[]

Düşünürken beynimiz enerji harcıyo mu?

Selam arkadaşlar,
düşünürken beynimiz hatırı sayılır miktarda enerji harcıyo mu acep? Daldan dala atlamaktan değil zorlayıcı düşünmekten bahsediyorum. Ve hatta yaratıcı?
"yürürken gücümün son sınırına kadar gelmemiştim hiç. Ama düşünürken hep gelirdim"


 
Beyin elektrik sinyalleri ile çalışıyor diye biliyorum . Her hamle her düşünüş bir elektirk sinyali gücüne denk geliyor. Sıçarken bile beynin hatrı sayılır bir enerji harcadığını düşünüyorum


  • 1tam1ayran  (01.08.14 11:48:01) 
Şöyle ki beyin yaklaşık 1.5 kilo bir şey ama vücuttaki enerjinin %20 civarını o kullanıyor. Beyin sağlam enerji istiyor her zaman.

Aynı soru geçen gün kafama takılmıştı, "Düşününce ne oluyor" diye. Çalışmalar çelişkiliymiş. Henüz tam oturmuş bir sonuç bulunamamış bu kadar. Enerji harcanıyor mu, bilinmiyormuş ama fiziksel bir çaba kadar da yorulduğu biliniyor.

Özetle deli gibi enerji harcıyor beyin. En çok enerji harcayan yer ama düşününce de çılgınca yorgunluk yapıyor ama harcanan enerjinin, düşünmezkenki zamanda harcanan enerjiden büyük olduğu yönünde anlamlı bir fark bulunamamış.
  • aychovsky  (01.08.14 11:55:58 ~ 12:03:55) 
death note'ta L sürekli ama sürekli şeker yemesine rağmen hiç kilo almıyordu. çünkü dedektifti herif deli gibi düşünüyordu hehe.

bilimsel bir kaynağım yok ama ben de yapıcı, sürekli düşünmenin ciddi enerji sarfiyatına yol açtığını duymuştum. gerçi L galiba kafası çalışsın diye şeker yiyodu ama olsun, o kadar şeker yiyip kilo almamak imkansız bence.
  • pescador  (01.08.14 11:58:22 ~ 11:58:39) 
deli gibi harcıyor hem de.


  • fever  (01.08.14 12:01:45) 
gün boyu ders çalıştığımda canım hep tatlı ister. konuya dair tek bilgim budur.


  • manuel mandalina  (01.08.14 12:06:13) 
beyin bir performans makinesidir.


  • namus ninjası  (01.08.14 12:18:45) 
evet harcar. hem de deli gibi.


  • sen git ben geliyorum  (01.08.14 13:22:07) 
zayıflığımı dayandırdığım sebep. yersen


  • neseranni  (01.08.14 13:43:21) 
(bkz: sismanlarin havayi daha fazla kirletmesi)

bu bazal metabolizma ölçümlerini yaparkene, harcanan enerjiyi ölçüyodu bu cihaz. yat diyon herife, kapat gözünü, hiçbişey düşünme, mal gibi yat sadece diyon.

en fazla enerji harcayan herif bizim patron çıktıydı. içimizdeki en zeki herif de oydu.
  • compadrito  (01.08.14 14:38:28) 
zamanında 1 buçuk ay süresince ciddi konsantrasyon gerektiren bir yerde çalışmıştım, hayvan gibi yememe, servisin kapının önünden alıp kapının önüne bırakmasına rağmen 8 kilo vermiştim.

kısaca beyni çalıştırmak çok fena kalori yakıyor.
  • yemrem  (01.08.14 23:48:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.