[]

izlediğiniz filmleri okuduğunuz kitapları listeliyor musunuz ? neden ?

merhaba.

soru başlıkta açık. eğer yapıyorsanız tercih ettiğiniz yöntem nedir ?

daha da önemlisi bunu ne için yapıyorsunuz? amacınız ne?

 
listelemek yerine o şey hakkında rapor gibi, eleştiri yazıyorum. sadece adları içeren liste bir işe yaramaz. kendi sorumluluk bilincimi geliştirdim. filmin ya da kitabın bana öğrettiğini bulmak için yapıyorum. bu yazılar birikince de zaten elimde liste olmuş oluyor ama son zamanlarda hiç yapmadım. bir gün kitap yazacak olsam aynı kitapları okur, filmleri izler en baştan yaparım.


  • hohoya  (01.08.14 00:46:01 ~ 00:46:37) 
Kitaplar zaten kitaplığımda duruyor. Dolayısıyla listelenmiş sayılmaz mı? :)


  • secilmis uye  (01.08.14 00:48:15) 
Evet yapıyorum, özellikle filmlerin. Ama 2 yıldır yapmıyorum, bir şeyi erteledike ve biriktikçe çok severek yaptığın bir şey olsa bile bitiyor o iş.

Çünkü hatırası var. Beni belli bir zamana götürebiliyor o listede ard arda gördüğüm 2-3 film :)
  • aguilas negras  (01.08.14 00:50:58) 
Ben bu kitapları listeleme işini annemde gördüm. Kadın okuduğu kitapları Facebook'a yüklüyordu. Niye böyle bir şey yapıyorsun dedim, sana ne dedi. Sanırım işyerindeki hemcinslerine artislik yapıyor, bilemedim. Ben okuyup kitaplığa koyuyorum, liste yapmak hiç aklıma gelmemişti.


  • angelus  (01.08.14 00:51:10) 
filmler için imdb, kitaplar için de goodreads.com'u kullanıyorum. neden yaptığıma gelirse bu tür şeylerin listesini tutmak güzel hissettiriyor. bir filme ya da kitaba kaç puan verdiğimi ya da ne eleştiri yazdığımı ileride okuyorum. sonra hala öyle düşünüyor muyum düşünmüyor muyum onu sorguluyorum. sonra da olan değişikliğin sebeplerini falan düşünüyorum, cevaplamaya çalışıyorum. bir nevi kendi kendimi sorguluyorum ya da kendi değişimimin kaydını tutuyorum.


  • dullahan  (01.08.14 00:56:09) 
filmler için imdb kullanıyorum, izlediklerim listesine ekliyorum. izleyeceğim filmler için de 2. bir liste yaptım oraya atıyorum.
ne kadar film izlediğimi görünce iyi hissediyorum, bir de oradan oraya oradan oraya yeni filmler yeni yönetmenler çıkıyor, bir nevi keşif için de kullanıyorum. bu güzel oluyor

  • anil  (01.08.14 00:59:05) 
filmleri listeliyorum, filimadami'nda
brsine 2-3 film onerecegim zaman hizlica bi bakiyorum listeye.
bi de motivasyon oluyor, baikyorum en son 1 ay once izlemisim film, oha aq diyorum hemen aciyorum bi film
  • hjarteblod  (01.08.14 01:23:15) 
Listeliyorum dört senedir. Filmleri hem not defterine yazıyorum hem IMDB Watchlist'e ekliyorum. Hem hoşuma gidiyor öyle görmek hem de her film insanın aklında kalmıyor. Mesela geçen bir film izledim, birkaç dakika sonra hatırladığım daha önce izlediğimi ama listemde yoktu, demek ki dört sene önce izlemişim. Bu gibi şeyleri engelliyor.


  • i was made for you  (01.08.14 01:33:55) 
okuduklarımı goodreads'e eklemeye çalışıyorum. bazen review yazıyorum. farklı yorumlar okumak, kitapları incelemek, neyi ne zaman okumuşum görmek hoşuma gidiyor.

bi filmi izledikten sonra imdb üzerinden puan veririm. listelemek için yapmıyorum, hangilerini izleyip oy vermişim diye bir kere bile açıp bakmadım.

sanırım başka insanlara ulaştığı için yapıyorum.
  • sayns  (01.08.14 02:01:59) 
filmleri imdb'den izlediklerim listesine ekliyorum, hoşuma gidiyor, daha önce izlemiş olduklarımı görebiliyorum


  • phoenixbird  (01.08.14 02:28:26) 
filmler için imdb üyeliğimi kullanıyorum uzun zamandır. orda verdiğim puana göre da duruyor. o listeye ihtiyacım olduğunda da rahatlıkla ulaşabiliyorum. hatta çook daha önce izlediğim bazı filmleri bile gelecekte izleyerek puanlayacağım.

kitaplar için, seçilmiş üye'nin dediği gibi kitaplıkta durunca listeleniyor. ancak ayrıyetten, her kitap için bi kitap ayracı kullanarak, o ayraca kitaptaki beni çok etkileyen sayfa ve satırları not alıyorum. bazen rastgele bi kitap seçip, not almış olduğum kısmı tekrar okumak keyifli oluyor.
  • spider03  (01.08.14 02:38:53) 
evet listeliyorum. çünkü unutuyorum.
kısa bir özet - inceleme de yazıyorum hatta. kendimce bir puan da veriyorum.
böylece dönüp baktığımda bir fikrim oluyor nasıl bir film/kitapmış, bana neler hissettirmiş, baş karakteri kimmiş, kimin eseriymiş vs. vs.
bunu son 2 yıldır yapıyorum. daha öncesinde yapmadığım için çok pişmanım.
çünkü gerçekten unutuyorum.
  • icemint  (01.08.14 08:50:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.