[]

avukat varsa bakabilir mi?

şimdi 2012'nin aralığında boşanma davasından kazandığımız maddi ve manevi tazminat hakkımız var. 2013 aralık ayında icra dosyası için avukata harç parasını gönderdiğimiz halde hala icra dosyamız açılıp haciz işlemi başlamamış. daha tebligat aşamasındaymışız avukat bu şekilde söylüyor. 7 ay geçmesine rağmen hala işleme konulmamış. bu sebeple avukatı aradığımız zaman avukat tebligatı gönderdim, ulaşmadı beklemede diye sürekli bu şekilde geçiştirdi.

1) karşı tarafın avukatı var tebligat ona gitmesi gerekmiyor mu?
2) bu haciz işleminin başlama süresi bu kadar uzun sürmesi normal mi?
3) avukatla ilgili bi sıkıntı olabilir mi?
4) son olarak bu durum hakkında biz nasıl bir yol izlemeliyiz?

 
doğru anladıysam 7 aydır bir tebligat yapılmamış.

hadi desek ki 3 ay boyunca avukat işi sallamadı, icra dairesinde sıkıntı çıktı vs. vs. ama 7 ay da çok be kardeşim.

1) Evet. İlamlı takibe konu olan ilamda, davanın vekille takip edildiği belli ise, icra emrinin vekile tebliğ edilmesi gerekir. Bu Yargıtay kararıdır.
2) Hayır. Normal değil. İcra dairesine gidin ve mutlaka dosyayı inceleyin. Ufak, dikdörtgen şeklinde, zarfa benzeyen bir kağıt olması lazım. Eğer bu kağıt katlı ve kabarık şekildeyse içinde icra emri mevcuttur ve bir şekilde gönderilmemiştir veya gönderilip tebliğ alınmadan geri dönmüştür (sebebi üzerinde yazar). Eğer yırtık ve tek parça kağıtsa icra emri tebliğ edilmiş ve geri dönmüştür. Oradaki katiplere bir sorun, yardımcı olurlar.
3) Olabilir; ama durumun ne olduğunu bilmeden suç atmak da yanlış olur. Belki karşı tarafın vekilini de bulamıyorlardır veya karşı tarafın avukatı vekillikten istifa etmiş ve tebligatı reddetmiştir?
4) Kendiniz gidip, icra dairesine bakın. Avukatınızın kusuru olduğunu düşünüyorsanız azledin.
  • starborn  (01.08.14 09:58:50 ~ 09:59:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.