[]

Şarkıları nasıl acapella-enstrümansız hale getirebilirim?

Bazen çok sevdiğim bir şarkıyı sadece şarkıcının sesiyle, arka müzik (enstrüman) olmadan dinlemek/kaydetmek istiyorum. hangi programla nasıl becerebilirim?

örnek vereyim: www.youtube.com


 
başarılı sonuç elde edilemez maalesef. bu tarz kayıtlar işlemden geçerek değil, kanal kayıtlarının nete sızdırılmasıyla elde ediliyor. bir de guitar hero gibi oyunlardaki versiyonlardan ripliyorlar.


  • rare  (01.08.14 15:40:27) 
sene 2005 lise zamanı okul çıkışı ;
"kanka programla şarkılardan insan sesi silinebiliyormuş"
* vocal remover
* adobe audition
derken hiç bi programla başarılı sonuç elde edilmez.

sene 2014 yine değişen bi şey yok bence

aradığın şarkıyı intrumental diye youtubeda ara yada sürekli tekrarlayan bi melodisi varsa vokalsiz kısmını loop yapıp kaydet
  • rapon  (01.08.14 17:49:24) 
@rapon: ben enstürmansız halinden bahsediyorum. yani sadece vokal olacak, müzik olmayacak.


  • m e b  (01.08.14 17:52:15) 
@m e b , he doğru fakat değişen bişey yok aynı şey. stüdyo kaydını nete vermedikleri sürece eline geçmez


  • rapon  (01.08.14 17:54:37) 
verdiğin örnek, kanal kayıt değil gibi geldi bana. arkadaki reverb duruyor, bir miktar back vokal var, bir şekilde çok iyi temizlemişler.


  • zebragibi  (01.08.14 20:23:43) 
@zebragibi: ben yapamaz mıyım herhangi bir programla ya da kısmen de olsa acapella yapılamaz mı?


  • m e b  (01.08.14 20:37:53) 
reverb olayı da şarkının miksiyle ilgili ne yazık ki.
youtube'ta "only vocal" deyince karşına çıkanlar vb bulduklarınla yetinmek gerekiyor maalesef.

  • rare  (01.08.14 21:22:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.