[]

hayat ne garip aq. - iyi insanlarla karsilasmak/tanismak

verdigimiz en ufak kararlar ne kadar farkli yollara surukluyor bizi..

bir sekilde sans eseri karsilastigimiz insanlar nasil degistiriyor hayatlarimizi..

tanistigim insanlarin, yakin arkadaslarimin, aile bireylerimin cogunun nasil ici bos hayatlar surduklerini, herkesin birbirinin arkasindan neler neler saydirdigini, her allahin gunu birilerinin birilerine yaptiklari kotulukleri gordukce iyiligin manevi degerlerin onemini anliyorum. iyi insanlarin basina gelen kotulukleri gordukce odunun teki olan ben bile koseye cekilip hungur hungur aglayabiliyorum. neden boyle lan dunya? neden iyiler iyilerle karsilasmiyor pek?

iyi insanlarla nasil tanisacagiz? simdiye kadar tanistigim iyi insanlari soyle bir gozden gecirdigimde neredeyse hep sans eseri olmus.

buraya niye boyle gerizekali bir duyuru aciyorum ben de bilmiyorum. hic bu tarz cumleler kuran biri de degilim de.. bugun cok farkli be duyuru.

bonus soru: serendipity nin turkcede tam kelime karsiligi yok degil mi? sozluklerde yanlis cevrilmis hep.

tesekkurler

 
Zaten hiçbir insanda kötüyüm ben kötüyüm modunda gezip, kasıtlı kötülük yapmaya çalışmaz(kasıtlı olarak yapanlarında kendilerince sebepleri vardır). En iyisi olduğunu düşündüğünü sandığın insan bile yeri gelir öyle bir kötülük yapar ki aklını başından alır. İyi ve kötü kavramından ziyade menfaat dünyasında yaşadığımızı, insanların bencil birer varlık olduğunu unutmamak gerek.

İyi sandığınız insanlarda zaten çoğu zaman aslında menfaatlerinizin çakışmaları sayesinde iyi oluyorlar.

Yapılan iyiliklerin de kötülüklerin de sonucunun nereye varacağını da bilemeyiz pek tabii(iyilik yaptığını sanıp çok daha kötü olaylara sebep olmuş olabilirsin gibi).
  • Octavarium  (01.08.14 18:05:33 ~ 18:06:17) 
@octavarium haklisiniz da karsiliginda gercekten hic bir sey beklemeden cok acayip iyilikler yapan insanlar var, tanimadiklari insanlar icin hatta. duyuru ortami iyi bir ornek buna mesela.

tabi bir de iyilik yapinca iyi hissettigimiz icin iyilik yapmayi da bencilce goren insanlar var, iyiligi iyi hissetmek icin yapiyor insanlar o muhabbet.. onlar da haksiz diyemiyorum.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (01.08.14 18:08:46) 
ben iyi ve kötü olmadığı fikrine katılmıyorum. iyi insanlar da var. kötü insanlar da var, ben ekmeğime bakarım siz takılıncılar da var. iyi insaları tanıyorum artık ben ama o kadar içine kapanık ki hepsi. güvenlerini kazanmak imkansız. hayatta kime güvense kazık yemiş sonra da kimseyle çok yakın olmamayı öğrenmiş insanlar.. onlar işte iyi insanlar


  • bir yudum  (01.08.14 18:09:03) 
iyi ya da kötü gibi uçlarda insanlar yoktur, bir ressamın paleti gibi renk scalası vardır, o açıdan kötülerin icindeki iyiliği görmeye çalış bakalım.


  • anonymice  (01.08.14 18:11:36) 
@bir yudum iste o duzenin amina koyayim ben afedersiniz. kucukken ben de cok iyiydim sonra yedim kaziklari, guvenmedim gercekten kimseye sonra. onun avantaji hayal kirikligina pek ugramadim ama soyle geriye bir baktigimda bu sefer ben kazik atmisim insanlara igrenc bir insan olmusum. buyuk seyler degil ama kazik yerken atmasini da bilmisim. simdi butun o pisliklere kotuluge maruz kalip benim gibi kazikci olmak yerine hala saf, iyi kalabilen insanlarla tanisinca unicorn gormus gibi oluyorum.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (01.08.14 18:16:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.