendisine cevap vermedikçe; sessiz kaldıkça, rahatsız etmemesi gerektiğini de kendi kendine öğrenir zaten bu "stalker" kişisi. İlgisi, peşinde koşması hoşuna gitse zaten ilgi alırdı.

Manyak kısmına gelince; cevabını almışsındır bence. :D
  • barbara herhalde barbara manken olan  (07.08.14 20:36:05) 
üşenmiyonuz da dimi la bu kadar yazmaya okumaya.
goy goy goy goy.
okuyamadım durumumuz yoktu.
  • cecilia  (07.08.14 20:39:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.