[]

akp neden böyle yapıyor?

selamlar. öncelikle politika ve siyasetle hiç ilgim yoktur, bunda ciddiyim. bu duyuruyu açma sebebim de trollük değil, isteyen önceki duyurularıma bakabilir zaten, öyle birisi değilim. sadece merak ediyorum.

ama bu konuyu hiç anlayamadım. yani görünen o ki rte akp'lilerin gözünde allah gibi birisi. peki mesela neden soma'da madenci yakınını tekmeleyen müşavirini görevden almadı? başka insan mı yok müşavir olabilecek?

ya da bazı şeyleri neden göz göre göre yapıyorlar? mesela gezi olaylarında ya da başka eylemlerde normal vatandaşa saldıran polisin görevden alınmasını neden engelliyorlar? (bunu direkt rte yapmıyor olabilir ancak sonuçta hukuk organları da elinde, aksini iddia edemez herhalde kimse) bu şekilde yapsa belki ondan nefret edenlerin bile takdirini kazanacak.

ya da bülent arınç "kadın ulu orta gülmesin" dedikten sonra çıkıp da "yanlış bir şey söylemiş, kadınlar çiçektir, gülüşleri hayatımıza neşe katar" gibi şeyler neden söylemiyor? bu şekilde kendi seçmeni olmayan insanların da sempatisini kazanmaz mı? zaten kendisini destekleyen insanların belki de %70'i kayıtsız şartsız destekliyor ne yaparsa yapsın.

mesela içki yasağı getirmese en muhafazakar insan bile çıkıp "saat 10'dan sonra içki satıyorlar yahu" demeyecekti ama şimdi böyle olunca direkt tepki görmüş oldu ister istemez.

umarım derdimi anlatabilmişimdir kabaca. dediğim gibi siyasetle, politikayla hiç ilgim yok. bilmem, ilginlenmem, umursamam. bu yazdıklarım da sadece örnekler.

 
  • fuerteventura  (01.08.14 02:02:27) 
Akpliler insanmis gibi uzun uzun yazmissin. Onlar olup olabilecek en assaglik yaratiklardir ve yasamalari dunya tarihindeki en buyuk suctur.


  • hayatkısakuşlaruçuyor  (01.08.14 02:09:06) 
müşavir olayı sadece bi örnekti.. ayrıca başka göreve atanacak dediği muhtemelen müşavirlikten çok da kötü bi şey olmayacaktır.


  • i was me but now he s gone  (01.08.14 02:10:09) 
fazla düz ve mantıklı düşünüyorsun. ülkemiz siyasetine ters biraz bu tavır. akp'de özür ya da geri adım atma yoktur. ellerinde tuttukları kitle onlara yeter de artar bile zaten. atacakları bir ılımlı adım o kitlenin erimesine sebep olabilir. gerçi şu saatten sonra ne yaparlarsa yapsınlar o erime de gerçekleşmez. bunun nedeni de yine "sözde" dik durma inadı. gezi'yi destekleyen, yani kendisine karşı olan herkesi aynı zamanda vatan haini ilan etmesinin altında yatan şey de bu. bu yolla kendi seçmeninin kendisine bir nevi biat etmesinin vatanseverlik olduğu algısını aşıladı o insanlara. kendi seçmeni dışındakilere pek de ihtiyacı yok. ihtiyacı olan milliyetçi kesimden oy koparmaya uğraşıyor zaten meydanlarda.


  • soso  (01.08.14 02:16:18) 
10 sene destekledim ben bunları, alt kademeden yükseldikçe işlerin tamamen para para para üzerinden döndüğünü anlayınca kendimden, verdiğiö oydan utandım. Biraz siveilen bürokratlar bile şahsi olarak yönetmeliklere birebir müdahale edip kanunların önüne çıkarak rant sağlıyorlar, lkeyi felakete sürüklüyorlar kimse farkında değil. Paralar suyunu çekti ve yandaşlar bile birbirini yemeye başladılar, bunları şakşaklayanlar yarın (en fazla 2016 sonunda) ecevitin önüne kasa atar gibi tükürecek adam arayacaklar. Bir ay maaş alamazsa ne faturasını ne kredi kartı borcunu ödeyecek durumu yok bu milletin, kişi başına düşen kredi-kredi kartı borçları 10 senede 50 katına çıktı. Adam hala gazze gazze deyip oy topluyor, gazze için ne yaptı? Oradaki son fitili yakanlar bizzat .. Neyse


  • topkapiaksaray  (01.08.14 03:04:11) 
Ayrıştırma işinden oy toplayabiliyor. Toplumun bütününe hitap etmeye kalkarsa kendi seçmenini kaybeder, karşı taraftan da ağzıyla kuş tutsa oy alamayacağını biliyor. O nedenle amaç, dik durup %50!'sini elde tutmak


  • nightwalkerg  (01.08.14 03:34:31) 
sosyal psikoloji dersinin konulari galiba bunlar..


  • bir varmis bir yokmus  (01.08.14 04:35:17) 
1-koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler.
2-deveye diken adama chicken.
9-halk bunu istiyor.
3-bahçelerde maydanoz gel bize bazı bazı.
4-dam üstünde saksağan vur beline kazmayı.
5-dam üstünde un eler,tombul tombul memeler.
6-memleket çorum,uysa da okurum,uymasa da okurum.
7-Fuck all that we've got to get on with these (pink floyd versiyonu)
8-çişimi yapıyom,popom kuru kalıyo.
10-dostlarım,yurttaşlar,romalılar,dinleyin,ölmeye ölmeye ölmeye geldik.emmeye emmeye gömmeye geldik.(milli irade)
11-nazar etme ne olur,çalış senin de olur.
12-pireyi seviceksin,belini incitmiyceksin.
13-kelin ilacı olsa kendi başına sürer.
14-onun arabası var,bastı mı gaza gider.
15-kaderde varsa süzülmek,neye yarar üzülmek.
16-bana siyaset yapma.
17-zzzzzz...
  • trollmatik  (01.08.14 05:29:55 ~ 06:49:23) 
örneklerin üzerinden gidersek;

bülent arınç'ın sözü muhafazakar insanın aklından geçenlerin dışavurumudur aslında. muhafazakar insan, kadının ulu orta kahkaha atmasını istemez, edebiyle oturmasını ister. aynı şekilde muhafazakar insan içkiyle ilgili her türlü kısıtlayıcı yasaya destek verir. çünkü içki islamiyette haramdır. polis ise asayişi sağlamakla mükelleftir ve ak parti seçmeni gözünde gezi direnişi anarşist, toplumun huzurunu bozmaya yönelik bir eylemdir ve bu eylem durdurulmalıdır yani polis yapması gerekeni yapmıştır.

özetle karşı tarafın sinirleri bozan yukarıdaki örnekler akp'nin kendi tabanının hoşuna gitmektedir, partilerine bağlılıkları artmaktadır.
  • juninho77  (01.08.14 09:29:18) 
e tamam da akp seçmeni de destekliyor ki bu dediklerini.
kadının gülmesine zaten ters gözle bakıyolar. ya da kızlı erkekli ev muhabbetini özel hayata karışma olarak değil 'bak tayyip bile öyle dedi' diye yobazlıklarına yobazlık katıyolar. tayyip orda eve sevgilisini getiren adamdan bahsetmedi, kasteddiği cemaat evleriyli diyorum evet o konuda da haklı diyolar.

gezi olaylarında polisi kahraman yaptılar. şu ülkede nşada polisi sevecek bi tane adam bulamazsın ama millet polis rozetini pp yaptı. polisin milletin evine attığı biber gazını göstersen oh olsun diyecek insanlar var.

somadaki başbakanın tokat atığı çocuk için 'bak nasıl da pişman oldu özür diledi aferin ona' dediler.

ya madımak 'olayı'na bile oh olsun öldü allahsızlar diye bakan insanlarda nasıl vicdan nasıl mantık arıyosun?

not: amacım akpli nefreti oluşturmak değil. zaten tüm akpliler böyle değil ama hitap ettikleri kesim böyle. hatta onları kışkırtan da bu kendini bilmezlerin fetvavari konuşmaları. ama seçmenler de yeri geldiğinde onlardan acımasız oluyor.
  • seksen9  (01.08.14 09:37:19) 
müşavir olayında hafifletici sepetler var yalnız. olayı baştan sona izlediğimde "ee bunlar buna böyle tepki verir zaten" olmuştum. müşavirin tekmelediği adam olayın hemen öncesinde başbakanın otosu geçerken dışardan kapıya tekme atıp içerdekileri korkutuyor. ha diceksin bu adam tekme tokat dövülmeyi hak mi etti? asla. e ama bok mu var arabaya tekme atıyosun be adam, bırakmazlar ki seni orda.

bunu izleyen vatandaş da "oh olsun, benim başbaganımın arabasına kimse tekme atamaz" diyip, seçtiği adamın hunharca korunmasından haz alıyor sanki kendisi korunmuş gibi.

ayrıca şu yukarda halka küfredenler var ya, he. onlar bu zihniyette olup sağa sola salya saçtığı sürece biz bu parodileri daha çoook konuşacağız. bu adamlar da sittin sene tepemizden inmeyip, kadın sağa bakmaz günahtır diyip kıçlarından fetva verecekler.

benzer şeyi geçen şu arkadaş da anlatmıştı buyrun eksisozluk.com
  • shiranai  (01.08.14 09:42:57 ~ 09:44:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.